40 Nickelodeon Trivia Questions (And Answers) That Will Be A Serious Throwback

We all enjoyed watching cartoons on Nickelodeon!
Share
Tweet

Nickelodeon is a TV channel that offers the most kid-friendly and entertaining content, with a wide range of great cartoons and series that they create and broadcast.

Did you know that over 611 shows have aired on Nickelodeon? And that the most popular show from the network is undoubtedly 'Spongebob Squarepants'?

'Spongebob Squarepants still airs on the channel today, along with plenty of other great shows such as  from shows like 'All That' and 'Paw Patrol'. If you are a '90s or 2000s kid, then you might enjoy this old school Nickelodeon trivia quiz from the shows that aired back in the day, making this Nickelodeon trivia quiz a major throwback. With loads of '90s Nickelodeon questions and answers, this Nickelodeon trivia prize fest has it all.

If you think you have all the Nickelodeon facts, then it's time to test your knowledge and play this Nickelodeon trivia challenge.

If you love this '90s Nickelodeon trivia for the whole family, have a look at our cartoon trivia and Disney trivia for more fun games to play together.

Nickelodeon Shows Trivia

This Nickelodeon quiz for kids is made to test how well you know Nickelodeon's original and famous shows. So, put your game face on and enjoy this '90s and 2000s trivia Nickelodeon quiz!

1. Question: In 'iCarly', why did Carly's grandpa want her to live with him?

Answer: He thought Spencer wasn't responsible enough to take care of his granddaughter.

2. Question: Which show's theme song included the lyrics: "You're lost in the moment you disappear"?

Answer: 'Victorious'.

3. Question: In 'iCarly', what animal was Carly's middle school mascot?

Answer: Bulldog.

4. Question: What is the name of Tori's sister on 'Victorious'?

Answer: Trina.

5. Question: What type of animal is Sandy Cheeks?

Answer: Squirrel.

6. Question: Who does Ned like in 'Ned's Declassified School Survival Guide'?

Answer: Suzie.

7. Question: Who is the manager of the Premiere in the show, 'Drake And Josh'?

Answer: Helen.

8. Question: In 'Jimmy Neutron', what is Jimmy's dad's favorite animal?

Answer: Duck.

9. Question: Which show is famous for children getting slimed?

Answer: 'Slime Time Live'.

10. Question: Which character is known to wear a pink hat and has buck teeth?

Answer: Timmy Turner from 'The Fairly Odd Parents'.

11. Question: Who has a ukulele in 'How To Rock'?

Answer: Zander.  

12. Question: What are the three cats in 'Catscratch' called?

Answer: Gordon, Waffle and Mr. Bilk.

13. Question: What was Ug's real name on 'Salute Your Shorts'?

Answer: Kevin.

14. Question: What is the name of the Mailbox on 'Blue's Clues'?

Answer: Mailbox.

15. Question: Which show was about two conjoined brothers with very different personalities?

Answer: 'CatDog'.

16. Question: What is Danny Fenton's mom's name in 'Danny Phantom'?

Answer: Maddy.

17. Question: What is Logan's dad's job on 'Zoey 101'?

Answer: Producer.

Nickelodeon cartoons and series are for anyone to enjoy.

Nickelodeon Actors Trivia Questions

Nickelodeon was a starting step for many actors on the long road to fame and popularity. You might know and identify some of them already, so take this ultimate Nickelodeon trivia quiz and see if you can guess the actors and their roles correctly.

18. Question: Melissa Joan Hart starred in which Nickelodeon series?

Answer: 'Clarissa Explains It All'.

19. Question: Which show did Emma Roberts star in as Addie Singer, a middle-school girl who used to hang out with her friends and write songs?

Answer: 'Unfabulous'.

20. Question: Which famous singer had a role in 'Victorious' as well as 'Sam And Cat'?

Answer: Ariana Grande.

21. Question: Who had a role in the Nickelodeon series 'All That' and the '90s sitcom 'Kenan And Kel'?

Answer: Kel Mitchell.

22. Question: Who plays the role of Little Pete in the show 'The Adventures Of Pete And Pete?

Answer: Danny Tamberelli.

23. Question: Which SNL cast member got a head start on the series 'All That'?

Answer: Kenan Thompson.

24. Question: Who hosted 'Nickelodeon Guts' and 'Picture Perfect'?

Answer: Mike O'Malley.

25. Question: Who is the lead star of 'iCarly'?

Answer: Miranda Cosgrove.

26. Question: Who originally hosted 'Blue's Clues'?

Answer: Steve Burns.

27. Question: Who is SpongeBob SquarePants' voice actor?

Answer: Tom Kenny.

28. Question: Who is the new co-host of Nick's series 'Group Chat' along with Jayden Bartels.

Answer: Brent Rivera.

29. Question: Who starred in  'All That' before getting his own series?

Answer: Nick Cannon.

30. Question: Who hosted 'Figure It Out'?

Answer: Summer Sanders.

31. Question: From 'All That', who was one of the former stars who went on to play Lydia Gutman in The WB sitcom 'The Steve Harvey Show'.

Answer: Lori Beth Denberg.

32. Question: Who play Nona F Mecklenberg in 'The Adventures Of Pete And Pete?

Answer: Michelle Trachtenberg.

Nickelodeon Facts Trivia Questions

Spongebob is one of the most loved characters on the channel!

This trivia will definitely make you come across some interesting facts about Nickelodeon. Since launching, the company itself has gone through so many changes but has strived to always deliver the best content.

33. Question: What does the orange color in the Nickelodeon logo signify?

Answer: Youth, energy and joy.

34. Question: Who was the creator of 'You Can't Do That On Television'?

Answer: Roger Price.

35. Question: Who chose the colors of Nickelodeon's logo?

Answer: Tom Corey.

36. Question: Which Nickelodeon show did not allow parents on the set?

Answer: 'You Can't Do That On Television.'

37. Question: What are the names of the co-creators that divorced while working on 'Rugrats'?

Answer: Gábor Csupó and Arlene Klasky.

38. Question: Who was fired from 'The Ren And Stimpy Show' during the second season?

Answer: John Kricfalusi.

39. Question: When was Nickelodeon created?

Answer: 1 December 1977.

40. Question: Who transformed Nickelodeon from the lowest-rated cable network, into the number one network for kids?

Answer: Geraldine Laybourne.

Here at Kidadl, we have carefully created lots of interesting family-friendly trivia for everyone to enjoy! If you liked our suggestions for Nickelodeon trivia then why not take a look at our [00's movie trivia], or Spongebob trivia for more great quiz questions?

Disclaimer

Disclaimer

At Kidadl we pride ourselves on offering families original ideas to make the most of time spent together at home or out and about, wherever you are in the world. We strive to recommend the very best things that are suggested by our community and are things we would do ourselves - our aim is to be the trusted friend to parents.

We try our very best, but cannot guarantee perfection. We will always aim to give you accurate information at the date of publication - however, information does change, so it’s important you do your own research, double-check and make the decision that is right for your family.

Kidadl provides inspiration to entertain and educate your children. We recognise that not all activities and ideas are appropriate and suitable for all children and families or in all circumstances. Our recommended activities are based on age but these are a guide. We recommend that these ideas are used as inspiration, that ideas are undertaken with appropriate adult supervision, and that each adult uses their own discretion and knowledge of their children to consider the safety and suitability.

Kidadl cannot accept liability for the execution of these ideas, and parental supervision is advised at all times, as safety is paramount. Anyone using the information provided by Kidadl does so at their own risk and we can not accept liability if things go wrong.

Sponsorship & Advertising Policy

Kidadl is independent and to make our service free to you the reader we are supported by advertising.

We hope you love our recommendations for products and services! What we suggest is selected independently by the Kidadl team. If you purchase using the buy now button we may earn a small commission. This does not influence our choices. Please note: prices are correct and items are available at the time the article was published.

Kidadl has a number of affiliate partners that we work with including Amazon. Please note that Kidadl is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.

We also link to other websites, but are not responsible for their content.

Read our Sponsorship & Advertising Policy
Get The Kidadl Newsletter

1,000 of inspirational ideas direct to your inbox for things to do with your kids.

Thank you! Your newsletter will be with you soon.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.