40 NASCAR Trivia Questions (And Answers) That Will Drive You Crazy

The International speedway is great fun.
Share
Tweet

The National Association For Stock Car Auto Racing is one of the most loved sports in the United States.

It's one of the most famous and oldest sports in the country with teams worth 160 million dollars. Founded on 21 February 1948, it was also the very first auto racing event broadcasted on television.

We have compiled these NASCAR fun facts, with a NASCAR quiz on various topics such as NASCAR trivia 2017, Bush NASCAR car trivia and NASCAR tournament trivia. Have fun answering these easy NASCAR trivia 2018 and NASCAR quiz 2019 questions with your kids. Your great response to our soccer trivia and NBA trivia prompted us to make this fun obscure NASCAR trivia.

NASCAR Trivia Game

Let's start with the history and geography of how this racing phenomenon began! Did you know that they used cars like Chevrolet's Camaro ZL1, Ford's Mustang, and Toyota's Camry for NASCAR?

NASCAR cars have fun designs.

1. Question: What does the word 'NASCAR' stand for?

Answer: National Association For Stock Car Auto Racing.

2. Question: Who is the founder of NASCAR?

Answer: Bill France Sr.

3. Question: Where is the headquarters of NASCAR located?

Answer: Daytona Beach, Florida.

4. Question: When was NASCAR founded?

Answer: 21 February 1948.

5. Question: Name the biggest NASCAR race of the year.

Answer: Daytona 500.

6. Question: Name the first race of every year.

Answer: Daytona 500.

7. Question: Name the three most popular and profitable NASCAR cup series.

Answer: Monster Energy NASCAR cup series, Xfinity series, and The Camping World Truck Series.

8. Question: What is a stock car?

Answer: A stock car is a large late model sedan built especially for racing.

9. Question: Name the three top races by NASCAR.

Answer: Daytona 500, Coca-cola 600, and Brickyard 400.

10. Question: How many colored flags are featured in the races?

Answer: Five.

11. Question: What are the five-colored flags featured in the races?

Answer: Green, yellow, red, white, and black.

12. Question: What colour flag signals only one lap remaining?

Answer: White.

13. Question: What do the green and red flags symbolize?

Answer: Green symbolizes the start of the race and red symbolizes that the vehicle should stop immediately due to safety reasons.

14. Question: When and where was the inaugural NASCAR stock series race held?

Answer: 19 June 1949 at the Charlotte Speedway in North Carolina.

15. Question: What are the nicknames given to Daytona 500?

Answer: 'The Great American Race' and 'Super Bowl Of Stock Racing'.

16. Question: What was the sprint cup racing series also called?

Answer: Winston Cup.

17. Question: What was the occupation of Bill France Sr. before he started NASCAR?

Answer: He was a Mechanic and auto repair shop owner.

18. Question: Who called it the Winston Cup?

Answer: R J Reynolds.

19. Question: Which state is called 'NASCAR Valley'?

Answer: North Carolina.

NASCAR Driver Trivia

Answer these interesting questions to know about the drivers at the races.

The crew are always busy!

20. Question: A driver must weigh 200 pounds to participate. True or false?

Answer: True.

21. Question: A driver's license is not necessary for a NASCAR driver to race. True or false?

Answer: True.

22. Question: Who is 'The King' of stock car racing?

Answer: Richard Petty.

23. Question: Why is Richard Petty termed as 'The King'of stock car racing?

Answer: He has the most NASCAR cup wins.

24. Question: How many drivers took part in this inaugural racing competition?

Answer: 33.

25. Question: Which driver died in the Daytona 500 in 2001?

Answer: Dale Earnhardt.

26. Question: Which driver won the inaugural race in 1959?

Answer: Lee Petty.

27. Question: Who was the first woman to race in NASCAR?

Answer: Janet Guthrie.

28. Question: How many members are there in the NASCAR pit crew?

Answer: Seven.

29. Question: Which NASCAR racer is known for doing backflips?

Answer: Carl Edwards.

30. Question: Which driver has the most second-place finishes?

Answer: Richard Petty.

31. Question: How many convertibles raced in the biggest NASCAR race?

Answer: 20.

32. Question: Who was the first African-American driver to win in the Grand National Series?

Answer: Wendell Scott.

33. Question: Which two drivers have the most 'Championship 4' appearances?

Answer: Kevin Harvick and Kyle Busch.

34. Question: Which two drivers have the most rookie wins?

Answer: Jimmie Johnson and Tony Stewart.

35. Question: Which driver has the most wins without a championship?

Answer: Mark Martin.

36. Question: Who is the youngest person to win a NASCAR event?

Answer: Joey Logano.

37. Question: Which crew chief has won the most NASCAR championships?

Answer: Dale Inman.

38. Question: Which NASCAR team has won the most championships ever?

Answer: Hendrick Motorsports.

39. Question: Jimmie Johnson is the only person to have a championship in three different Gen cars.

Answer: True.

40. Question: What were the three different Gen cars Jimmie Johnson raced in?

Answer: Gen 4, 5 and 6.

Here at Kidadl, we have carefully created lots of interesting family-friendly trivia for everyone to enjoy! If you liked NASCAR trivia then why not take a look at the Kentucky Derby Trivia or NFL Trivia.

Disclaimer

Disclaimer

At Kidadl we pride ourselves on offering families original ideas to make the most of time spent together at home or out and about, wherever you are in the world. We strive to recommend the very best things that are suggested by our community and are things we would do ourselves - our aim is to be the trusted friend to parents.

We try our very best, but cannot guarantee perfection. We will always aim to give you accurate information at the date of publication - however, information does change, so it’s important you do your own research, double-check and make the decision that is right for your family.

Kidadl provides inspiration to entertain and educate your children. We recognise that not all activities and ideas are appropriate and suitable for all children and families or in all circumstances. Our recommended activities are based on age but these are a guide. We recommend that these ideas are used as inspiration, that ideas are undertaken with appropriate adult supervision, and that each adult uses their own discretion and knowledge of their children to consider the safety and suitability.

Kidadl cannot accept liability for the execution of these ideas, and parental supervision is advised at all times, as safety is paramount. Anyone using the information provided by Kidadl does so at their own risk and we can not accept liability if things go wrong.

Sponsorship & Advertising Policy

Kidadl is independent and to make our service free to you the reader we are supported by advertising.

We hope you love our recommendations for products and services! What we suggest is selected independently by the Kidadl team. If you purchase using the buy now button we may earn a small commission. This does not influence our choices. Please note: prices are correct and items are available at the time the article was published.

Kidadl has a number of affiliate partners that we work with including Amazon. Please note that Kidadl is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.

We also link to other websites, but are not responsible for their content.

Read our Sponsorship & Advertising Policy
Get The Kidadl Newsletter

1,000 of inspirational ideas direct to your inbox for things to do with your kids.

Thank you! Your newsletter will be with you soon.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.