Ultimate 'Game Of Thrones' Trivia Quiz For True GOT Fans

How much do you know about ‘Game Of Thrones’?
Share
Tweet

‘Game Of Thrones’ is the TV adaptation of a fantasy novel written by George R. R. Martin.

The TV adaptation was first aired on 17 April 2011 and continued until 19 May 2019, eight full seasons. The TV series cast includes Emilia Clarke, Kit Harington, Maisie Williams, Sophie Turner, Peter Dinklage, Lena Headey, Nikolaj Coster-Waldau, Isaac Hempstead Wright and Jason Momoa. The show offers a huge cast with various roles from the book.

The ending of 'GOT' was certainly not as imagined, and this bold ending from the star cast has left us a big impact. It was a big series with even bigger fandom. From our favourite Daenerys Targaryen (Mother of Dragons/Khaleesi) to the Night King, we have loved and hated the characters as the series progressed.

Do you think the show ended too soon? We have a surprise for you! We have a quiz all about 'Game Of Thrones' exclusively for you where we will ask you lots of 'GOT' trivia questions, with lots of fun facts about 'Game Of Thrones' thrown in. If you are looking for 'Game Of Thrones' trivia facts, you are in the right place. We are giving you a fair warning, it will be a hard 'Game Of Thrones' quiz, so good luck! If you liked our Hard 'Harry Potter' trivia and 'Lord Of The Rings' trivia you will love this trivia for 'Game Of Thrones' fans.

Characters Trivia

Beyond Tyrion Lannister, Jon Snow and Arya Stark, the show is filled multiple characters, each with a character arc of their own. Each character added value to the story of 'Game Of Thrones', be it Stannis Baratheon, Theon Greyjoy, or Olenna Tyrell everyone played a significant part in the series. Moreover, certain characters had the uncanny ability to get on to your nerves, especially the antagonists such as Tywin Lannister, Stannis Baratheon or Littlefinger. Let's find some 'GOT' facts about the show's characters! Take up this 'Game Of Thrones' show trivia to see if you own it. This is going to be a 'Game Of Thrones' superfan quiz.

Who is your favorite 'Game Of Thrones' character?

1. Question: What character in the show pledges an oath of loyalty to Catelyn Stark?

Answer: Brienne of Tarth.

2. Question: Which character in 'Game Of Thrones' marries both Joffrey Baratheon and Tommen Baratheon?

Answer: Margaery Tyrell.

3. Question: Who is the first wife of Renly Baratheon?

Answer: Margaery Tyrell.

4. Question: Who becomes known as Lady Stoneheart?

Answer: Catelyn Stark.

5. Question: Which character is the oldest sibling among the Lannisters?

Answer: Cersei Lannister.

6. Question: Who is both the father and husband of Gilly?

Answer: Craster.

7. Question: Which character is the youngest Stark?

Answer: Rickon Stark.

8. Question: Who was secretly an informer on Daenerys who pretended to be her advisor?

Answer: Jorah Mormont.

9. Question: Which character walks into a funeral pyre in season one and then and comes out without being burnt?

Answer: Daenerys Targaryen.

10. Question: Who is held by the Starks a hostage (and subsequently raised)?

Answer: Theon Greyjoy.

11. Question: Which character in season two gives Arya a coin and a phrase when she requires help?

Answer: Jaqen H'Ghar.

12. Question: Which character was completely convinced that Jon Snow knows nothing?

Answer: Ygritte.

13. Question: Which character is the actual killer of Joffrey Baratheon?

Answer: Olenna Tyrell.

14. Question: Which character was the King beyond the wall?

Answer: Mance Rayder.

15. Question: Which character has permanent scars on her face due to grayscale?

Answer: Shireen Baratheon.

16. Question: Which character's nickname is Littlefinger?

Answer: Petyr Baelish.

17. Question: Which character was referred to as Kingslayer?

Answer: Aerys Targaryen.

18. Question: Which character gives birth to a killer shadow?

Answer: Melisandre.

19. Question: Which character hosts the Red Wedding?

Answer: Walder Frey.

20. Question: What is the name of Theon Greyjoy's sister?

Answer: Yara Greyjoy.

Trivia On The Cast

Do you know the cast well? If yes, then let's take a 'Game Of Thrones' trivia cast quiz and ace this pop quiz game. Make sure to pick good 'Game Of Thrones' trivia team names to compete with!

21. Question: Diana Rigg played the role of which character?

Answer: Olenna Tyrell.

22. Question: Jason Momoa plays which role in the series?

Answer: Khal Drogo.

23. Question: Arya Stark is played by who?

Answer: Maisie Williams.

24. Question: Stannis Baratheon is played by who in the show?

Answer: Stephen Dillane.

25. Question: Mark Addy plays which role in the series?

Answer: Robert Baratheon.

26. Question: Sophie Turner plays which character in the show?

Answer: Sansa Stark.

27. Question: Who plays the character of Tywin Lannister?

Answer: Charles Dance.

28. Question: Which actor plays the role of Tyrion Lannister?

Answer: Peter Dinklage.

29. Question: Which famous actor plays the character of Jon Snow?

Answer: Kit Harington.

30. Question: Sean Bean plays the role of which character?

Answer: Ned Eddard Stark.

31. Question: Which actor plays the role of Cersei Lannister?

Answer: Lena Headey.

32. Question: Who plays the character Daenerys Targaryen?

Answer: Emilia Clarke.

33. Question: Michelle Fairley plays the role of which character?

Answer: Catelyn Stark.

34. Question: Which actor plays the role of Sandor Clegane, the hound?

Answer: Rory McCann.

35. Question: Who plays the character of Littlefinger in the series?

Answer: Aidan Gillen.

36. Question: Jerome Flynn is cast as which character in the series?

Answer: Bronn.

37. Question: The character of Varys is played by which actor?

Answer: Conleth Hill.

38. Question: The character Samwell Tarly is played by whom?

Answer: John Bradley.

39. Question: Kristian Nairn plays the role of which character?

Answer: Hodor.

40. Question: Rose Leslie plays which role in the series?

Answer: Ygritte.

Trivia On The Plot

Are you ready for the ultimate 'Game Of Thrones' quiz based on its plot? If yes, then take up this 'GOT' quiz on your 'Game Of Thrones' trivia night and show us much you really know about 'Game Of Thrones' story facts and more. This will be a 'Game Of Thrones' test to inspect how good your 'Game Of Thrones' trivia knowledge is.

Are you a 'Game Of Thrones' fan?

41. Question: Before losing his head, what title was Ned Stark given?

Answer: Hand of the King to Robert Baratheon.

42. Question: Before Roose Bolton made Ramsay legitimate what was Ramsay's last name?

Answer: Snow.

43. Question: Who is the killer of Tywin Lannister?

Answer: Tyrion Lannister.

44. Question: What is the actual name of the mother of Jon Snow?

Answer: Lyanna Stark.

45. Question: How did Daenerys Targaryen introduce herself?

Answer: "Daenerys Stormborn of the House Targaryen, First of Her Name, the Unburnt, Queen of the Andals and the First Men, Khaleesi of the Great Grass Sea, Breaker of Chains, and Mother of Dragons."

46. Question: What was the name of the direwolf of Jon Snow?

Answer: Ghost.

47. Question: In the show, what was Hodor called before he got his tragic nickname?

Answer: Wylis.

48. Question: What is meant by Valar Morghulis?

Answer: "All men must die."

49. Question: What is meant by Valar Dohaeris?

Answer: "All men must serve."

50. Question: Gendry is fathered by which character in the show?

Answer: Robert Baratheon.

51. Question: Name the three dragons.

Answer: Drogon, Rhaegal and Viserion.

51. Question: Which Stark member gets killed first?

Answer: Ned Stark.

52. Question: Who was Rhaegar Targaryen's first wife?

Answer: Elia Martell.

53. Question: Who conspired to kill Jon Arryn in the first season?

Answer: Littlefinger.

54. Question: Who was responsible for Bran's fall from the old tower of Winterfell?

Answer: Jaime Lannister.

55. Question: Which character sent the assassin with cutthroat to kill Bran?

Answer: Petyr Baelish.

56. Question: Who killed Rickon Stark?

Answer: Ramsay Bolton.

57. Question: Khal Drogo killed which Targaryen?

Answer: Viserys Targaryen.

58. Question: Which character was spying on the Targaryens for Varys?

Answer: Jorah Mormont.

58. Question: Which character knighted and administered an abbreviated knight's oath for Brienne of Tarth?

Answer: Jaime Lannister.

59. Question: Who gifted the dragon eggs to Daenerys on her wedding?

Answer: Illyrio Mopatis.

60: Question: Who kills the second sons to align with Daenerys Targaryen?

Answer: Daario Naharis.

Trivia On 'Game Of Thrones' Quotes

Apart from the iconic casting and plot of this super amazing show, the characters' quotes and dialogues are worth remembering too. Irrespective of your favourite house name, Stark or Lannister, any dialogue or quote delivery is awesome. Take this HBO 'Game Of Thrones' quiz and show how good you are at 'Game Of Thrones' quiz questions. There are so many things to know about 'Game Of Thrones' in this 'GOT' quiz, good luck!

61. Question: Who originally said "valar morghulis", which means "all men must die"?

Answer: Jaqen H'Ghar.

62. Question: What is said to reciprocate "valar morghulis", which means "all men must die"?

Answer: "Valar dohaeris".

63. Question: Which character used to say this catchphrase often: "That's what I do: I drink, and I know things"?

Answer: Tyrion Lannister.

64. Question: Which quote did Arya Stark use after poisoning the frey army?

Answer: "The North remembers."

65. Question: What did Jaime Lannister say while pushing Bran from the old tower?

Answer: "The things I do for love."

66. Question: Which character said this to Arya: "There is only one thing we say to death: Not today"?

Answer: Syrio Forel.

67. Question: Name the character who said: "The man who passes the sentence should swing the sword after killing the night's passes sentence."

Answer: Ned Stark.

68. Question: "Chaos isn't a pit. Chaos is a ladder", is a saying of which character?

Answer: Littlefinger.

69. Question: After drinking the poison who said: "Tell Cersei, I want her to know it was me"?

Answer: Queen Olenna Tyrell.

70. Question: What was Ygritte's famous catchphrase to tease Jon Snow?

Answer: "You know nothing, Jon Snow."

71. Question: Name the character who said, "When you play 'Game Of Thrones', you win or you die" to Ned Stark?

Answer: Cersei Lannister.

72. Question: "Any man who must say, I am the King is no true King" said who?

Answer: Tywin Lannister.

73. Question:Who once said "I failed. Now go fail again"?

Answer: Ser Davos.

74. Question: Who said this to Brandon Stark: "It is beautiful beneath the sea, but if you stay too long, you'll drown"?

Answer: Three-Eyed raven.

75. Question: Which red priestess used to quote, "the night is dark and full of terrors"?

Answer: Melisandre

76. Question: "The freedom to make my own mistakes was all I ever wanted" was said by whom?

Answer: Mance Rayder.

77. Question: Who said, "I am a slow learner, it's true. But I learn"?

Answer: Sansa Stark.

78. Question: Which character quoted, "a very small man can cast a very large shadow"?

Answer: Lord Varys.

79. Question: "Poison is a woman's weapon, men prefer steel" was said by who?

Answer: The Hound.

Behind The Scenes Trivia

Think you know all about the behind the scenes of all the seasons of 'GOT'? Try out this 'Games Of Thrones' trivia to see if you remember them all!

80. Question: Who used to read the 'GOT' books on set during breaks?

Answer: Sean Bean.

81. Question: Who cried during the read-through of the final season?

Answer: Kit Harington and Sophie Turner.

82. Question: Who kept sliding off a horse on their first day?

Answer: Emilia Clarke.

83. Question: Who said that they were mentally prepared for their character to die whenever a new season started?

Answer: Gwendoline Christie.

84. Question: Who was made to wear a bib for lunch as they could not be trusted with their costume?

Answer: Maisie Williams.

85. Question: Who guessed the ending of the show correctly?

Answer: No one.

86. Question: What does Lena Headey call her short wig?

Answer: The turnip.

87. Question: What are some of the luxurious looking capes made of?

Answer: Ikea rugs.

88. Question: Which two actors never auditioned for their roles?

Answer: Sean Bean and Peter Dinklage.

89. Question: Who listened to gangster rap before attending their audition?

Answer: Emilia Clarke.

90. Question: Which 'Game Of Throne' actress was maid of honor at Sophie Turner's wedding?

Answer: Maisie Williams.

91. Question: The Red Wedding was inspired by which real life massacre?

Answer: The Black Dinner.

92. Question: Who waited until the final table read to read the script?

Answer: Kit Harington.

93. Question: What were the weapons on the show made of?

Answer: Rubber.

94. Question: What animals' sounds were used to make the dragon sounds on the show?

Answer: Tortoise.

95. Question: Who created the languages for the show?

Answer: David Peterson.

96. Question: How many episodes are completely death free?

Answer: Two.

97. Question: What are the episodes are completely death free called?

Answer: 'The Bear And The Maiden Fair' and 'Blood Of My Blood.'

98. Question: Whose first acting gig was 'Game Of Thrones'?

Answer: John Bradley.

99. Question: What are the names of Emilia's wigs?

Answer: Dany, Diva, Candice and Blondie.

100. Question: Who retired from acting after concluding filming 'Game Of Thrones'

Answer: Jack Gleeson.

Here at Kidadl, we have carefully created lots of interesting family-friendly trivia for everyone to enjoy! If you liked our 'Game Of Thrones' trivia quiz full of fun 'Game Of Thrones' facts, then why not take a look at our 'Walking Dead' trivia, or 'Supernatural' trivia for more?

Disclaimer

Disclaimer

At Kidadl we pride ourselves on offering families original ideas to make the most of time spent together at home or out and about, wherever you are in the world. We strive to recommend the very best things that are suggested by our community and are things we would do ourselves - our aim is to be the trusted friend to parents.

We try our very best, but cannot guarantee perfection. We will always aim to give you accurate information at the date of publication - however, information does change, so it’s important you do your own research, double-check and make the decision that is right for your family.

Kidadl provides inspiration to entertain and educate your children. We recognise that not all activities and ideas are appropriate and suitable for all children and families or in all circumstances. Our recommended activities are based on age but these are a guide. We recommend that these ideas are used as inspiration, that ideas are undertaken with appropriate adult supervision, and that each adult uses their own discretion and knowledge of their children to consider the safety and suitability.

Kidadl cannot accept liability for the execution of these ideas, and parental supervision is advised at all times, as safety is paramount. Anyone using the information provided by Kidadl does so at their own risk and we can not accept liability if things go wrong.

Sponsorship & Advertising Policy

Kidadl is independent and to make our service free to you the reader we are supported by advertising.

We hope you love our recommendations for products and services! What we suggest is selected independently by the Kidadl team. If you purchase using the buy now button we may earn a small commission. This does not influence our choices. Please note: prices are correct and items are available at the time the article was published.

Kidadl has a number of affiliate partners that we work with including Amazon. Please note that Kidadl is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to amazon.

We also link to other websites, but are not responsible for their content.

Read our Sponsorship & Advertising Policy
Get The Kidadl Newsletter

1,000 of inspirational ideas direct to your inbox for things to do with your kids.

Thank you! Your newsletter will be with you soon.
Oops! Something went wrong while submitting the form.