'Black Panther' Trivia: 50+ Astonishing Facts All Wakandans Should Know

Black Panther is a fictional superhero of the Marvel Cinematic Universe from Marvel comics.
Share
Tweet

Black Panther is a citizen of Wakanda. According to an Atlas released by Marvel in 2008, Wakanda is situated in present day southwest Ethiopia.

Black Panther is the son of the Wakandan King, who assumes the role of the next King when his father passes away. In the Marvel comics, he was seen for the very first time in July 1966. As for the Marvel Cinematic Universe, the first Black Panther appearance is 'Captain America: Civil War'.

Brace yourselves for the ultimate 'Black Panther' quiz! If you were thrilled with our Avengers trivia and Star Wars trivia, do give this a try. Let us see how familiar you are with the Black Panther facts!

Facts About The 'Black Panther' Movie

Here are some basic 'Black Panther' questions and answers related to the movie. Any fan of 'Black Panther' or Wakanda will probably be familiar with these facts. Let us see if you can answer all of these questions about 'Black Panther' movie facts correctly!

1. Question: In which year was the movie 'Black Panther' released?

Answer: 29 January 2018 in the US, whereas in the UK, it was released on 13 February 2018.

2. Question: Which continent was the inspiration for the 'Black Panther' movie?

Answer: 'Black Panther' is based on the various cultures found in Africa.

3. Question: Where did the shooting for 'Black Panther' took place? Was it filmed in Africa?

Answer: Whilst it is inspired by the continent, the majority of the film was not shot in Africa. The US, South Korea, Uganda and Argentina were just some of the shooting locations.

4. Question: Who directed the 'Black Panther' movie?

Answer: Ryan Coogler who directed this breathtaking movie.

5. Question: How much did it cost to make 'Black Panther'?

Answer: 'Black Panther' was created at the cost of around 200 million dollars.

6. Question: What is the language spoken in Wakanda?

Answer: Isixhosa, it is a native and official language in South Africa and Zimbabwe.

7. Question: Is T'Challa the last Black Panther?

Answer: Black Panther is the protector of Wakanda and not a fixed character in itself. So, even after T'Challa is gone, another person can assume the responsibility.

8. Question: Who played the role of Black Panther?

Answer: Chadwick Boseman.

9. Question: Who was initially held responsible for the assassination of T'Chaka?

Answer: Captain America's friend Bucky, also known as the Winter Soldier.

10. Question: What is the name of the fictional place where Black Panther is supposed to live?

Answer: The country of Wakanda.

11. Question: How many scenes had to be cut while making 'Black Panther'?

Answer: According to sources, four scenes were deleted from the movie.

12. Question: Why did T'Challa wanted to kill the Winter Soldier?

Answer: T'Challa believed that he killed his father.

13. Question: How long is the 'Black Panther' movie?

Answer: Two hours and 15 minutes.

14. Question: Who were the producers of the 'Black Panther' movie?

Answer: Kevin Feige and David J. Grant.

15. Question: Which Kendrick Lamar songs feature on the soundtrack of the movie?

Answer: Kendrick Lamar and SZA's 'All the Stars' and Kendrick Lamar's 'Black Panther'.

16. Question: How successful was 'Black Panther' as a movie at the box office?

Answer: 'Black Panther' crossed the mark of 1 billion USD at the box office.

17. Question: What is griot in 'Black Panther'?

Answer: An AI system.

Trivia About Wakanda

Here are some facts and questions all about the hometown of T'Challa, Wakanda. If you know the answers to all of these Wakandan facts, nobody can beat you when it comes to facts about the 'Black Panther' Marvel franchise!

18. Question: What is Wakanda renowned for all over the world in the MCU?

Answer: Vibranium mines.

19. Question: Why was it so difficult to pinpoint the exact location of the Wakandans?

Answer: Wakandans employed a cloaking device that shielded the country from the outside world.

20. Question: According to the movie, what is the only way to enter Black Panther's native country?

Answer: One needs to know the exact coordinates of the entry gate in order to enter the country.

21. Question: Where in Africa is Wakanda said to be located?

Answer: It's most likely in Eastern Africa.

22. Question: What makes Wakanda's Vibranium so desirable?

Answer: Vibranium is one of the most resilient metals in the Marvel universe.

23. Question: What are the names of the major Wakandan tribes?

Answer: According to the comics, there are four tribes in 'Black Panther'. As for these Wakanda tribe names, they are as follows: River tribe, Border tribe, Merchant tribe, and Mining tribe.

24. Question: How many major tribes are there in Black Panther's country as per the Marvel Cinematic Universe?

Answer: Five, the last being Jabari (this tribe does not feature in the comics).

Facts And Questions About 'Black Panther' Characters

You did well if you were able to answer all the questions regarding facts about the 'Black Panther' movie and Wakanda. Now, are you confident enough to answer these questions based on the characters of 'Black Panther'? Test yourself by taking this quiz!

Film fans will love this quiz!

25. Question: Who is the nemesis of T'Challa?

Answer: Erik Killmonger.

26. Question: How are T'Challa (played by Chadwick Boseman) and Erik Killmonger related?

Answer: Killmonger is T'Challa's cousin.

27. Question: Who plays the role of Killmonger?

Answer: Michael B. Jordan.

28. Question: Did Killmonger defeat Black Panther?

Answer: Killmonger defeated him at their first fight.

29. Question: Who was Killmonger's father?

Answer: N'Jobu.

30. Question: Why did Erik want to kill T'Challa?

Answer: Killmonger wanted to avenge his father's death.

31. Question: Who were the Dora Milaje?

Answer: Female soldiers.

32. Question: Who led the Dora Milaje?

Answer: Okoye.

33. Question: Who played the role of Okoye?

Answer: Danai Gurira.

34. Question: Who killed N'Jobu?

Answer: T'Chaka.

35. Question: Why was N'Jobu killed?

Answer: For exporting Vibranium.

36. Question: Who voices Griot?

Answer: Trevor Noah.

37. Question: Who was Ulysses Klaue?

Answer: A criminal who dealt in weapons.

38. Question: Who played Ulysses Klaue?

Answer: Andy Serkis.

39. Question: Who was Black Panther's sister?

Answer: Shuri.

40. Question: Who played Shuri?

Answer: Letitia Wright.

41. Question: Who played T'Chaka?

Answer: John Kani.

42. Question: Who played Nakia?

Answer: Lupita Nyong'o.

43. Question: Who plays the role of W'Kabi?

Answer: Daniel Kaluuya.

Rare 'Black Panther' Trivia

This time we have prepared a list of rare 'Black Panther' facts and lesser known facts about 'Black Panther', Marvel. You are unbeatable if you know the answers to these questions! Go ahead and give them a try!

'Black Panther' was a box office hit.

44. Question: Why do we see rhinos in 'Black Panther'?

Answer: Rhinos are native to Africa; in the movie they serve as a mighty and scary army.

45. Question: Who revived Black Panther after his battle with Erik?

Answer: Nakia.

46. Question: How did Nakia revive Black Panther?

Answer: She used the last Black Panther flower.

47. Question: Who was Okoye's husband?

Answer: W'Kabi.

48. Question: Did Black Panther marry Nakia?

Answer: No.

49. Question: How many Academy Awards did 'Black Panther' win?

Answer: Three.

50. Question: What is the War Dog tattoo in the movie?

Answer: A symbol for Wakandan spies.

51. Question: Was Nakia a War Dog?

Answer: Yes.

Here at Kidadl, we have carefully created lots of interesting family-friendly trivia for everyone to enjoy! If you liked our suggestions for 'Black Panther' trivia, then why not take a look at this 2000's trivia or 'Batman' trivia for more?

Disclaimer

Disclaimer

At Kidadl we pride ourselves on offering families original ideas to make the most of time spent together at home or out and about, wherever you are in the world. We strive to recommend the very best things that are suggested by our community and are things we would do ourselves - our aim is to be the trusted friend to parents.

We try our very best, but cannot guarantee perfection. We will always aim to give you accurate information at the date of publication - however, information does change, so it’s important you do your own research, double-check and make the decision that is right for your family.

Kidadl provides inspiration to entertain and educate your children. We recognise that not all activities and ideas are appropriate and suitable for all children and families or in all circumstances. Our recommended activities are based on age but these are a guide. We recommend that these ideas are used as inspiration, that ideas are undertaken with appropriate adult supervision, and that each adult uses their own discretion and knowledge of their children to consider the safety and suitability.

Kidadl cannot accept liability for the execution of these ideas, and parental supervision is advised at all times, as safety is paramount. Anyone using the information provided by Kidadl does so at their own risk and we can not accept liability if things go wrong.

Sponsorship & Advertising Policy

Kidadl is independent and to make our service free to you the reader we are supported by advertising.

We hope you love our recommendations for products and services! What we suggest is selected independently by the Kidadl team. If you purchase using the buy now button we may earn a small commission. This does not influence our choices. Please note: prices are correct and items are available at the time the article was published.

Kidadl has a number of affiliate partners that we work with including Amazon. Please note that Kidadl is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.

We also link to other websites, but are not responsible for their content.

Read our Sponsorship & Advertising Policy
Get The Kidadl Newsletter

1,000 of inspirational ideas direct to your inbox for things to do with your kids.

Thank you! Your newsletter will be with you soon.
Oops! Something went wrong while submitting the form.