FOR ALL AGES

Order Up! 30 Spongebob Trivia Questions For Kids

We were surprised by how much of this we remembered!

See how much do you know about 'SpongeBob SquarePants' and his troubles with this quiz on SpongeBob.

This SpongeBob trivia game is composed of all fun and interesting questions. Let's have a fun ride with SpongeBob SquarePants and all of his friends in the city of Bikini Bottom.

Our SpongeBob trivia questions and answers for kids mix up all the fun and troubles that SpongeBob SquarePants had with Gary the snail and friend Patrick. This ultimate SpongeBob fan quiz gets you all nostalgic with your favorite childhood characters in the Nickelodeon show. So, one can not try our SpongeBob mega quiz and not have fun. Once you’re done with these SpongeBob facts and trivia, why not try our 'The Simpsons' trivia and 'Glee' trivia.

Name The SpongeBob Characters Quiz

This ultimate SpongeBob quiz game covers all the characters of your favorite show 'SpongeBob Squarepants'. This trivia for SpongeBob questions tricks you with all the funny questions about SpongeBob and Patrick, Gary the snail, Sandy Cheeks, Mermaid man, Barnacle boy, and the list goes on. Let’s check if you are a true fan of SpongeBob Squarepants with this SpongeBob SquarePants trivia. This section is also designed to be a Spongebob trivia facts section that helps you know how well you know SpongeBob.

1. Question: The Chum Bucket owner and known as the show’s main villain. What is the name of this tiny character?

Answer: Plankton. He is Mr Krabs most iconic rival.

2. Question: SpongeBob fell in love with this character so quickly, and it’s no mystery. Do you know the name of this character?

Answer: Mystery the Seahorse. SpongeBob sacrifices his own wants to let Mystery go and live free in the wild.

3. Question: He is a fellow Magic Conch believer. Can you tell me the name of this character?

Answer: Forest Ranger. He appears in the “Club SpongeBob” episode.

4. Question: She is a mean holographic meatloaf. What is her name?

Answer: Karen. She lives alongside her husband, Plankton.

5. Question: He does not leave SpongeBob’s side unless there are some pocket cookies around. Who is he?

Answer: Gary the Snail. His full name is Garold Wilson Jr.

6. Question: He lives in a Pineapple under the sea? What is his name?

Answer: It’s none other than the SpongeBob SquarePants

7. Question: She can be caught visiting her dad at the Krusty Krab or, better, the Kuddly Krab. What is her name?

Answer: Pearl Krabs. He is a mammal and needs to breathe air. So, she keeps a supply of oxygen stored in her nose to keep her comfortable underwater.

8. Question: He is a money-hungry crustacean. You can have a hint, but it will cost you! He is?

Answer: Mr. Krabs. He is the owner of Bikini Bottom’s favorite restaurant.

9. Question: He is a royal fish, which sent SpongeBob and Patrick out on an impossible quest when his crown got stolen. What is his name?

Answer: King Neptune. This character is based on the Roman god of the sea.

10. Question: Everybody is an idiot, except for him. Which clarinet-loving character is it?

Answer: Squidward Tentacles. He is a master of many fine arts, including painting, sculpting, interpretive dance, and playing the clarinet.

11. Question: Who voices SpongeBob?

Answer: Patchy the Pirate. He is not just SpongeBob’s biggest fan, but he is SpongeBob! This character is played by a man named Tom Kenny, who is the voice of the star himself.    

SpongeBob Personality Quiz

This is a true SpongeBob fan quiz, which is all about Spongebob and his personality. Are you as ambition driven as Sandy Cheeks or righteous like Barnacle Boy? Our funny and easy questions make this SpongeBob trivia easy, but you will have to get all the questions right in this SpongeBob superfan quiz and prove you really are a super fan.

SpongeBob has such an iconic look.

12. Question: What is SpongeBob's birth date?

Answer: 14 July 1986

13. Question: Where does SpongeBob SquarePants work?

Answer: Krusty Krab

14. Question: What did SpongeBob name the blue jellyfish?

Answer: He calls him Friend

15. Question: Who teaches SpongeBob how to drive?

Answer: Mrs Puff

16. Question: What does the license plate on SpongeBob’s boat mobile say?

Answer: IM-RDY

17. Question: SpongeBob feeds Gary canned food in the episode “Lost Identity”, what is its name?

Answer: Snail Po

18. Question: There was a fry cook before SpongeBob. What is his name?

Answer: Jim

SpongeBob Quiz (Hard!)

Now it’s time to play with some interesting questions! This is a 'SpongeBob SquarePants' quiz designed with hard SpongeBob questions to know how well did you pay attention to the small things that happened on the show. This time we have made this SpongeBob trivia hard to test your in-depth knowledge about the show. Solve this SpongeBob test to prove that you are the real fan.

19. Question: Mr. Krab had a pet worm. What was his name?

Answer: Mr. Doodles

20. Question: Before Mr. Krabs acquired it, what was Krusty Krab?

Answer: A retirement home

21. Question: What are the names of Patrick’s parents?

Answer: Herb and Margie

22. Question: We all know about Mr Krabs and Mrs Puff. How much did Mr Krabs spend on his first date with Mrs Puff?

Answer: $100 thousand

23. Question: What happened to Mr. Puff?

Answer: He got turned into a lamp

24. Question: After taking over the Krusty Krab, what did Pearl rename it?

Answer: The Kuddly Krab

25. Question: Sandy sings a song when she is homesick for Texas. What is the name of the song?

Answer: “I Wanna Go Home”

26. Question: How tall is Plankton?

Answer: Two inches

27. Question: What is the dance magazine Squidward reads known as?

Answer: Dance Quarterly

28. Question: Squidward and SpongeBob try to convince Mr.Krabs about a dollar bill that it is his millionth dollar. What is the name of the lipstick on it?

Answer: Coral Blue #3 Semi-Gloss Lipstick

29. Question: What was the date on which SpongeBob and Patrick were going camping according to Squidward’s calendar?

Answer: May 25th

30. Question: What is Mr Krabs ‘ full name?

Answer: Eugene H. Krabs

31. Question: What is Mrs. Puff's first name?

Answer: Poppy

32. Question: What is the name of SpongeBob sea?

Answer: Pacific Ocean

33. Question: Where was SpongeBob born?

Answer: Fort Sill in Lawton, Okla.

Here at Kidadl, we have carefully created lots of interesting family-friendly trivia for everyone to enjoy! If you liked our suggestions for SpongeBob and Patrick best friend quiz, then why not take a look at 'Cartoon' trivia or 'Shrek' trivia.

Author

Written By

Kidadl Team

The Kidadl Team is made up of people from different walks of life, from different families and backgrounds, each with unique experiences and nuggets of wisdom to share with you. From lino cutting to surfing to children’s mental health, their hobbies and interests range far and wide. They are passionate about turning your everyday moments into memories and bringing you inspiring ideas to have fun with your family.

Share this article

FACEBOOK

TWITTER

COPY LINK

Subscribe_Hero
Get The Kidadl Newsletter
1,000 of inspirational ideas direct to your inbox for things to do with your kids.

By joining Kidadl you agree to Kidadl’s Terms of Use and Privacy Policy and consent to receiving marketing communications from Kidadl.