73 Nightmare Before Christmas Trivia Questions (And Answers) That Are Spooktacular

Christmas is the best time to revisit old movies!
Share
Tweet

'The Nightmare Before Christmas' is our favorite Disney Christmas movies!

The film fills viewers with hope and laughs. Even after years of its release, its songs and characters, made by Tim Burton, are fresh in the minds of fans.

This 'The Nightmare Before Christmas' trivia game will help you take a walk down memory lane. The story carries you through the transformation of the Halloween town into a town that celebrated Christmas with full vigor. The movie was directed by Henry Selick and created by Tim Burton. It was produced by Walt Disney Pictures and Touchstone Pictures.

Our 'The Nightmare Before Christmas' Tim Burton trivia is the best way to indulge your kids in an active family activity that can turn a normal evening into a memorable trivia night. If you liked these trivia questions, then make sure to check out other similar quizzes, such as our Halloween movie trivia questions and answers and Christmas movie trivia.

'The Nightmare Before Christmas' Jack Skellington Trivia

The famous Jack Skellington, portrayed in the form of skeletons and bones, is the main character of the movie along with his pumpkin nosed dog, Zero. In 'The Nightmare Before Christmas', Sally is another one of the favorite characters. Her brave and interesting character makes the story much more appealing and interesting. Try out these ultimate 'Nightmare Before Christmas' trivia questions and answers if you are the ultimate fan.

Have fun with this trivia!

1.Question: Who is the Pumpkin King?

Answer: Jack Skellington.

2.Question: As the movie begins, what even has just happened?

Answer: A happy and successful Halloween has just passed.

3.Question: What line does Jack sing about himself in the first song of the movie?

Answer: “I, Jack the Pumpkin King”.

4.Question: The camera travels through a door at the beginning of the movie. Where does the door lead to?

Answer:  Halloween Town.

5.Question: Which song begins to play as we enter the Halloween Town?

Answer: 'This Is Halloween'.

6.Question: Which character says the lines, “and since I am dead, I can take off my head to recite Shakespearean quotations”?

Answer: Jack.

7.Question: What did Dr. Finkelstein give to his second creation?

Answer: Half of his brain.  

8.Question: How did Jack Skellington die?

Answer: It is not actually made clear in the movie how Jack Skellington died, although some viewers have speculated that it may have been due to being burned alive.

9.Question: Who is the main character of the movie?

Answer: Jack Skellington.

10.Question: Who composed the musical score of the movie 'The Nightmare Before Christmas'?

Answer: Danny Elfman.

11.Question: How does Jack reach Christmas Town?

Answer: He wanders there by mistake.

12.Question: What is the name of Jack’s dog, with whom he begins to wander as he escapes a mob of fans?

Answer: Zero.

13.Question: Which part of his body does Jack take out and give to Zero to play with?

Answer: One of his ribs.

14.Question: Which bone from Jack’s body fell off after his sleigh crashed to the ground?

Answer: His jaw.

15.Question: Who says the lines, “But Jack, it was about your Christmas. There was smoke and fire.”?

Answer: Sally.

16.Question: What reason does the Mayor give for not being able to plan next year’s celebrations alone?

Answer: He is only an elected official.

17.Question: Can you finish this line from Jack’s intro song, “To a guy in Kentucky I’m Mister Unlucky, and I’m known throughout England and...”?

Answer: "France".

18.Question: With the help of which flower did Sally manage to escape for a little while to explore Halloween Town?

Answer: Deadly Night Shade, she gave it to the doctor.

19.Question: What was used to cover the smell of the flower, the Deadly Night Shade?

Answer: Frog’s breath.

20.Question: Can you remember the names of Oogie’s henchmen?

Answer: Lock, Shock and Barrel.

21.Question: When do Lock, Shock and Barrel introduce themselves?

Answer: When Jack calls them to catch Oogie Boogie.

More The 'Nightmare Before Christmas' Quiz Questions

Are you wondering how long did it take to make 'Nightmare Before Christmas'? It took about three years to make 'The Nightmare Before Christmas'! An how many songs are there in the movie? Who gives his voice to Jack? You can find out these answers in the trivia below. When it was released in 1993, it instantly became one of those movies that every child wanted to watch during the Halloween weekend and during the Christmas holidays. If you know all the answers based on the Tim Burton masterpiece, then these ' Nightmare Before Christmas' quizzes are perfect for you.

Christmas movies and trivias are perfect for the whole family to enjoy!

21.Question: Who made Sally out of bone and cloth?

Answer: Dr. Finkelstein.

22.Question: When was 'The Nightmare Before Christmas' released?

Answer: 13 October 1993

23.Question: What line does Jack say when he goes to the doctors for equipment?

Answer: “I am conducting a series of experiments.”

24.Question: What is Jack is obsessed with?

Answer: He wants to know how to recreate the feeling of Christmas.

25.Question: When Jack comes back from Christmas Town and starts a series of experiments, which song do the townspeople sing?

Answer: 'Jack’s Obsession'.

26.Question: What does Jack find in Christmas Town that he finds strange?

Answer: A decorated tree.

27.Question: Which song has the lyrics, “Won’t they be impressed? I am a genius.”

Answer: 'Making Christmas'.

28.Question: What does the band say to Jack at the beginning?

Answer: “Nice work, bone daddy.”

29.Question: Which holiday icon was brought back to the Halloween Town by the trick-or-treaters?

Answer: The Easter Bunny.

30.Question: Do the people of Halloween Town agree with Jack’s idea?

Answer: Yes. He convinces them by assuring them that it will be scary.

31.Question: Who are the world’s best trick-or-treaters?

Answer: Lock, Shock and Barrel.

32.Question: Who among the Boogie Boys is actually a girl?

Answer: Shock.

33.Question: What is at the end of Zero's nose?

Answer: A burning jack-o-lantern.

34.Question: Who provided Jack’s singing voice?

Answer: Danny Elfman.

35.Question: What number appears on the dice each time when Oogie Boogie Man rolls it?

Answer: Two.

36.Question: What task did Jack assign to Lock, Shock and Barrel?

Answer: To bring Santa Claus to Halloween Town.

37.Question: On the Mayor’s shirt, which animal can you see if you look closely?

Answer: A spider.

38.Question: Which song has the line, “The smells of cakes and pies are absolutely everywhere.”

Answer: 'What’s This?'

39.Question: What song does Jack sing as he watches the beauty of Christmas Town?

Answer: 'What’s This?'

40.Question: Can you complete the lyrics, “My skull’s so full it’s tearing me...”?

Answer: "Apart".

41.Question: What does Sally imagine about Jack’s plans for Christmas?

Answer: She imagines a Christmas tree that goes up in flames.

42.Question: Who is the meanest person in Halloween Town?

Answer: Oogie Boogie Man.

Hard 'Nightmare Before Christmas' Trivia Questions

This section includes questions whose answers only those who have watched the movie several times will know. These questions cover the storyline of the Tim Burton movie and make you travel through the streets of both scary Halloween Town and bright Christmas Town. Did you know that the person who gave the spooky and interesting musical score to the movie, Danny Elfman, is also the one who is behind the music development of most Tim Burton movies?

43.Question: What are the things that Oogie Boogie loves to do?

Answer: He loves gambling, eating and scaring innocent people.

44.Question: Who in reality is Oogie Boogie?

Answer: Dr. Finkelstein.

45.Question: Who gave voice to the character of Oogie Boogie?

Answer: Ken Page.

46.Question: Which character sings the line, “I sense there’s something in the wind.”?

Answer: Sally.

47.Question: In how many songs does Sally sing?

Answer: Two.

48.Question: Can you finish the line, “Jack Skellington has been blown to...”?

Answer: "Smithereens".

49.Question: Sally removes what to save Santa Claus from Oogie Boogie?

Answer: Her hands and a leg.

50.Question: Is 'The Nightmare Before Christmas' a Disney movie?

Answer: It was directed by Walt Disney pictures but released under their adult film label, Touchstone Pictures, as the studio thought it would be too dark and scary for kids.

51.Question: What does the saxophone player refer to Jack as?

Answer: "Bone Daddy".

52.Question: True or false? Jack and Sally love each other.

Answer: True.

53.Question In which song does Jack sings the line, “and for the first time since I don’t remember when, I felt just like my old boney self again”?

Answer: 'Poor Jack.'

54.Question: Who almost sabotages Jack’s plan for Christmas?

Answer: Sally.

55.Question: Can you finish the quote, “this year Christmas will be...”?

Answer: "Ours".

56.Question: Where does Sally keep the needle so that she can sew her body parts back again?

Answer: Behind her ear.

57.Question: What is the color of Jack’s teeth?

Answer: Yellow.

58.Question: Who who has two smaller versions of himself in his hat?

Answer: Mr. Hyde.

59.Question: Which song has the line, “What’s this? What’s this? I haven’t got a clue. What’s this? Why it’s completely new?”

Answer: 'Finale'.

60.Question: When do the town people of Halloween Town start to sing 'Finale'?

Answer: When the snow starts falling.

61.Question: Who is in love with Jack?

Answer: Sally.

62.Question: Why does the doctor create another creature after Sally?

Answer: So that he can have conversations with her as Sally keeps running away.

63.Question: Who wins the battle at the end of the movie?

Answer: Jack.

64.Question: Who gives the people of Halloween Town snow?

Answer: Santa Claus.

65.Question: What kind of animation is used in the movie?

Answer: Stop motion.

66.Question: Where did Sally and Jack go to sit once the celebrations begin at the end of the movie?

Answer: On the hill.

67.Question: Can you guess the song by these lyrics, “My dearest friend, if you don’t mind, I’d like to join you by your side.”?

Answer: 'Finale'.

68.Question: Can you complete the line, “why you don’t have ____ at all”?

Answer: "Claws".

69.Question: What kind of memorial does Jack land on after being blown out of the sky, when he was impersonating Santa Claus?

Answer: An angel.

70.Question: What is Sally?

Answer: A rag doll.

71.Question: Who plays hockey at the end of the movie?

Answer: Vampires.

72.Question: How much did the movie gross worldwide?

Answer: 9.15 million US dollars.

73.Question: When does Jack realize that he loves Sally?

Answer: At the end of the movie.

Here at Kidadl, we have carefully created lots of interesting family-friendly trivia for everyone to enjoy! If you liked our suggestions for 73 'Nightmare Before Christmas' trivia questions (and answers), with lots of facts about 'Nightmare Before Christmas', then why not take a look at our '90's movie trivia, or 'Hocus Pocus' trivia for more?

Disclaimer

Disclaimer

At Kidadl we pride ourselves on offering families original ideas to make the most of time spent together at home or out and about, wherever you are in the world. We strive to recommend the very best things that are suggested by our community and are things we would do ourselves - our aim is to be the trusted friend to parents.

We try our very best, but cannot guarantee perfection. We will always aim to give you accurate information at the date of publication - however, information does change, so it’s important you do your own research, double-check and make the decision that is right for your family.

Kidadl provides inspiration to entertain and educate your children. We recognise that not all activities and ideas are appropriate and suitable for all children and families or in all circumstances. Our recommended activities are based on age but these are a guide. We recommend that these ideas are used as inspiration, that ideas are undertaken with appropriate adult supervision, and that each adult uses their own discretion and knowledge of their children to consider the safety and suitability.

Kidadl cannot accept liability for the execution of these ideas, and parental supervision is advised at all times, as safety is paramount. Anyone using the information provided by Kidadl does so at their own risk and we can not accept liability if things go wrong.

Sponsorship & Advertising Policy

Kidadl is independent and to make our service free to you the reader we are supported by advertising.

We hope you love our recommendations for products and services! What we suggest is selected independently by the Kidadl team. If you purchase using the buy now button we may earn a small commission. This does not influence our choices. Please note: prices are correct and items are available at the time the article was published.

Kidadl has a number of affiliate partners that we work with including Amazon. Please note that Kidadl is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.

We also link to other websites, but are not responsible for their content.

Read our Sponsorship & Advertising Policy
Get The Kidadl Newsletter

1,000 of inspirational ideas direct to your inbox for things to do with your kids.

Thank you! Your newsletter will be with you soon.
Oops! Something went wrong while submitting the form.