100+ Grinch Trivia Questions (And Answers) To Make Your Heart Grow 3 Sizes

We all love the Grinch really.
Share
Tweet

Despite his grumpy, Christmas-hating demeanor, the Grinch is gaining lots of fans over the years, thanks to Dr. Seuss.

The Grinch has become an anti-icon, where people adore his antagonistic antics, just like that of Ebenezer Scrooge in A Christmas Carol. And more similar to Scrooge, The Grinch went through gradual changes in his attitude towards Christmas, minus the ghosts.

So, for this Christmas, spend time getting to know the 'Grinch' (or showing him how much you know about him) with the Grinch trivia questions we have for you. To accompany the same Christmas vibes, you can also check out our 'Home Alone' trivia, or if you are a super crazy DC fan, please check out our 'Batman' trivia! So let's see if you can ace the 'Grinch' movie quiz!

The Grinch Movie Trivia - The Grinch Who Stole Christmas Trivia Questions

What was a book became a movie, a television series, and a Broadway show. Many people were on board to make these amazing productions of a grumpy, avocado-colored character that hates Christmas. Let's see how you fare in these trivia questions for how the Grinch stole Christmas. Shall we begin the Grinch Quiz?

1. Question: Who wrote the book that inspired the Grinch?

Answer: Dr. Seuss.

2. Question: Who was the director of the 1966 TV movie adaptation of Dr. Seuss's book, 'How the Grinch Stole Christmas!'?

Answer: Chuck Jones.

3. Question: Who voiced the Grinch in the TV movie adaptation 'How the Grinch stole Christmas!'?

Answer: Boris Karloff.

4. Question: Who wrote the lyrics to all the songs in the TV Movie adaptation of 'How the Grinch Stole Christmas!'?

Answer: Dr. Seuss.

5. Question: Who convinced Dr. Seuss to animate his books?

Answer: Chuck Jones.

6. Question: Who starred as the Grinch in the 2000 movie "How the Grinch Stole Christmas!"?

Answer: Jim Carrey.

7. Question: What did Jim Carrey do to get comfortable with the prosthetic makeup?

Answer: He sought counseling from a CIA agent to learn torture resistance techniques.

8. Question: Which famous actor inspired Jim Carrey's accent in the Grinch?

Answer: Sean Connery.

9. Question: Jim Carrey is a wonderful actor. Which feature of the Grinch did he not portray using prosthetic make up?

Answer: The signature sinister grin of the Grinch. Jim Carrey contorted his facial muscles for this.

10. Question: Who was the costume designer for the 2000s movie adaptation?

Answer: Rita Ryack.

11. Question: What is the name of the Grinch s dog?

Answer: Max.

12. Question: Who played Cindy Lou Who in the movie?

Answer: Taylor Momsen.

13. Question: Who directed the movie adaptation of Grinch called 'How the Grinch Stole Christmas!' that released in 2000?

Answer: Ron Howard.

14. Question: Ron Howard included some people from his family in the movie. Who were they, and what characters did they portray?

Answer: His brother, Clint Howards, played Whobris, and his father, Rance Howards, played the Elderly Timekeeper.

15. Question: When did Jim Carrey agree to take up the role of the Grinch?

Answer: When he heard the tape of a choir of kids singing the "You're a mean one, Mr. Grinch" song.

16. Question: What is the name of the author who wrote the book?

Answer: Dr. Theodore Seuss Geisel.

17. Question: What material was the Grinch's suit made of?

Answer: Yak hair that was dyed green and then sewn onto the spandex suit.

18. Question: Who played Martha May Whovier in the movie?

Answer: Christine Baranski.

19. Question: Under which category did the movie (2000s adaptation) win an Oscar?

Answer: Rick Baker and Gail Rowell-Ryan for the Best Makeup category.

20. Question: Who acted as the narrator of the story in the movie?

Answer: Anthony Hopkins.

21. Question: What Christmas hating character did Jim Carrey play, other than the Grinch?

Answer: He played Ebenezer Scrooge in Disney's version of 'A Christmas Carol' that was released in 2009.

22. Question: What was the original color of the Grinch according to the book?

Answer: The Grinch was black and white with some splotches of red and pink scattered.

23. Question: Who played the role of Max, the Grinch's dog in the movie?

Answer: A female dog, Kelley.

24. Question: Who voiced the Grinch in 'The Grinch' (2018) movie, produced by Illumination?

Answer: Benedict Cumberbatch.

25. Question: Who was the narrator of 'The Grinch'(2018) movie?

Answer: Pharell Williams.

26. Question: Which other Dr. Seuss movie did the Illumination company produce?

Answer: The Lorax.

27. Question: Was Martha May Whovier a part of the plotline of 'The Grinch'(2018)?

Answer: No. Her character was removed from the script.

28. Question: What was Benedict Cumberbatch's first animated movie?

Answer: The Penguins of Madagascar.

29. Question: What accent did Benedict Cumberbatch provide for the Grinch?

Answer: American Accent.

30. Question: In the 2000s movie adaptation, who were the other famous actors that were considered to play the Grinch?

Answer: Eddie Murphy, Jack Nicholson, Tim Curry, and Tom Hanks.

Trivia About The Grinch And Other Characters Of Whoville

Jim Carrey's performance as the Grinch is iconic.

The Grinch trivia on the movie and might have given us an idea about the people behind the characters and who brought them to life. Now, how well do you know the characters, The Whos, that reside in the town of Whoville? Find out by taking the following 'How the Grinch stole Christmas' Quiz.

31. Question: Where does the Grinch live?

Answer: On Mount Crumpit.

32. Question: What is said about the Grinch s heart in the book/movies by the Whos?

Answer: That the Grinch s heart was two sizes too small.

33. Question: What did the Grinch dislike the most?

Answer: Christmas.

34. Question: What are the residents of Whoville called?

Answer: The Whos.

35. Question: Who is Max?

Answer: The Grinch's faithful, loyal dog.

36. Question: Where do Cindy Lou Who and the Grinch first meet?

Answer: The post office.

37. Question: Who went up Mount Crumpit to visit the Grinch so that he isn't alone during Christmas?

Answer: Cindy Lou Who.

38. Question: Cindy Lou catches the Grinch stealing what from her family?

Answer: Their Christmas Tree.

39. Question: How old is the Grinch?

Answer: 53 years old.

40. Question: Who was Cindy Lou's father? What was his job?

Answer: Lou Lou Who; postmaster of Whoville.

41. Question: Which direction from Whoville did the Grinch live?

Answer: The North.

42. Question: What color is the Grinch s dog, Max?

Answer: Brown.

43. Question: Who does the Grinch have a crush on in the book written by Dr. Seuss?

Answer: Martha May Whovier.

44. Question: Who teases the Grinch during his childhood?

Answer: Mayor Augustus May Who.

45. Question: What gift does the Grinch give to Martha May?

Answer: A homemade Christmas Angel made from antique jewelry and an old bicycle horn.

46. Question: Where does the Grinch live with respect to Whoville?

Answer: A little North from Whoville, on Mount Crumpit.

47. Question: What is unique about the character of Martha May Whovier compared to the other Whos?

Answer: She is the only adult Who without a snout.

48. Question: What does the Grinch save Cindy Lou Who from?

Answer: A post office Sorting Machine.

49. Question: What did the Grinch do when Augustus May Who bullied him?

Answer: He destroyed the class's Christmas tree and presents.

50. Question: What does the Grinch tell Cindy Lou Who when she catches him stealing their family Christmas Tree?

Answer: That he was taking the tree to fix the broken light on the tree.

How The Grinch Stole Christmas Trivia

It's one thing to remember the characters and another to remember what they say and who says what. Do you have that superpower? Find out with this exciting Grinch trivia on quotes!

51. Question: "No one should be alone on Christmas." Said who?

Answer: Cindy Lou Who.

52. Question: "Oh, no. I"M SPEAKING IN _______!" What is the missing word?

Answer: RHYME.

53. Question: "You can't hurt Christmas, Mr. Mayor..." Said who?

Answer: Lou Lou Who.

54. Question: Who says, "Merry Christmas, you hunk of burnin' Who!"?

Answer: Betty Lou Who.

55. Question: "But the Grinch, in his cave north of Whoville, did not." Says who?

Answer: The Narrator.

56. Question: "You heard him, Officer. He admitted it. I'd go with the pepper spray."Says who?

Answer: Mayor Augustus May Who.

57. Question: "The fury." Says who?

Answer: Whobris.

58. Question: "____, what's the meaning of Christmas?" Who does Cindy ask?

Answer: Santa.

59. Question: "Cute kid, bad judge of character." Says who?

Answer: The Grinch.

60. Question: "It came without ribbons. It came without tags. ________." Finish the dialogue.

Answer: It came without packages, boxes, or bags.

Grinch Trivia Game From The Original Cartoon

Old is always gold. Despite the amazing actors who gaving a spectacular performance in portraying the Grinch, nothing can beat the original cartoon. Ready to rack your brains on that?

61. Question: Which cereal commercial character did Thurl Ravenscroft voice?

Answer: Tony the Tiger from Frosted Flakes

62. Question: Why was Dr. Seuss skeptical about casting Boris Karloff to voice the Grinch?

Answer: Because he thought Karloff would make the Grinch sound scary.

63. Question: Whom did the Grinch character resemble according to Dr. Seuss?

Answer: Chuck Jones.

64. Question: What does the Grinch do after returning the toys to Whoville?

Answer: He brings back the food and carves the roast beast.

65. Question: After carving the roast beast, who does the Grinch give the first slice to?

Answer: His dog Max.

66. Question: What was the last thing the Grinch had taken from Whoville?

Answer: A log of wood for the fire.

67. Question: When was How the Grinch Stole Christmas! Published?

Answer: 1957

68. Question: The Grinch was as cuddly as a __?

Answer: A cactus

69. Question: The Grinch was as charming as a __?

Answer: An eel

70. Question: The Grinch took the very last can of __?

Answer: Who hash


The Grinch Trivia - Grinch movie Quotes

It's one thing to remember the characters and another to remember what they say and who says what. Do you have that superpower? Find out with this exciting Grinch trivia game.

71. Question: "No one should be alone on Christmas." Said who?

Answer: Cindy Lou Who.

72. Question: "Oh, no. I"M SPEAKING IN _______!" What is the missing word?

Answer: RHYME.

73. Question: "You can't hurt Christmas, Mr. Mayor..." Said who?

Answer: Lou Lou Who.

74. Question: Who says, "Merry Christmas, you hunk of burnin' Who!"?

Answer: Betty Lou Who.

75. Question: "But the Grinch, in his cave north of Whoville, did not." Says who?

Answer: The Narrator.

76. Question: "You heard him, Officer. He admitted it. I'd go with the pepper spray."Says who?

Answer: Mayor Augustus May Who.

57. Question: "The fury." Says who?

Answer: Whobris.

78. Question: "____, what's the meaning of Christmas?" Who does Cindy ask?

Answer: Santa.

79. Question: "Cute kid, bad judge of character." Says who?

Answer: The Grinch.

80. Question: "It came without ribbons. It came without tags. ________." Finish the dialogue.

Answer: It came without packages, boxes, or bags.

81. Question: Complete the quote  "Max, grab a bag. we'll come back for the rest. Of course when I say we’ I mean __"?

Answer: You

82. Question: Complete the quote “Jury duty, jury duty, __, black mail, addiction letter, jury duty jury duty"

Answer: pink slip

83. Question: Complete the quote “Hate, hate, hate. Double hate, __"

Answer: Loathe entirely

84. Question: Complete the quote "It's not a dress, it's a kilt! __"

Answer: Sicko

85. Question: Complete the Mayor’s quote “The term "Grinchy" shall apply when Christmas spirit is in __”

Answer: Short supply

86. Question: Complete the quote “BLAST this Christmas music, __”

Answer: It's joyful AND triumphant

87. Question: Complete the quote “Hey taxi! [taxi drives by] Oh, it's because I'm __”

Answer: Green, isn't it?

88. Question: Complete the quote “Ooooo.... ahhhh....ohhh. that's it __”

Answer: I'm not going

89. Question: Complete the quote “__ these days, so desensitized by movies and television.”

Answer: Kids

90. Question: Complete the quote “You're the-the-the-__”

Answer: The-the-the- THE GRINCH!

91. Question: Complete the quote “It came without ribbons. It came without tags. It came without ___, boxes or bags.”

Answer: packages

92. Question: Complete the quote “Am I just eating because I'm ____?”

Answer: bored

93. Question: Complete the quote “Max. Help me! I'm ____!”

Answer: feeling

94. Question: Complete the quote “You don't have a chance with her. You're ____ years old and you have a BEARD!”

Answer: 8

95. Question: Complete the quote “Saving you, is that what you think I was doing? Wrongo. I just noticed that you were improperly ____, my dear.”

Answer: packaged

96. Question: Complete the quote “Maybe Christmas (he thought) doesn’t come from a __. Maybe Christmas perhaps means a little bit more.”

Answer: store

97. Question: Complete the quote “No one should be alone on __.”

Answer: Christmas

98. Question: Who said the line “No one should be alone on Christmas”?

Answer: Cindy Lou Who

99. Question: Who said the line “Cheer up, dude. It’s Christmas.”

Answer: The Grinch

100. Question: Who said the line “No matter how different a Who may appear, he will always be welcomed with holiday cheer.”

Answer: Cindy Lou Who

101. Question: Who said the line “I’m an idiot. You’re an idiot!”

Answer: The Grinch


Here at Kidadl, we aim to give you the best way to enjoy family time! So, if you enjoyed our collection of questions for Grinch Trivia Questions then we suggest you try out our A Christmas Story Trivia or Shrek trivia.

Disclaimer

Disclaimer

At Kidadl we pride ourselves on offering families original ideas to make the most of time spent together at home or out and about, wherever you are in the world. We strive to recommend the very best things that are suggested by our community and are things we would do ourselves - our aim is to be the trusted friend to parents.

We try our very best, but cannot guarantee perfection. We will always aim to give you accurate information at the date of publication - however, information does change, so it’s important you do your own research, double-check and make the decision that is right for your family.

Kidadl provides inspiration to entertain and educate your children. We recognise that not all activities and ideas are appropriate and suitable for all children and families or in all circumstances. Our recommended activities are based on age but these are a guide. We recommend that these ideas are used as inspiration, that ideas are undertaken with appropriate adult supervision, and that each adult uses their own discretion and knowledge of their children to consider the safety and suitability.

Kidadl cannot accept liability for the execution of these ideas, and parental supervision is advised at all times, as safety is paramount. Anyone using the information provided by Kidadl does so at their own risk and we can not accept liability if things go wrong.

Sponsorship & Advertising Policy

Kidadl is independent and to make our service free to you the reader we are supported by advertising.

We hope you love our recommendations for products and services! What we suggest is selected independently by the Kidadl team. If you purchase using the buy now button we may earn a small commission. This does not influence our choices. Please note: prices are correct and items are available at the time the article was published.

Kidadl has a number of affiliate partners that we work with including Amazon. Please note that Kidadl is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.

We also link to other websites, but are not responsible for their content.

Read our Sponsorship & Advertising Policy
Get The Kidadl Newsletter

1,000 of inspirational ideas direct to your inbox for things to do with your kids.

Thank you! Your newsletter will be with you soon.
Oops! Something went wrong while submitting the form.