FOR ALL AGES

40+ Presidents Day Trivia Questions (And Answers) All Kids Should Know

How much do you know about the Presidents of the USA?

Presidents Day comes every third 17 February.

Whilst today it is associated with lots of great sales, there is lot of important history behind this day, it's not just about deals and sales. There are many more important things about this federal holiday that every citizen needs to know.

Presidents Day, also known as Washington's Birthday, is celebrated on the third Monday of February every year. All government institutions and workplaces are officially closed on this day. Presidents Day is celebrated to commemorate George Washington on his birthday. It is also said to be a commemoration of all other US presidents, particularly Abraham Lincoln as his birthday lands in mid February too. Out of the 50 United States of America, only 13 states do not celebrate Presidents Day.

Do you know who all 45 Presidents are? Here goes: George Washington, John Adams, Thomas Jefferson, James Madison, James Monroe, John Quincy Adams, Andrew Jackson, Martin Van Buren, William Henry Harrison, John Tyler, James K. Polk, Zachary Taylor, Millard Fillmore, Franklin Pierce, James Buchanan, Abraham Lincoln, Andrew Johnson, Ulysses S. Grant, Rutherford B. Hayes, James Garfield, Chester A. Arthur, Grover Cleveland, Benjamin Harrison, Grover Cleveland, William McKinley, Theodore Roosevelt, William Howard Taft, Woodrow Wilson, Warren G. Harding, Calvin Coolidge, Herbert Hoover, Franklin D. Roosevelt, Harry S. Truman, Dwight D. Eisenhower, John F. Kennedy, Lyndon B. Johnson, Richard M. Nixon, Gerald R. Ford, James Carter, Ronald Reagan, George H. W. Bush, William J. Clinton, George W. Bush, Barack Obama and Donald J. Trump. Phew, that's a long list!

Today we exactly have what you need to get your facts straight, some exciting Presidents Day trivia to revisit those history lessons. This obscure Presidential trivia is a super fun way to learn fun facts about Presidents Day, including all the funny and weird facts about the Presidents. Do you know all the fun facts about Presidents out there and feel you'll ace it? Well, let's find out! This trivia contains riveting questions about funny President facts and lots of important trivia about US Presidents. It is the perfect quiz that teaches facts about Presidents for kids and other interesting facts about Presidents. Here you will find many fun facts about Presidents for kids that might not normally have known. Let's see if you can ace our funny Presidential trivia and play this President trivia for kids with your friends and family! And don't forget, if trivia is your thing, then make sure to check out our curated Inauguration trivia and American trivia for more.

The Beginning Of Presidents Day

Do you know how people started celebrating Presidents Day? And what are the different names and versions of this federal holiday? Not to mention the sort of controversial facts and disagreements that have emerged over the years! This is a wonderful and weird holiday, that is somewhat different for different states, honoring different Presidents. This section is all about the facts mentioned above with numerous other President Day facts, including funny Presidential history trivia. Test your knowledge of these Presidents Day trivia facts and find out lots of great facts about Presidents Day for kids right here.

Test your knowledge of Presidents Day here.

1. Question: Presidents' Day was created to celebrate and honor which President of the United States?

Answer: George Washington.

2. Question: In which year did this holiday come into existence?

Answer: 1879.

3. Question: Initially, every year, when was celebrated this federal holiday in the United States?

Answer: 22 February.

4. Question: Name the President of the United States who implemented President day?

Answer: Rutherford B. Hayes.

5. Question: When did President's Day change to the third Monday of February?

Answer: 1 January 1971.

6. Question: Under which act, was the date of the holiday changed?

Answer: Uniform Monday Holiday Act.

7. Question: What is Presidents' Day also called in the United States?

Answer: Washington's Birthday.

8. Question: Apart from George Washington, people wanted to celebrate this day to honor another great President of the United States. Who is he?

Answer: Abraham Lincoln.

9. Question: When was Abraham Lincoln's birthday?

Answer: 12 February 1809.

10. Question: When was George Washington's birthday?

Answer: 22 February 1732.

Little Known Presidential Facts

As the name suggests, this section of Presidents Day fun trivia includes some strange facts about Presidents, including obscure Presidential facts to test your skills to the fullest. These United States President trivia questions are loaded with cool President facts. Let's see how you do this section of facts about each President. You can learn many fun facts about the President's job and unusual Presidential facts here!

Can you name all of the President's of the United States?

11. Question: Can you name the first President to use the telegraph?

Answer: Abraham Lincoln.

12. Question: Can you name the first President to appear on TV on 30 April 1939?

Answer: Franklin D. Roosevelt.

13. Question: Name the first President to live in the White House.

Answer: John Adams.

14. Question: Only two US Presidents signed the Declaration of Independence, who are they?

Answer: Thomas Jefferson and John Adams.

15. Question: Name the only US President who served as Chief Justice of the Supreme Court.

Answer: William Howard Taft.

16. Question: Who was the first President to be married in the White House?

Answer: Grover Cleveland.

17. Question: Which President had a pet mockingbird named Dick?

Answer: Thomas Jefferson.

18. Question: How many US Presidents have died on the fourth of July?

Answer: Three.

19. Question: Can you name the first President to have a state car custom built to Secret Service standards?

Answer: Franklin D. Roosevelt.

20. Question: Which President purchased Alaska from Russia for $7.2 million?

Answer: Andrew Johnson.

21. Question: Name the only President to serve more than two terms.

Answer: Franklin D. Roosevelt.

22. Question: Which was John Adams' political party?

Answer: Federalist Party.

23. Question: Who performed the Presidential duties after Woodrow Wilson suffered a stroke in 1919?

Answer: Edith Wilson.

24. Question: Name the only US President with a PhD?

Answer: Woodrow Wilson.

25. Question: Who was the shortest President with a height of five ft. four inches?

Answer: James Madison.

26. Question: Name the only President who served two non-consecutive terms.

Answer: Grover Cleveland.

27. Question: Can you name the first President born in Hawaii?

Answer: Barack Obama.

28. Question: Can you name the only US President born on 4 July?

Answer: Calvin Coolidge.

29. Question: Which US president is remembered as the Father of the Constitution?

Answer: James Madison.

30. Question: Calvin Coolidge reportedly left behind something when he moved out of the White House. What was that?

Answer: Golf clubs.

Random Presidents Facts

This section comprises odd facts about Presidents and random American Presidents' fun facts that will challenge you. Only Presidential pros can ace this series of American Presidents trivia. Do you think of yourself as one? Let's find out how many interesting facts about the President and the White House you know! Find out more about funny election trivia and random President facts here!

31. Question: John Tyler was a great, great, great uncle to which President of the US?

Answer: Harry Truman.

32. Question: Six people were killed when a cannon blasted during a firing exhibition attended by John Tyler on 28 February 1844. What was the name inscribed on the canon?

Answer: Peacemaker.

33. Question: Which US president was capable of writing Greek with one hand and Latin with the other at the same time?

Answer: James Garfield.

34. Question: What was the name of Barack Obama's first published memoir?

Answer: 'Dreams From My Father'.

35. Question: What was the nickname of Barack Obama in high school?

Answer: Barry.

36. Question: Which vegetable did George W. Bush really dislike?

Answer: Broccoli.

37. Question: Which Central American country did W. Bush invade in May 1989?

Answer: Panama.

38. Question: In 1992, on which country's Prime Minister did W. Bush vomit?

Answer: Prime Minister of Japan.

39. Question: How much did Donald Trump sue the comedian Bill Maher in 2013?

Answer: $5 million.

40. Question: Can you name the famous TV personality who turned down Donald Trump when he asked her out?

Answer: Candice Bergen.

41. Question: Walt Whitman's poem 'Oh Captain, My Captain' was penned about a US President. Can you name the President?

Answer: Abraham Lincoln.

42. Question: Which US President won the Pulitzer Prize for his book 'Profiles In Courage' in 1957?

Answer: John F. Kennedy.

43. Question: In 1992 which Presidential candidate played the saxophone in 'The Arsenio Hall Show' during his campaign ?

Answer: Bill Clinton.

44. Question: What pet animals did Millard Fillmore keep at the White House?

Answer: Ponies.

45. Question: James Buchanan belonged to which secret society?

Answer: Freemason.

46. Question: Who was the only US President unanimously elected?

Answer: George Washington.

47. Question: Which President approved the Civil Rights Act that extended the rights of emancipated slaves on 1 March 1875?

Answer: Ulysses S. Grant.

Here at Kidadl, we have carefully created lots of interesting family-friendly trivia for everyone to enjoy! If you liked our suggestions for Presidents Day trivia, full of interesting facts about Presidents Day, then why not take a look at our 4th of July trivia, or Presidents Day trivia.

Author

Written By

Kidadl Team

The Kidadl Team is made up of people from different walks of life, from different families and backgrounds, each with unique experiences and nuggets of wisdom to share with you. From lino cutting to surfing to children’s mental health, their hobbies and interests range far and wide. They are passionate about turning your everyday moments into memories and bringing you inspiring ideas to have fun with your family.

Share this article

FACEBOOK

TWITTER

COPY LINK

Subscribe_Hero
Get The Kidadl Newsletter
1,000's of inspirational ideas direct to your inbox for things to do with your kids.

By joining Kidadl you agree to Kidadl’s Terms of Use and Privacy Policy and consent to receiving marketing communications from Kidadl.