FOR ALL AGES

75 Hocus Pocus Trivia Questions (And Answers) Witch Are Spooktacular

'Hocus Pocus' is the perfect Halloween film.

‘Hocus Pocus’ still reigns as the favorite movie of many people around the world during Halloween.

The movie put a spell on people and has gained a cult following since its release.  A perfect mix of fun and horror, the movie stars the most popular witches of Hollywood.

Released in 1993, the movie is filled with silly and funny moments that never fail to please kids and adults alike. The Sanderson sisters from the film have become household names thanks to their unique sense of fashion and relentless pursuit of scaring kids.

With an age rating of PG, 'Hocus Pocus is generally believe to be best for kids aged 10 and above, but parents should use their own judgement ultimately. If you want to spice up your Halloween weekend entertainment with something other than sitting in front of the TV, then this ‘Hocus Pocus’ trivia movie party quiz is the perfect pick for you. You can even make the game more active by using props when asking the questions or by offering a prize to the winner. So without any further stalling, let's get on with these 'Hocus Pocus' trivia games! Remember that this 'Hocus Pocus' quiz will be even more fun if you keep a point system and set 'Hocus Pocus' trivia team names, just to add to the essence of competition.

If you are looking for more movie questions and trivia, check out our '90s movie trivia and Halloween movie trivia articles, but for now let's relive the comical horror of the '90s with this quiz!

‘Hocus Pocus’ Trivia Quiz Questions Based on Characters

The main characters in 'Hocus Pocus' are witches.

The complete entertainment package that is the ‘Hocus Pocus’ movie includes various characters that cannot be easily forgotten. Do you remember them all? Can you name the characters that featured in the classic 1993 movie? If you think that you are the ultimate ‘Hocus Pocus’ fan, then try answering these 'Hocus Pocus' questions.

1.Question: Can you recall the family name of the witches?

Answer: Sanderson.

2.Question: What are the names of the Sanderson sisters?

Answer: Sarah, Winnie and Mary.

3.Question: Which character spoke these lines: “You buck-toothed, mop-riding, firefly from Hell!”

Answer: Billy.

4.Question: Which Sanderson sister was the first to die?

Answer: Winnie.

5.Question: Which character spoke the last line of the movie?

Answer: Thackery Binx.

6.Question: Who spoke the line: “Hag? Sisters, did you hear what he just called you?”

Answer: Winifred (Winnie).

7.Question: Which Sanderson sister will you find riding the vacuum?

Answer: Mary Sanderson.

8.Question: At the end of the movie, who drinks the potion?

Answer: Max.

9.Question: Guess the speaker of these lines: “Amok! Amok, amok, amok, amok, amok!”

Answer: Sarah Anderson.

10.Question: Which character will you find playing the drums?

Answer: Max.

11.Question: Who sings the song ‘Comes Little Children’?

Answer: Sarah Sanderson.

12.Question: Which character dressed up as Madonna for the Halloween party?

Answer: Max and Dani’s mother.

13.Question: Which Sanderson sisters did Billy date?

Answer: Winnie and Sarah.

14.Question: Can you guess who the speaker of this line is? “Come on! It’s just a bunch of hocus pocus!”

Answer: Max.

15.Question: What was the name of Winnie’s ex-boyfriend whom she summoned as a zombie?

Answer: Billy Butcherson.

16.Question: Who speaks these lines? “Legend has it that the bones of a hundred children are buried within these walls.”

Answer: Allison.

17.Question: Who lit the Black Flame Candle that ended up bringing the Sanderson sisters back?

Answer: Max Dennison.

18.Question: By what nickname do Jay and Ice call Max?

Answer: Hollywood.

19.Question: Who said these lines? “I smell, I smell, scrod.”

Answer: Mary.

20.Question: Which Sanderson sister was the smartest among the three of them?

Answer: Mary.

21.Question: Which Sanderson sister turned to stone before turning to dust?

Answer: Winnie (Winifred).

22.Question: When the Sanderson sisters got off the bus to head to the master’s house, whose broom was unusual?

Answer: Sarah.

23.Question: What was the name of Thackery Binx’s sister?

Answer: Emily.

The Ultimate ‘Hocus Pocus’ Trivia Quiz  Questions Based On The Storyline

Are you a 'Hocus Pocus' fan?

The movie has been a cult favorite for years because of its fun storyline that never fails to make you laugh and keep you on the edge at the same time. Do you remember how clever the children were while trying to escape the Sanderson sisters? Let’s test your memory and find out how much of the storyline you can recall with these 'Hocus Pocus' trivia and answers about Bette Midler, Kathy Najimy, and Thackery Binx. Enjoy this 'Hocus Pocus' trivia game!

24.Question: Which mythical creatures do the movie ‘Hocus Pocus’ feature?

Answer: Witches.

25.Question: Which kitchen item can be used to be protected from the witches?

Answer: A circle drawn from salt.

26.Question: In which state are the events of the movie based?

Answer: Massachusetts.

27.Question: How did Max trick the witches when he first tried to escape from them?

Answer: He activates the sprinklers by using a lighter.

28.Question: How are the Sanderson sisters chased out of the house of the Devil?

Answer: By a dog.

29.Question: What does Max use to look like the sun when he goes to rescue Dani?

Answer: Car headlights.

30.Question: When Sarah found her broom was broken, what did she use to fly around?

Answer: A mop.

31.Question: To protect them from the witches, what did Alison take from Max’s house?

Answer: Salt.

32.Question: Where were Max and his friends when they thought that they had killed the Sanderson sisters?

Answer: At high school.

33.Question: What do Jay and Ice steal from Max the first time he meets them?

Answer: Sneakers.

34.Question: Which spell do the Sanderson sisters put on the adults when they arrive at the Halloween party?

Answer: A dancing spell.

35.Question: Can you remember what Max and Dani’s father dressed up as for Halloween?

Answer: Dracula.

36.Question: One of Max’s bullies had a word shaved on his head. Can you remember the word?

Answer: Ice.

37.Question: From which city did Max move to Salem?

Answer: Los Angeles.

38.Question: Thackery Burn is turned into which animal by the Sanderson sisters?

Answer: Cat.

39.Question: What does Max promise Dani to dress up as for next Halloween?

Answer: Peter Pan.

40.Question: What did Dani tell the bullies that Max was dressed up as?

Answer: A "Little Leaguer".

41.Question: Back in 1693, which spell did the Sanderson sisters use on Thackery Binx’s sister Emily?

Answer: A spell to steal her youth.

42.Question: Thackery was cursed by the witches. What did he have to spend his unending life as?

Answer: Cat.

43.Question: What will happen to the Sanderson sisters if they fail to steal a child’s youth before dawn?

Answer: They will disintegrate at sunrise.

44.Question: How can the Sanderson sisters be resurrected after they were executed?

Answer: If someone lights the Black Flame Candle on Halloween.

45.Question: What is the color of the flame of the particular candle that leads to the resurrection of the Sanderson sisters?

Answer: Black.

46.Question: What does Binx instruct Max to take from the Sanderson house before escaping?

Answer: Spell Book.

47.Question: Where did the Sanderson sisters think that they have caught the kids to burn them?

Answer: High School Kiln.

48.Question: For the Sanderson sisters to be resurrected, how should the moon be?

Answer: A full moon.

49.Question: What did the Sanderson sisters wish to accomplish by stealing the youth of children?

Answer: Eternal youth and beauty.

‘Hocus Pocus’ Trivia Questions Based On The Cast

The 1993 movie, directed by Kenny Ortega, features the faces of many actors that made our childhood more colorful with their unique characters. These actors like Sarah Jessica Parker and Bette Midler still manage to impress us in their magic with their impeccable performances. These ‘Hocus Pocus’ trivia questions and answers are dedicated to their contribution to making an unforgettable Halloween movie.  

50.Question: Who plays the role of Sarah?

Answer: Sarah Jessica Parker.

51.Question: Who plays the role of Winifred?

Answer:  Bette Midler.

52.Question: Which actress plays the role of the third Sanderson sister?

Answer: Kathy Najimy.

53.Question: Which character does the actress Thora Birch play?

Answer: Dani Dennison.

54.Question: Who plays the role of Max Dennison?

Answer: Omri Katz.

General ‘Hocus Pocus’ Trivia Facts Quiz Questions

Here are some general trivia questions that you might be able to guess if you have watched the movie religiously. You will find the answers to these questions hidden in the movie (and given in our article!). If you think that you have memorised the movie from the first scene to the end credits, then test your knowledge of this ultimate Halloween movie through these 'Hocus Pocus' trivia.

55.Question: How many times was the phrase "hocus pocus" used in the entire movie?

Answer: Two.

56.Question: On Winifred’s book of spells, which is the most noticeable facial feature?

Answer: Eye.

57.Question: Which is the last ingredient to be added to the potion?

Answer: Tongue.

58.Question: Max stops Dani from drinking the witches’ potion at the last minute by pointing out that one thing has changed from 1693. Can you guess what it is?

Answer: Daylight Saving Time.

59.Question: What happens to Binx once the witches are destroyed?

Answer: Binx dies and his soul is reunited with Emily.

60.Question: What is the name of the school attended by Max?

Answer: Jacob Bailey High School.

61.Question: Which color is associated with Mary Sanderson?

Answer: Red.

62.Question: Which color is associated with the witch Sarah Sanderson?

Answer: Purple.

63.Question: Which song is sung by Winnie Sanderson at the Halloween Party?

Answer: 'I Will Put A Spell On You'.

64.Question: Which color is associated with Winnie Sanderson?

Answer: Green.

65.Question: What did Max call the water falling from sprinklers when the Sanderson sisters first came back to life?

Answer: Burning rain of death.

66.Question: What kind of candy did the Master, that turned out to be the Devil, give out?

Answer: Clark Bars.

67.Question: Who did Max asked for the microphone from to announce that the Sanderson sisters were back to life?

Answer: A skeleton.

68.Question: Which word does Winnie (Winifred) hate being called?

Answer: Ugly.

69.Question: What is the material used for the cover of Winifred’s Book of Spells?

Answer: Human flesh.

70.Question: Who got kidnapped at the end of the movie?

Answer: Dani.

71.Question: Who was the most dimwitted among the sisters?

Answer: Sarah.

72.Question: Which song does Sarah sing to lure the children?

Answer: 'Come Little Children'.

73.Question: Why is Max called Hollywood sometimes?

Answer: Because he is from Los Angeles.

74.Question: Who called the witches a hag?

Answer: Binx.

75.Question: Who was the first actor considered for the role of Max?

Answer: Leonardo DiCaprio.

Here at Kidadl, we have carefully created lots of interesting family-friendly trivia for everyone to enjoy! If you liked our suggestions for the hardest 'Hocus Pocus' trivia quiz ever, then why not take a look at our 'Harry Potter' book trivia and 'Harry Potter' movie trivia for more?

Author

Written By

Kidadl Team

The Kidadl Team is made up of people from different walks of life, from different families and backgrounds, each with unique experiences and nuggets of wisdom to share with you. From lino cutting to surfing to children’s mental health, their hobbies and interests range far and wide. They are passionate about turning your everyday moments into memories and bringing you inspiring ideas to have fun with your family.

Share this article

FACEBOOK

TWITTER

COPY LINK

Subscribe_Hero
Get The Kidadl Newsletter
1,000's of inspirational ideas direct to your inbox for things to do with your kids.

By joining Kidadl you agree to Kidadl’s Terms of Use and Privacy Policy and consent to receiving marketing communications from Kidadl.