50+ Twilight Trivia Questions: Are You A True Fanpire?

Are you a 'Twilight' fan?
Share
Tweet

'Twilight' is a fantasy novel written by Stephenie Meyer in 2005.

The first film was released in 2008 starring Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner and Nikki Reed. After crossing a record of $35.7 million on its opening day, Summit Entertainment announced that production on the sequel, 'New Moon', would soon follow.

The five 'Twilight' movies from the Summit Entertainment production are called 'The Twilight Saga: New Moon', 'The Twilight Saga: Eclipse', 'The Twilight Saga: Breaking Dawn' and 'The Twilight Saga: Breaking Dawn Part Two'. These form an American romantic fantasy film saga directed by multiple directors. The main cast consists of Kristen Stewart as Bella Swan, a 17 year old high school girl who moves to the small town of Forks, Washington and falls in love with 108 year old Edward Cullen, a vampire played by Robert Pattinson who also studies at the same high school.

Are you a true 'Twilight' fan? Let us all play 'Twilight' movie trivia questions and answers in order and test our knowledge with this fun 'Twilight' movie quiz! For more trivia quizzes, you can also check out our Supernatural trivia or trivia questions for teens.

Twilight Saga Movie Quiz Questions

Let's test how much you know about vampires with this 'Twilight' fun trivia. This trivia quiz game can be played with friends and family!

1.Question: In ‘Twilight’ Bella moves to Forks at the beginning of the movie. Where did she move from?

Answer: Phoenix.

2.Question: What prize is up for grabs for the lab partners who complete the biology assignment?

Answer: A golden onion.

3.Question: What age was Bella when she last spent a summer in Forks?

Answer: 14.

Find out how much you know in our 'Twilight' quiz.

'The Twilight Saga: New Moon' Trivia

Now let us all have a quick game with this 'The Twilight Saga: New Moon' trivia quiz. This 'Twilight' pop quiz can even be timed if you wish!

4.Question: Who dies of a heart attack whilst out tracking the giant wolves?

Answer: Harry Clearwater.

5.Question: In the opening scene of the movie, Bella is seen walking across a meadow with Edward to an old lady, who is Bella's Gran. We then see that the old lady is the reflection of Bella. Why is this significant to the movie?

Answer: Bella is terrified of the idea of getting old, especially older than Edward, while Edward doesn't age.

6.Question: How does Edward plan to provoke Volturi into killing him?

Answer: He plans to show himself in the sunlight to the humans.

7.Question: When does Bella first see and hear Edward as a hallucination?

Answer: After watching a movie with Jessica.

8.Question:  What illness does Billy Black say Jacob has as an excuse for Bella not being allowed to see him?

Answer: Mono, also known as glandular fever.

'The Twilight Saga: Eclipse' Questions

See if you can remember the book and the movie with this trivia on 'Twilight'.

9.Question: The movie 'Twilight Eclipse' opens on what scene?

Answer: A random teenage boy being attacked by a vampire.

10.Question: Whom does Charlie want Bella to spend time with early in the movie?

Answer: Jacob.

11.Question: Why is it a problem if the Volturi come to Forks?

Answer: Bella was still a human.

12.Question: What power does Alice have?

Answer: Alice has the power to see the future.

13.Question: Who says this: "Isabella Swan. I promise to love you every moment of forever"?

Answer: Edward.

14.Question:  Who gets severely injured after saving Leah Clearwater from a newborn?

Answer: Jacob.

Cinema fans will ace this 'Twilight' quiz.

'The Twilight Saga: Breaking Dawn' Questions

Here are some fun Twilight knowledge quiz questions that can challenge your brain. Test your memory with this 'Twilight' saga trivia.

15.Question: What name does Bella decide to give her baby if it is a girl?

Answer: Renesmee.

16.Question: Edward and Bella spent much of their honeymoon playing which game?

Answer: Chess.

17.Question: Who does not go out hunting when Bella is giving birth?

Answer: Edward.

18.Question: Who plays the role of Edward Cullen in 'Twilight: Breaking Dawn Part 1'?

Answer: Robert Pattinson.

19.Question: Does Bella gives birth to a boy or girl?

Answer: A girl.

20.Question:Which actress reprised her role as Bella in 'Twilight: Breaking Dawn Part 1'?

Answer: Kristen Stewart.

21.Question: When Edward and Bella play chess, what color are Edward's pieces?

Answer: Red.

'The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2' Questions

Test your 'Twilight' books trivia here! Here are some more 'Twilight' questions for you, you can play this 'Twilight' movies trivia with your friends and family.

22.Question: How did Alice become a vampire?

Answer: She was beaten by a vampire while in an asylum.

23.Question: Before Jacob imprinted on Renesmee, what was he going to do?

Answer: Kill her.

24.Question: What nickname did Jacob give Renesmee?

Answer: Nessie.

25.Question: What color were Bella's eyes when she became a newborn vampire?

Answer: Red.

'Twilight' Book Quiz Questions

Now, let's look at some 'Twilight' book questions and answers and play another quick 'Twilight' trivia quiz. Let's see how well you know these 'Twilight' questions and answers about Forks, Washington, Edward, Bella and more!

26.Question: How many adoptive brothers and sisters does Edward have?

Answer: Four.

27.Question: Which 'Twilight' book was split into two parts for the movie adaptation?

Answer: 'Breaking Dawn'.

28.Question: Who wrote the books that the 'Twilight' movies are based on?

Answer: Stephenie Meyer.

29.Question: What are true werewolves called in the 'Twilight' universe?

Answer: Children of the moon.

30.Question: Name the character played by Anna Kendrick.

Answer: Jessica.

31.Question: What European country does Edward travel to?

Answer: Italy.

32.Question: What is the name of Jacob's tribe?

Answer: Quileute.

33.Question: Who plays Aro?

Answer: Michael Sheen.

34.Question: What sport do the vampires play in the first movie?

Answer: Baseball.

35.Question: What is the Cullen family's coven name?

Answer: Olympic coven.

36.Question: Where do Bella and Edward get married?

Answer: The Cullen house.

37.Question: What is Bella Swan dad's job?

Answer: Chief of Police.

38.Question: What does Laurent say to the Cullens when he and his crew emerge from the trees holding their baseball?

Answer: “I believe this belongs to you.”

39.Question: Where was Bella during the fight sequence in 'Eclipse'?

Answer: At the top of a mountain.

40.Question: Werewolves bond with mates through a process called imprinting. Who has Sam imprinted with?

Answers: Emily.

41. Question: What movie did Bella and Jessica go to see in Port Angeles during 'New Moon'?

Answer: 'The Dead Come Back'.

42.Question: Which member of the Cullen clan previously spent time as a member of the Volturi?

Answer: Carlisle.

43.Question: What special power does Jasper possess?

Answer: Mood control.

44.Question: Who does Esme Cullen remind Jacob of in 'Breaking Dawn Part 2'?

Answer: His mother.

45.Question: Which actress plays Victoria in the first film?

Answer: Rachelle Lefevre.

46.Question:  In the book, what fairytale character does Bella describe Esme as similar to when she first meets her?

Answer: Snow White.

Hard Twilight Trivia Quiz Questions

Now that you've briefed yourself about the context let's increase the level of the quiz and convert it into a hard 'Twilight' quiz.  Good luck with this ultimate 'Twilight' trivia quiz.

47.Question: Which vampire was not turned by Carlisle Cullen?

Answer: Jasper Cullen.

48.Question: What is the name of the beach Bella goes to with Jacob and her friends?

Answer: La Push.

49.Question: Which Muse song plays during the iconic baseball scene?

Answer: 'Supermassive Black Hole!'

50.Question: Isle Esme is off the coast of which city?

Answer: Rio de Janeiro.

51.Question: Who became a werewolf first?

Answer: Sam was the first to become a werewolf.

52. Question: What physical trauma almost costs Bella her life?

Answer: Pregnancy.

53. How many 'Twilight' books are there in the series?

Answer: Five.

Here at Kidadl, we have carefully created lots of interesting family-friendly trivia for everyone to enjoy! If you liked our suggestions for 'Twilight' trivia then why not take a look at our 'Glee' trivia, or 'The Walking Dead' trivia for more?

Disclaimer

Disclaimer

At Kidadl we pride ourselves on offering families original ideas to make the most of time spent together at home or out and about, wherever you are in the world. We strive to recommend the very best things that are suggested by our community and are things we would do ourselves - our aim is to be the trusted friend to parents.

We try our very best, but cannot guarantee perfection. We will always aim to give you accurate information at the date of publication - however, information does change, so it’s important you do your own research, double-check and make the decision that is right for your family.

Kidadl provides inspiration to entertain and educate your children. We recognise that not all activities and ideas are appropriate and suitable for all children and families or in all circumstances. Our recommended activities are based on age but these are a guide. We recommend that these ideas are used as inspiration, that ideas are undertaken with appropriate adult supervision, and that each adult uses their own discretion and knowledge of their children to consider the safety and suitability.

Kidadl cannot accept liability for the execution of these ideas, and parental supervision is advised at all times, as safety is paramount. Anyone using the information provided by Kidadl does so at their own risk and we can not accept liability if things go wrong.

Sponsorship & Advertising Policy

Kidadl is independent and to make our service free to you the reader we are supported by advertising.

We hope you love our recommendations for products and services! What we suggest is selected independently by the Kidadl team. If you purchase using the buy now button we may earn a small commission. This does not influence our choices. Please note: prices are correct and items are available at the time the article was published.

Kidadl has a number of affiliate partners that we work with including Amazon. Please note that Kidadl is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.

We also link to other websites, but are not responsible for their content.

Read our Sponsorship & Advertising Policy
Get The Kidadl Newsletter

1,000 of inspirational ideas direct to your inbox for things to do with your kids.

Thank you! Your newsletter will be with you soon.
Oops! Something went wrong while submitting the form.