FOR ALL AGES

150 Soccer Trivia Questions (And Answers) For Little Kickers

We love soccer.

Soccer is also known as football, or more formally, association football.

As the name suggests, it’s a team sport played with a ball, and you have to use your feet to play it. You can’t touch the ball with your hands unless you are the goalkeeper.

Encouraged by the success of Baseball Trivia and Hockey Trivia, we decided to come up with this set of these difficult soccer quiz questions to test the memory of the fans across the globe. Read on to take up the challenge and answer this modern soccer trivia quiz!

Are you a soccer fan? How much do you know about football? Who are your favorite players? What are your favorite clubs and national teams in the World Cup? Have you played the sport? Are you a goalkeeper on the team? We have made this quiz on Soccer along with all the soccer trivia answers so you can test your knowledge in it. So gather around all your sports fanatic friends are try out these good soccer questions. Your little kids can also try out this soccer trivia for kids as it is a simple soccer quiz for beginners as well! Find all Soccer trivia questions in this all in one soccer trivia quiz about league titles and highest goal scorer in the history of World Cup! So what are you waiting for? Test your trivia soccer knowledge with these soccer questions and answers!

Trivia Questions Soccer Rules

Do you think you know all the rules of the game? Try out these rule related hard soccer questions, and let's see if you get all of these easy soccer trivia questions and answers right! This simple soccer quiz for kids also includes soccer trivia quiz answers so you can play them with your kids!

1. Question: Which player is allowed to use their hands during the game?

Answer: The goalie

2. Question: How many players are on the field for each team in an adult league if playing a full squad game?

Answer: 11

3. Question: If the defending team kicks the ball out on their own goal line, what kind of kick brings the ball back in?

Answer: Corner kick

4. Question: If a player is sent off, what color card does the referee display?

Answer: Red

5. Question: Is a slide tackle a legal move in Soccer?

Answer: Yes

6. Question: To most places in the world, Soccer is known as what?

Answer: Football

8. Question: How many laws of Association Football are there?

Answer: 17

9. Question: What is it called when a player without the ball on the offensive team is behind the last defender or fullback?

Answer: Offside

10. Question: The circumference of the ball should not be greater than what?

Answer: 70 cm

11. Question: The circumference of the ball should not be greater than what?

Answer: 70 cm

12. Question: How long is an official professionally sanctioned game?

Answer: 90 mins

13. Question: If an age group is U16, how old are most of the people on the team going to be?

Answer: 15

14. Question: What is this hand signal for- 'The referee raises his/her arm in the air until the kick has been taken and has touched another player'?

Answer: Indirect free kick

15. Question: How would you restart the game if a dog or some other animal runs onto the field and infringes with the game?

Answer: Drop Ball

16. Question: The referees on the sidelines are technically called what?

Answer: Assistant Referees

17. Question: Where have referees been particularly told (since July 2003) to enforce the law more strictly?

Answer: For certain offenses when a penalty is taken.

18. Question: What color jerseys did the United States have the Women's National team wear in 2007?

Answer: Gold

19. Question: The goalie cannot pick the ball up outside of the what yard area?

Answer: 18

20. Question: The biggest event for every soccer fan is the World Cup. How often is it played?

Answer: Once every four years

21. Question: A soccer game is divided into how many equal parts?

Answer: 2 halves

22. Question: How many blows of his whistle does the Referee give to signify the end of the game?

Answer: 3

23. Question: How long should the halves of an international match be?

Answer: 45 minutes

24. Question: How many officials are there on the field in most professional soccer games?

Answer: 1 referee, two linesman

25. Question: What does "Man On" mean?

Answer: A defender is near

26. Question: What card that is used is least severe in USA rules?

Answer: Yellow

27. Question: A designated seating area off the field of play where the coach(es) and non-fielded players must sit or stand. What is this area called?

Answer: Technical Area

28. Question: Who are the Amateur Football Alliance (A.F.A.)?

Answer: A county football association within the Football Association

29. Question: At a kick-off, how many times is the kicker allowed to kick the ball before it has touched another player?

Answer: Once

30. Question: What do soccer players not typically wear?

Answer: helmets

31. Question: What are the names for the main positions?

Answer: midfielder, forward (or striker), defender, and goalkeeper

33. Question: There is a limit on substitutions for official matches. How many players are you allowed to replace?

Answer: 3

34. Question: What happens when the ball goes outside of the playing field?

Answer: A throw-in by one team

35. Question: What is called when a player deliberately touches the ball with any part of their arm?

Answer: Hand Ball

36. Question: What tradition is used to select ends and the team which kicks off to begin the game?

Answer: Coin toss

37. Question: What is the punishment if a player deliberately denied an opponent of an obvious goal-scoring opportunity by grabbing his arm or shirt?

Answer: A red card

38. Question: Exactly how far away from the goal line is the penalty spot?

Answer: 12 yards

39. Question: If a defender passes back to his own goalkeeper and he handles it with his hands, what kick is awarded?

Answer: Indirect free kick

40. Question: At least how many yards must the wall be away from a direct free kick?

Answer: 10 yards

41. Question: What size are goalposts that are used in a professional match?

Answer: 24 feet x 8 feet

42. Question: How much of the ball must cross the line before the ball is out of play or a goal is given?

Answer: All of it

43. Question: What size ball is used in professional soccer matches?

Answer: Size 5

44. Question: What can a player be ruled offside for?

Answer: Receiving a pass

45. Question: What does not contribute towards stoppage time in a match?

Answer: Taking a penalty kick

46. Question: Are all professional soccer pitches the same in length and width as each other?

Answer: No

47. Question: Can you be offside in your own half?

Answer: Yes

48. Question: What is given if the attacking team is fouled inside the penalty box?

Answer: Penalty kick

49. Question: Can you lift your back leg during a throw-in?

Answer: No

50. Question: Can you use your shoulder in Soccer?

Answer: Yes.

Soccer Player Questions

Despite some similarities to the British sport football, the two are different games.

Are you a crazed soccer fan? Do you remember all the team players in the leagues? Here is a soccer player trivia. Test yourself with this soccer trivia with answers! Correctly answering these World Cup Soccer trivia questions will prove that you are a true fan!

51. Question: Which player scored the fastest hat-trick in the Premier League?

Answer: Sadio Mane

52. Question: Which player, with 653 games, has made the most Premier League appearances?

Answer: Gareth Barry

53. Question: Three players share the record for most Premier League red cards (8). Who are they?

Answer: Patrick Vieira, Richard Dunne, and Duncan Ferguson

54. Question: With 260 goals, who is the Premier League's all-time top scorer?

Answer: Alan Shearer

55. Question: With 202 clean sheets, which goalkeeper has the best record in the Premier League?

Answer: Petr Cech

56. Question: The fastest goal scored in Premier League history came in 7.69 seconds. Who scored it?

Answer: Shane Long

57. Question: The record number of World Cup goals is 16, scored by who?

Answer: Miroslav Klose

58. Question: In which World Cup did Diego Maradona score his infamous 'Hand of God' goal?

Answer: Mexico 1986

59. Question: Two English players have won the World Cup Golden Boot. Who are they?

Answer: Gary Lineker (1986) and Harry Kane (2018)

6o. Question: Which Swedish footballer once had a clause inserted into his Premier League contract that prohibited him from traveling into space?

Answer: Stefan Schwarz

61. Question: Which Ballon d'Or-winning footballer had a galaxy named after them in 2015?

Answer: Cristiano Ronaldo

62. Question: What was the name of the hotel Jose Mourinho lived in when he managed Manchester United?

Answer: The Lowry Hotel

63. Question: Who is the Champions League's top goalscorer of all time?

Answer: Cristiano Ronaldo

64. Question: Who is the only player to win the Champions League with three different clubs?

Answer: Clarence Seedorf

65. Question: Which player holds the record for most Champions League winners' medals?

Answer: Francisco Gento

66. Question: Which outfield player appeared in the Champions League final in three different decades?

Answer: Ryan Giggs

67. Question: In what league is the concept of a 'Designated Player' a feature?

Answer: Major League Soccer (MLS)

68. Question: Which MLS franchise team does David Beckham own?

Answer: Inter Miami

69. Question: Where did Zinedine Zidane transfer from to joint Real Madrid in 2001?

Answer: Juventus

70. Question: By what nickname is the Italian National soccer team known?

Answer: Azzurri

71. Question: What is the nickname of the Trinidad and Tobago soccer team?

Answer: Soca Warriors

72. Question: Who was named Danish Player of the Year four times in his career?

Answer: Brian Laudrup

73. Question: What footballer married pop star Cheryl Tweedy in 2006?

Answer: Ashley Cole

74. Question: Which player was awarded the FWA Footballer of the Year for the 2013-14 season?

Answer: Luis Suarez

75. Question: Oliver Kahn started playing professional Soccer in 1987. How old was he at the time?

Answer: 18

76. Question: Where did Polish footballer Ebi Smolarek grow up?

Answer: Netherlands

77. Question: Who was voted the FIFA World Player of the Year in 1996?

Answer: Cristiano Ronaldo

78. Question: Which Newcastle United manager won the 2011-12 Premier League Manager of the season?

Answer: Alan Pardew

79. Question: Who became the highest-paid Premier League player upon signing a 2008 contract with Chelsea?

Answer: Frank Lampard

80. Question: What youth soccer club did Landon Donovan play for?

Answer: Beyer Leverkuson

81. Question: What club does Osvaldo Alonso play for in the 2018 MLS season?

Answer: Seattle Sounders

82. Question: Dani Carvajal is a member of which country's National team in 2018?

Answer: Spain

83. Question: Which French player captained the New York Red Bulls in the 2011 season?

Answer: Thierry Henry

84. Question: Who has been named Chelsea's Player of the Year three different times?

Answer: Frank Lampard

85. Question: What U.S. soccer star joined Toronto FC in 2015?

Answer: Jozy Altidore

86. Question: Who became the first man to score a goal in four different FA Finals?

Answer: Didier Dogbra

87. Question: Who was English football's first million-pound player?

Answer: Trevor Francis

88. Question: Essam El-Hadary is the captain of which country's National team in 2018?

Answer: Egypt

89. Question: What country was soccer great Ronaldo born in?

Answer: Brazil

90. Question: Who became the first man to score a goal in four different FA Finals?

Answer: Didier Drogbra

91. Question: Who won Chelsea player of the year for both 2012 and 2013?

Answer: Juan Mata

92. Question: Who was named Chelsea manager in June 2013?

Answer: Jose Morinho

93. Question: What is the nickname of the French national soccer team?

Answer: Les Bleus

94. Question: Which player was awarded the BBC African Footballer of the Year in 2013?

Answer: Yaya Toure

95. Question: U.S. striker Joe Max Moore moved to which English premier league side?

Answer: Everton

96. Question: Who posted on Twitter they became a US citizen in June 2017?

Answer: Stefan Frei

97. Question: Who is the only player to play international football in 4 decades?

Answer: Litamen

98. Question: What Seattle defender won MLS Defender of the Year in 2014?

Answer: Chad Marshall

99. Question: Who is known as the "King of Soccer"?

Answer: Pele

100. Question: How many FIFA World Cup tournaments has Diego Maradona played in?

Answer: Four

Soccer History Trivia

Try out this soccer trivia game, and let's see how much you know! These funny football trivia questions also include some hard soccer trivia questions and answers as well! Test yourself and see if you can ace this soccer quiz game!

101. Question: When was the inaugural Premier League season?

Answer: 1992-93

102. Question: Which team won the first Premier League title?

Answer: Manchester United

103. Question: How many clubs competed in the inaugural Premier League season?

Answer: 22

104. Question: Which three players shared the Premier League Golden Boot in 2018-19?

Answer: Pierre-Emerick Aubameyang, Mohamed Salah, and Sadio Mane

105. Question: There have been two World Cup trophies. What was the name of the first?

Answer: Jules Rimet Trophy / Victory

106. Question: Which country won the first ever World Cup in 1930?

Answer: Uruguay

107. Question: Which country has won the most World Cups?

Answer: Brazil

108. Question: Which two teams participated in the first international match?

Answer: Scotland and England

109. Question: Which country has appeared in three World Cup finals but never won the competition?

Answer: Netherlands

110. Question: Who kicked the longest goal in history?

Answer: Asmir Begovic

111. Question: Three countries have won the World Cup twice. Can you name them?

Answer: Argentina, France, and Uruguay

112. Question: Which club has won the most Champions League titles?

Answer: Real Madrid (13)

113. Question: In which season was the European Cup rebranded as the Champions League?

Answer: 1992-93

114. Question: Which team was the first from the UK to win the European Cup?

Answer: Celtic

115. Question: Liverpool have won five Champions Leagues, and Manchester United have won three, but which is England's third most successful team in the competition with two titles?

Answer: Nottingham Forest

116. Question: Manchester United famously wears red, but what colors did they wear before adopting red?

Answer: Green and gold

117. Question: Which club is associated with 'Galacticos'?

Answer: Real Madrid

118. Question: Who won the FIFA World Cup in 1994?

Answer: Brazil

119. Question: Anfield is the home of which English Premier League Club?

Answer: Liverpool

120. Question: Why did the Indian National team withdraw from the FIFA World Cup in 1950?

Answer: Because they could not play barefoot

121. Question: In MLS, in what city does the team Chivas USA play?

Answer: Carson, California

122. Question: What are the home colors of the FC Barcelona soccer uniform?

Answer: Blue and red

123. Question: Back in the Mls, who is an all-time leading goal scorer in the league?

Answer: Jaime Moreno

124. Question: When was the first season for Major League Soccer?

Answer: 1996

125. Question: Going into 2015, the southernmost MLS team was in what U.S. city?

Answer: Orlando City SC

126. Question: What is the name of the Major League Soccer club that is based in Colorado?

Answer: Rapids

127. Question: Who does host Russia meet in the first match of the FIFA World Cup 2018?

Answer: Saudi Arabia

128. Question: In 2015, each MLS team played how many regular-season games?

Answer: 34

129. Question: Which country was the first to host two World Cups?

Answer: Mexico

130. Question: Premier League club Liverpool is also known by which nickname?

Answer: The Reds

131. Question: What is the FIFA code for Bulgaria?

Answer: BUL

132. Question: Which team won their second Premier League title in 2014?

Answer: Manchester City

133. Question: In which decade was the FA Football League founded?

Answer: 1880's

134. Question: In what year was the LA Galaxy founded?

Answer: 1995

135. Question: What standout went from Milan to Orlando City for the 2014 season?

Answer: Kaka

136. Question: What are the team colors of Toronto FC?

Answer: Black and red

137. Question: What country is FC Barcelona's number 17 Alex Song from?

Answer: Cameroon

138. Question: Which club won the 2010-11 La Liga?

Answer: Barcelona

139. Question: Who was the goalkeeper in the film "Escape to Victory"?

Answer: Sylvester Stallone

140. Question: What joint venture was launched by the MLS and Adidas to promote youth soccer?

Answer: Generation Adidas

141. Question: Which club had over 70,000 fans in attendance at a home game in March 2018?

Answer: Atlanta

142. Question: In what year was the LA Galaxy founded?

Answer: 1995

143. Question: Which country won the 1990 World Cup in Rome?

Answer: Germany

144. Question: Super Liga is a Mexican football league for which group?

Answer: Women

145. Question: Premier League club Manchester United is also known by which nickname?

Answer: The Red Devils

146. Question: In what year did Haiti end Italy's record 19 game shutout streak?

Answer: 1974

147. Question: What is the FIFA code for Argentina?

Answer: ARG

148. Question: Premier League club Cardiff City is also known by which nickname?

Answer: The Bluebirds

149. Question: Which country hosted the 1958 World Cup?

Answer: Sweden

150. Question: What defender won England Player of the Year in 2010?

Answer: Ashley Cole

151. Question: Which country's team forfeited a World Cup Qualifier after failing to show up for the match?

Answer: Estonia

Here at Kidadl, we have carefully created lots of interesting family-friendly trivia for everyone to enjoy! If you liked our soccer trivia quiz, then why not look at Superbowl trivia or American trivia.

Author

Written By

Kidadl Team

The Kidadl Team is made up of people from different walks of life, from different families and backgrounds, each with unique experiences and nuggets of wisdom to share with you. From lino cutting to surfing to children’s mental health, their hobbies and interests range far and wide. They are passionate about turning your everyday moments into memories and bringing you inspiring ideas to have fun with your family.

Share this article

FACEBOOK

TWITTER

COPY LINK

Subscribe_Hero
Get The Kidadl Newsletter
1,000 of inspirational ideas direct to your inbox for things to do with your kids.

By joining Kidadl you agree to Kidadl’s Terms of Use and Privacy Policy and consent to receiving marketing communications from Kidadl.