Disney Song Trivia: How Well Do You Know These Classic Disney Anthems?

Princess Cinderella is one of the most famous Disney princesses.
Share
Tweet

Who doesn't love vibing to some of your favorite Disney songs and just chilling all day?

Take your love for Disney songs to the next level with this ultimate Disney song quiz. Switch off your gadgets and enjoy some quality time with your family and kids.

Be it the poisonous apple that Snow White ate, or the courage and kindness that Cinderella showed every day, the magical world created by Walt Disney holds the same fascination for every generation. We know you just can't get enough of Disney from our Disney trivia and Disneyland trivia articles. So let go off of all your worries, and take time off to celebrate the things that never change with this Disney music trivia quiz.

Do You Know Your Disney Songs?

Disney movies are incomplete without songs and you just cannot go on without humming them. So, let go of all your worries and don't let the cold bother you because we are here with this interesting Disney songs trivia! Prove your love for Disney songs and guess the classic Disney song lyrics of these beloved songs from your favorite Disney movies.

1.Question: Finish the lyrics: "Try the grey stuff. It's delicious! Don't believe me? __________".

Answer: "Ask the dishes..." from 'The Beauty And The Beast'.

2.Question: Complete this line from a famous pick-me-up Disney song sung under the sea. "The seaweed is always greener _____"

Answer: "In somebody else's lake" from the 'Little Mermaid'.

3.Question: Name the Disney song with the lyrics: "I can open your eyes. Take you wonder by wonder."

Answer: 'A Whole New World' from 'Aladdin'.

4.Question: This can be one of the hard Disney songs to guess. Complete the lyrics, "Cruella De Vil ... Cruella De Vil ... If she doesn't scare you ______".

Answer: "No evil thing will" from '101 Dalmatians'.

5.Question: Name that Disney song with the lyrics, "The winds are restless, could that be why I'm hearing this call?"

Answer: 'Somethings never change' from 'Frozen'.

6.Question: Can you finish the lyrics of this song from Mary Poppins, "A robin feathering his nest has very little time to rest. While gathering his bits of twine and twig."

Answer: 'A Spoonful of Sugar'.

7.Question: What comes after this song from 'The Lion King', "Well, I've never seen a king or beast ______"?

Answer: "With quite so little hair".

8.Question: What comes next in this song sung by the villain in 'Tangled', "Listen to your mother, it's a _______ world out there"?

Answer: "Scary".

9.Question: Can you guess the lyrics from this dark Disney villain song, "So prepare for the chance _______"

Answer: "Of a lifetime".

10.Question: Complete the lyrics of this cute song by our favorite 'Little Mermaid', Ariel, "Look at this stuff, isn't it neat? Wouldn't ya think _____"

Answer: "My collection's complete?"

11.Question: What comes after the lyrics "Let's go fly a kite, ______" song from 'Mary Poppins'?

Answer: "Up to the highest height".

12.Question: Guess the name of this classic Disney song from 'Mary Poppins', "Good luck will rub off when I shakes 'ands with you".

Answer: 'Chim Chim Cher-ee'.

13.Question: Complete these lyrics from Moana, "I wish I could be the perfect daughter, but ________"

Answer: "I come back to the water".

14.Question: What comes after,"Put 'em together and what have you got? ________", the cute song from 'Cinderella'?

Answer: "Bippity-boppity-boo".

15.Question: Guess the lyrics of this song from 'Peter Pan', "Think of the happiest things, it's the same as having ______".

Answer: "Wings".

16.Question: Complete the lyrics from this song from 'Peter Pan',  "A special offer for today, I'll tell you what I'll do, all those who __________, will get a free tattoo."

Answer: "Sign without delay".

17.Question: What do the villains in 'Pocahontas' sing after, "Drive them from our shore, they're not _______".

Answer: "Like you or me".

18.Question: Can you guess the song with the lyrics, "Can't you see me on the stage performing Mozart".

Answer: 'I've Got a Dream' from 'Tangled'.

19. Question: Complete this line from one of the songs from 'Zootopia',  "I won't give up, no, I won't give in, till I reach the end, then _________".

Answer: "I'll start again".

21.Question: Timon and Pumba from 'The Lion King' sing, "Hakuna _______".

Answer: "Matata".

22.Question: What comes next in the song, "Still, whatever mess I land in, who is always understanding'? ____" from the Walt Disney movie 'A Goofy Movie'?

Answer: "Nobody else but you".

23.Question: Do you think you can finish this song from 'Moana", "What has two thumbs and pulled up the sky ______"?

Answer: "When you were waddling yay high?".

24.Question: Who sang the song, “when you smile and you sing, everything is in tune and it’s spring!”?

Answer: 'Snow White'.

25.Question: Complete the lyrics of this beautiful song, "A dream is a wish your heart makes, _____"?

Answer:  "When you are fast asleep".

Guess The Songs And Movies

Did you enjoy singing the lyrics and songs from our Disney lyrics quiz,  then take your Disney love to the next level, and get in the mood with this special Disney music game where you have to guess the Disney songs from the hint or guess the movie from the songs. Whichever way it goes, you can sit back and enjoy quality time with your family with these fun and interesting Disney song trivia questions and answers. Get on-board for the best Disney lyric quizzes and Disney princess song trivia!

Disneyland is a fun place to visit with friends and family!

26.Question: Snow White duets this song with a baby bird. Name the song.

Answer: 'With A Smile And A Song'.

27.Question: Guess the movie from the songs, 'Under The Sea,' 'Part Of Your World,' and 'Kiss The Girl'?

Answer: 'The Little Mermaid'.

28.Question: Name three songs from the famous all-time favorite Disney movie 'Lion King'.

Answer:  'Circle of Life,' 'Hakuna Matata,' and 'Can You Feel The Love Tonight'.

29.Question: The song 'Reflection' was a beautiful melody. Can you guess which Disney princess sings this song?

Answer: Mulan.

30.Question: 'One Jump Ahead,' 'Friend Like Me,' and 'A Whole New World' are the popular soundtracks of this movie.

Answer: 'Aladin'.

31.Question: 'Once Upon A Dream' is all about the love between this amazing Disney couple. Which Disney princess sings this song?

Answer: Sleeping Beauty.

32.Question: Which one of Disney princess stories are described in the song, 'A Tale As Old As Time'?

Answer: 'Beauty and the Beast.'

33.Question: The song, 'A Pirate's Life' is a hit from which Disney movie?

Answer: 'Peter Pan'.

34.Question: What do the words "Hakuna Matata" from a song in the movie 'The Lion King' mean?

Answer: Hakuna Matata means 'no worries'.

35.Question: The song, 'Colors Of the Wind' is from which movie?

Answer: 'Pocahontas'.

36.Question: Which Disney Princess sang the songs, 'How Far I'll go' and 'You're Welcome'?

Answer: 'Moana'.

37.Question: 'Happy Working Song' is from which movie?

Answer: 'Enchanted.'

38.Question: Which princess sings the song, "Someday My Prince Will Come"?

Answer:  'Snow White.'

39.Question: Guess the movie with the songs, 'He Mele No Lilo,' 'Hawaiian Roller Coaster Ride,' and 'Hound Dog'.

Answer: 'Lilo and Stitch'.

40.Question: 'Let It Go' is a famous song from which movie?

Answer: 'Frozen'.

General Disney Song Quiz

A Disney fan at Disneyland.

We all love the Disney movies and songs, but there are some die-hard Disney fans who know the stories behind the scenes. Are you one of them? Take this small quiz to find out!

50.Question: What was the first Disney song?

Answer: 'When You Wish Upon a Star'.

51.Question: What is the Disney film with the most songs?

Answer: 'Alice in Wonderland' with 14 songs.

52.Question: Who was the voice behind 'The Little Mermaid'?

Answer: Jodi Marie Benson.

53.Question: Which two songs from Disney animated movies were sung when the main character changes from a child to an adult?

Answer: 'Hakuna Matata' ('Lion King') and 'Son of Man' ('Tarzan').

54.Question: Which one of the songs from 'The Lion King' gives reference to birth, childhood, loss, youth, romance, adulthood, and rebirth?

Answer: 'The Circle Of Life'.

55.Question: What was the first soundtrack from a Disney animated movie to attain gold record status?

Answer: 'The Jungle Book'.

56.Question: Which Soundtrack from 'Cinderella' was nominated for an Academy Award?

Answer:  'Bippity-Boppity-Boo'.

57.Question: Which one of the songs from 'Mary Poppins' did Walt Disney ask the Sherman Brothers to play for him?

Answer: 'Feed the Birds'.

58.Question: Which catchy tune did Tom Hank sing to himself?

Answer: 'Zip-A-Dee-Doo-Dah'.

59.Question: Henry Mancini composed the music for 'The Great Mouse Detective'. True or False?

Answer: True.

60.Question: What sequence was filmed for 'Fantasia' but not used later?

Answer: 'Claire De Lune'.

Here at Kidadl, we have carefully created lots of interesting family-friendly trivia for everyone to enjoy! If you liked our suggestions for Disney Song trivia then why not take a look at 'Glee' trivia, or song trivia.

Disclaimer

Disclaimer

At Kidadl we pride ourselves on offering families original ideas to make the most of time spent together at home or out and about, wherever you are in the world. We strive to recommend the very best things that are suggested by our community and are things we would do ourselves - our aim is to be the trusted friend to parents.

We try our very best, but cannot guarantee perfection. We will always aim to give you accurate information at the date of publication - however, information does change, so it’s important you do your own research, double-check and make the decision that is right for your family.

Kidadl provides inspiration to entertain and educate your children. We recognise that not all activities and ideas are appropriate and suitable for all children and families or in all circumstances. Our recommended activities are based on age but these are a guide. We recommend that these ideas are used as inspiration, that ideas are undertaken with appropriate adult supervision, and that each adult uses their own discretion and knowledge of their children to consider the safety and suitability.

Kidadl cannot accept liability for the execution of these ideas, and parental supervision is advised at all times, as safety is paramount. Anyone using the information provided by Kidadl does so at their own risk and we can not accept liability if things go wrong.

Sponsorship & Advertising Policy

Kidadl is independent and to make our service free to you the reader we are supported by advertising.

We hope you love our recommendations for products and services! What we suggest is selected independently by the Kidadl team. If you purchase using the buy now button we may earn a small commission. This does not influence our choices. Please note: prices are correct and items are available at the time the article was published.

Kidadl has a number of affiliate partners that we work with including Amazon. Please note that Kidadl is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.

We also link to other websites, but are not responsible for their content.

Read our Sponsorship & Advertising Policy
Get The Kidadl Newsletter

1,000 of inspirational ideas direct to your inbox for things to do with your kids.

Thank you! Your newsletter will be with you soon.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.