FOR ALL AGES

The Beatles Trivia: 110+ Questions (With Answers) To Test Super Fans

The Beatles broke several records in their time.

To many The Beatles are the greatest band of all time.

The Beatles started the pop and rock British invasion of worldwide music culture, and the rest is history. This is the hardest Beatles quiz out there, to truly test you.

For more musical trivia, check out our song trivia and rock and roll trivia.

The Rise Of The Beatles

These questions are all about the rise of this legendary group.

1. Question: Name the city of the birth of The Beatles in 1960?

Answer: Liverpool.

2. Question: Name the two prime songwriters of the band.

Answer: John Lennon and Paul McCartney.

3. Question: Name the original bass guitarist of the group.

Answer: Stuart Sutcliffe.

4. Question: Name the drummer who used to play for The Beatles but was eventually replaced.

Answer:  Pete Best.

5. Question: Name the drummer who joined The Beatles in 1962.

Answer: Ringo Starr.

6. Question: Name the famous manager of The Beatles who is referred to as the fifth Beatle.

Answer: Brian Epstein.

7. Question: Can you name the band's producer?

Answer: George Martin.

8. Question: What was the title of The Beatles' debut single?

Answer: 'Love Me Do'.

9. Question: When was the debut single of The Beatles launched?

Answer: 5th Oct 1962.

10. Question: What word was invented to describe the hysteria that surrounded the English rock band in the '60s?

Answer: Beatlemania.

11. Question: Who came up with the idea to name the band as Beatles?

Answer: Stuart Sutcliffe.

12. Question: Name the band that Ringo Starr was in before The Beatles.

Answer: Rory Storm and The Hurricanes.

13. Question:  Name the Indian sitar player with whom George Harrison collaborated.

Answer: Ravi Shankar.

14. Question: Do you remember the group's only single between 1963 and 1969 that failed to reach the top of the charts?

Answer:' Yellow Submarine'.

15. Question: Who shot John Lennon on 8 December 1980?

Answer: Mark David Chapman.

16. Question: The sleeve notes of which record led to the Beatles being nicknamed "The Fab Four"?

Answer: 'With The Beatles'.

17. Question: Who was the oldest of The Fab Four?

Answer: Ringo Starr.

18. Question: Who was the first of The Beatles to get married?

Answer: John Lennon.

19. Question: What was the name of the record label that was founded by The Beatles in 1968?

Answer: Apple Records.

20. Question: Name The Beatles' first single to sell a million copies.

Answer: 'She Loves You'.

Pop Music And Performance Fun Facts About The Beatles

This segment is full of questions about all the cool facts about The Beatles.

21. Question: Which The Beatles song holds the record for the most versions covered by different artists?

Answer: 'Yesterday'.

22. Question: Name the last album recorded by the Beatles.

Answer: 'Abbey Road'.

23. Question: Where did George Martin's first recording session with the Beatles take place?

Answer: Abbey Road Studio in London.

24. Question: Which member took Ringo's place on drums when he temporarily quit the band during the recording of 'The White Album'?

Answer: Paul McCartney.

25. Question: Name the pop artist who designed the cover of 'The White Album.

Answer: Richard Hamilton.

26. Question: Name the session drummer for the album version of 'Love Me Do'.

Answer: Andy White.

27. Question: When did The Beatles release the album titled 'The Beatles'?

Answer: 1968.

28. Question: For which album did The Beatles record ten songs during a single studio session?

Answer: 'Please Please Me'.

29. Question: Name the third single ofThe Beatles?

Answer: 'From Me to You'.

30. Question: Which Beatles song did Frank Sinatra call the "greatest love song ever written"?

Answer: 'Something'.

31. Question: Which Beatles song was written for Mia Farrow's sister?

Answer: 'Dear Prudence'.

32. Question: Which album took over 700 hours of recordings?

Answer: 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band'.

33. Question: What is the first Beatles song where George Harrison plays the sitar?

Answer: 'Norwegian Wood'.

34. Question: Which was the only song John Lennon recorded completely by himself during his time with The Beatles?

Answer: 'Julia'

35. Question: Which album only has songs written by John Lennon and Paul McCartney?

Answer: 'A Hard Day's Night'.

36. Question: The Beatles gave their first live US television performance on which show?

Answer: 'The Ed Sullivan Show'.

37. Question: The US television debut of the band was watched by approximately how many viewers?

Answer: 73 million.

38. Question: Why did the BBC ban 'I Am the Walrus'?

Answer: Because of the word "knicker".

39. Question: Which was their first with the complete lyrics printed on the album cover.

Answer: 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band'.

40. Question: What was the last song John Lennon played for a paying audience?

Answer: 'I Saw Her Standing There'.

41. Question: Who played the drum while recording 'Love Me Do'?

Answer: Pete Best.

42. Question: What was the first ever song written by George and recorded by The Beatles?

Answer: 'Don't Bother Me'.

43. Question: How much did The Beatles receive for performing three times on 'The Ed Sullivan Show'?

Answer: $10,000.

44. Question:  What was the first song the band performed live for an audience in America?

Answer: 'All My Loving'.

45. Question: What was the working title of 'Yesterday'?

Answer: 'Scrambled Eggs'.

46. Question: Which song was taken from the Broadway musical 'The Music Man'?

Answer: 'Till There Was You'.

47. Question: Which song was first time horns were used in a Beatles song?

Answer: 'Got To Get You Into My Life'.

48. Question: In 1960, the band toured Scotland as the support act for which singer?

Answer: Johnny Gentle.

49. Question: Which song ends with a chord played on three different pianos and a harmonium?

Answer: 'A Day In The Life'.

50. Question: Which was the only song on 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band' that wasn't written by Lennon-McCartney?

Answer: 'Within You Without You'.

Guess The Songs

Test your Beatles songs trivia knowledge here, name the song that these lyrics are from to get the questions right!

Are you a Beatles expert?

51. Question: "All the lonely people, where do they all belong?"

Answer: 'Eleanor Rigby'.

52. Question: "Suddenly, I'm not half the man I used to be."

Answer: 'Yesterday'.

53. Question: '"When I find myself in times of trouble, Mother Mary comes to me speaking words of wisdom."

Answer: 'Let It Be'.

54. Question: "Take a sad song and make it better."

Answer: 'Hey Jude'.

55. Question: "Living is easy with eyes closed, misunderstanding all you see, it's getting hard to be someone."

Answer: 'Strawberry Fields Forever'.

56. Question: "I'll buy you a diamond ring my friend If it makes you feel alright."

Answer: 'Can't Buy Me, Love'.

57. Question: "Got a good reason for taking the easy way out."

Answer: 'Day Tripper.'

58. Question: "Oh yea' I'll tell you something, I think you'll understand."

Answer: 'She Loves You'.

59. Question: "Little darling, it feels like years since it's been here.2

Answer: 'Here Comes The Sun'.

60. Question: "All your life, you were only waiting for this moment to arise."

Answer: 'Blackbird'.

61. Question: "Baby's good to me you know, she's happy as can be you know."

Answer: 'I Feel Fine'.

62. Question: "Last night I said these words to my girl, I know you never even try girl."

Answer:  'Please Please Me'.

63. Question: "Well, shake it up baby now."

Answer: 'Twist And Shout'.

64. Question: "Try to see it my way, do I have to keep on talking 'till I can't go on."

Answer: 'We Can Work It Out'.

65. Question: "Close your eyes and I'll kiss you, tomorrow I'll miss you."

Answer: 'All My Loving'.

66. Question: "If there's anything that you want If there's anything I can do."

Answer: 'From Me To You'.

67. Question: "There are places that I'll remember all my life, though some have changed."

Answer: 'In My Life'.

68. Question: "Do you need anybody? I need somebody to love."

Answer: 'With A Little Help From My Friends'.

69. Question: "Hold me, love me, hold me, love me I ain't got nothing but love, girl."

Answer: 'Eight Days A Week'.

70. Question: "By making his world a little colder."

Answer: 'Wrong'.

Beatles Movies Trivia

Celebrate The Beatles movies appearances with numerous interesting facts about The Beatles here.

71. Question: In which movie was The Beatles' acting debut, released in 1964?

Answer: 'A Hard Day's Night'.

72. Question: The film 'Help!' released in 1965 was a spoof of which series?

Answer: 'James Bond'.

73. Question: Which Beatle's family member comes along for the ride in 'A Hard Day's Night'?

Answer: Paul Mccartney.

74. Question: Where did the first half of 'A Hard Day's Night' take place?

Answer: Inside a train.

75. Question: Who was arrested in 'A Hard Day's Night'?

Answer: Ringo Starr.

76. Question: Who met his future wife while shooting 'A Hard Day's Night'?

Answer: George Harrison.

77. Question: Who ends up with a ring stuck on his finger in 'Help!'?

Answer: Ringo Starr.

78. Question: Who gets shrunken down to size in 'Help!'?

Answer: Paul Mccartney.

79. Question: Where do The Beatles travel to to escape the cult in 'Help!'?

Answer: The Alps.

80. Question: Who was 'Help!' dedicated to?

Answer: Elias Howe.

81. Question: How many movies of The Beatles were filmed in black and white?

Answer: One.

82. Question: Which Beatle drags a relative along for the ride in 'Magical Mystery Tour'?

Answer: Ringo Starr.

83. Question: Which Beatle wins the road race in 'Magical Mystery Tour'?

Answer: Ringo.

84. Question: Which song do The Beatles sing while wearing white tuxedos in 'Magical Mystery Tour'?

Answer: 'Your Mother Should Know'.

85. Question: Name the film that was animated rather than live-action?

Answer:' Yellow Submarine'.

86. Question: What color represents the bad guys in 'Yellow Submarine'?

Answer: Blue.

87. Question: Who takes the Yellow Submarine to Liverpool to find relief for the people?

Answer: Fred.

88. Question: What do they sing at the end of 'Yellow Submarine.'

Answer: 'All Together Now'.

89. Question: What is the name of their last film?

Answer: 'Let It Be'.

90. Question: Where did they perform in the movie 'Let It Be'?

Answer: On a roof.

Beatles Facts You Didn't Know

This segment is all about the little known facts about the Beatles.

Do you know these obscure Beatles trivia questions?

91. Question: Which famous singer sent a telegram congratulating The Beatles before a live performance?

Answer: Elvis Presley.

92. Question: Why was Paul McCartney deported from Germany?

Answer: On suspicion of arson.

93. Question: Which song contributes to the conspiracy theory that McCartney has died?

Answer: 'Strawberry Fields Forever'.

94. Question: Who did John Lennon write 'How Do You Sleep' about?

Answer: Paul McCartney.

95. Question: In which city did they perform their last concert?

Answer: San Francisco.

96. Question: What was the final record of John Lennon and Yoko Ono?

Answer: 'Milk And Honey'.

97. Question: Which song includes French lyrics?

Answer: 'Michelle'.

98. Question: Who said, “I just kept it to myself that I really dug them” about The Beatles?

Answer: Bob Dylan.

99. Question: John married whom in 1969?

Answer: Yoko Ono.

100. Question: Which song was inspired by Paul McCartney's dog?

Answer:  'Martha, My Dear'.

101. Question: How many Grammy awards have they won?

Answer: Seven  (excluding awards for individuals or special awards).

102. Question: How many studio albums did they release?

Answer: 13.

103. Question: Name the working title for 'Help!'.

Answer: 'Eight Arms To Hold You'.

104. Question: How many Grammys nominations did The Beatles receive?

Answer: 23 (excluding awards for individuals or special awards).

105. Question: Which member is ambidextrous?

Answer: Ringo.

106. Question: Name the lead singer in 'Winston's Walk'.

Answer: George Harrison.

107. Question: Who played the guitar solo in 'Hey Bulldog'?

Answer: George Harrison.

108. Question: Who produced 'Let It Be'?

Answer: Phil Spector.

109. Question: What was the name of their first album released in America?

Answer: 'Introducing The Beatles'.

110. Question: Which is the most iconic Beatles album cover.

Answer: 'Abbey Road'.

At Kidadl, we have created lots of family-friendly trivia for everyone! If you liked our The Beatles facts and trivia, check out '90s music trivia and Elvis Presley trivia too.

Author

Written By

Kidadl Team

The Kidadl Team is made up of people from different walks of life, from different families and backgrounds, each with unique experiences and nuggets of wisdom to share with you. From lino cutting to surfing to children’s mental health, their hobbies and interests range far and wide. They are passionate about turning your everyday moments into memories and bringing you inspiring ideas to have fun with your family.

Share this article

FACEBOOK

TWITTER

COPY LINK

Subscribe_Hero
Get The Kidadl Newsletter
1,000 of inspirational ideas direct to your inbox for things to do with your kids.

By joining Kidadl you agree to Kidadl’s Terms of Use and Privacy Policy and consent to receiving marketing communications from Kidadl.