30 Impossible Riddles For Kids Who Are Riddle Experts

Young boy wearing a yellow t shirt smiling with his hands together standing in front of a blue background.
Share
Tweet

Riddles are a fantastic way to get the mind really working.

What better way to keep the kids entertained than with a riddle - a tricky question or phrase with a double or hidden meaning to be solved by the power of the brain? Challenging brain teasers are a great way to get the whole family thinking outside of the box.

Not only are riddles so much fun and will have the whole family giggling, but they're also great to get everyone thinking creatively. If your kids love complex riddles, then you're in the right place. We've rounded up a selection of clever riddles and answers to solve - so take your time and see how many of these hardest riddles for kids you can manage - a brain test that you won't forget.

The joy of solving a riddle is like no other, so start testing your kids and see how many of these impossible riddles they can solve!

Little girl lying on the floor thinking about how to solves impossible riddles.

Confusing Riddles To Test Your Brain

We've rounded up some of the best riddles ever to challenge your mind - have a read below and count how many you can get!

1.There are two things that you can never eat for breakfast. What are they? Answer: Lunch and Dinner.

2.What can you hold in your right hand but not in your left hand? Answer: Your left elbow.

3.A woman has five daughters. Each of her daughters has a brother. How many children does she have? Answer: Six children. There are five daughters and one brother.

4.I am always in front of you, but you will never see me. What am I? Answer: The future!

5.A man went on a walk outside in the rain, without a jacket, a hat, a hood, or an umbrella. Somehow, not a single hair on his head got wet. How is this possible? Answer: He was bald!

6.This belongs to you, but everyone else uses it much more often. What is it? Answer: Your name.

7.I'm always on the dinner table, but you never get to eat me. What am I? Answer: Plates and cutlery!

8.Which question can you never ever answer yes to? Answer: Are you asleep yet?

9.Which is heavier, a ton of bricks or a ton of feathers? Answer: Neither. They weigh the same amount.

10.Jack's dad has three sons. One is called John, one is called Josh. What is the name of the third son? Answer: Jack.

11.What is as big as an elephant, but does not weigh anything at all? Answer: The elephant's shadow.

Family of four lying on the bed smiling at impossible riddles.

Hard Riddles To Solve

If you love difficult riddles, you're in the right place. Up to the challenge?

12.There's a word that becomes shorter when you add two letters to it. What is it? Answer: Short.

13.What has a neck, but no head? Answer: A t-shirt!

14.A man shaves every day, yet his beard always stays the same. How? Answer: He's a barber shaving other people's beards.

15.There's a one-story house, and everything is yellow. The walls are yellow, the doors are yellow, the kitchen is yellow, the sofas are yellow, everything is yellow. What colour are the stairs? Answer: There are no stairs. It's a one-story house.

16.How did a woman go ten days in a row without sleeping? Answer: Because she slept in the night, not in the day!

17.I am as light as a feather, yet even the strongest person in the world can't hold me for more than a few minutes. What am I? Answer: Breath.

18.This happens once in a minute, twice in a week, and once in a year. What is it? Answer: The letter 'e'!

19.What is bright orange in colour, is green on top, and sounds like a parrot? Answer: A carrot!

20.Where can you find cities, streets, shops, and houses, but no people? Answer: On a map.

21.What can easily be broken without ever being touched, dropped, or picked up? Answer: A promise.

22.What flies without wings? Answer: Time!

Young girl smiling as she lies in a hammock trying to solve impossible riddles.

Very Hard Riddles

Want to take on the hardest riddle ever? We've got plenty of super tricky riddles and the hardest brain teasers with answers down below - that you may even consider impossible. Spend some time on the really hard riddles below and count how many you can solve!

23.What can run but never walks, has a mouth but never talks, has a head but never weeps, has a bed but never sleeps? Answer: A river.

24.Two fathers and two sons went on a fishing trip. Each of them caught a fish. There were three fish caught in total. How is this possible? Answer: There were only three people. A grandfather, a father, and a son. This equals two fathers and two sons.

24.You can find me in Earth, Mars, Mercury, and Jupiter - but not Venus, Pluto, or Neptune. What am I? Answer: The letter R.

26.They get me from a mine and shut me inside a wooden case. I am never released, and almost everybody uses me. What am I? Answer: Pencil lead.

27.If 11 + 2 = 1, then what does 9 + 5 =? Answer: This riddle is referring to time. 11 am + 2 hours = 1 pm. 9 pm + 5 hours = 2am.

28.What is really easy to get into, but very difficult to get out of? Answer: Trouble.

29.There is an English word that is pronounced the same even when you remove away four of the five letters. What is it? Answer: Queue.

30.I am not alive, but I can grow. I don’t have any lungs, but I need air to survive. I don’t have a mouth, but water kills me. What am I? Answer: Fire!

Disclaimer

Disclaimer

At Kidadl we pride ourselves on offering families original ideas to make the most of time spent together at home or out and about, wherever you are in the world. We strive to recommend the very best things that are suggested by our community and are things we would do ourselves - our aim is to be the trusted friend to parents.

We try our very best, but cannot guarantee perfection. We will always aim to give you accurate information at the date of publication - however, information does change, so it’s important you do your own research, double-check and make the decision that is right for your family.

Kidadl provides inspiration to entertain and educate your children. We recognise that not all activities and ideas are appropriate and suitable for all children and families or in all circumstances. Our recommended activities are based on age but these are a guide. We recommend that these ideas are used as inspiration, that ideas are undertaken with appropriate adult supervision, and that each adult uses their own discretion and knowledge of their children to consider the safety and suitability.

Kidadl cannot accept liability for the execution of these ideas, and parental supervision is advised at all times, as safety is paramount. Anyone using the information provided by Kidadl does so at their own risk and we can not accept liability if things go wrong.

Sponsorship & Advertising Policy

Kidadl is independent and to make our service free to you the reader we are supported by advertising.

We hope you love our recommendations for products and services! What we suggest is selected independently by the Kidadl team. If you purchase using the buy now button we may earn a small commission. This does not influence our choices. Please note: prices are correct and items are available at the time the article was published.

Kidadl has a number of affiliate partners that we work with including Amazon. Please note that Kidadl is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.

We also link to other websites, but are not responsible for their content.

Read our Sponsorship & Advertising Policy
Get The Kidadl Newsletter

1,000 of inspirational ideas direct to your inbox for things to do with your kids.

Thank you! Your newsletter will be with you soon.
Oops! Something went wrong while submitting the form.