FOR ALL AGES

Ultimate Pixar Trivia Quiz: How Well Do You Know Your Animated Movies?

Woody from 'Toy Story' is an all time favorite character, loved by adults and kids.

Have you grown up watching wonderful characters like Woody and Nemo, getting lost in their worlds?

If yes, then you will love this Pixar movie trivia that will take you on a trip down memory lane. Pixar is a computer animation film studio based in Emeryville, California, and is a subsidiary of The Walt Disney Company.

Pixar movies are made using key frames that mark out characters in important positions and a computer program that fills in the movement between each key frame, cool right? Pixar has given us many movies to treasure, and lots of great Pixar trivia facts. If you think you can remember all the Pixar movies in order, then try this Disney Pixar film quiz, and check out our 'Toy Story' trivia and 80s trivia too!

Disney Pixar Trivia

Disney and Pixar are two major companies that have always been at the top of the animation industry, providing us with classic Disney-Pixar movies like 'Ratatouille'. Are you ready to test your knowledge on our Disney and Pixar quiz?

1. Question: When did Disney-Pixar merge and are they still together?

Answer: In 2006, yes.

2.Question: Who are the founders of Pixar?

Answer: Steve Jobs, Alvy Ray Smith, Alexander Schure and Edwin Catmull.

3.Question: What was the first Disney-Pixar movie?

Answer: 'Toy Story' (1995).

4.Question: Name the Pixar animation test films.

Answer: 'Beach Chair' and 'Flags And Waves'.

5.Question: Which year did Steve Jobs announce that Pixar will not be partnered with Disney before they decided to rejoin later?

Answer: 2004.

6.Question: Which Pixar film features a rat that wants to become a chef?

Answer: 'Ratatouille'.

7.Question: Which Disney-Pixar feature film got cancelled in 2010 after its release was announced in 2011?

Answer: 'Newt'.

8.Question: Which Pixar movie is about two robots who fall in love while trying to save earth?

Answer: ‘Wall-E’.

9.Question: Where are the Pixar studios located?

Answer: Emeryville, California.

10.Question: When and how did Pixar begin?

Answer: 1979, it began as a part of Lucasfilm Computer Division Graphics group.

11.Question: What two Disney-Pixar movies were released in 2020?

Answer: 'Onward' and 'Soul'.

12.Question: Which Pixar movie has the character Mike Wazowski?

Answer: ‘Monsters Inc’.

13.Question: The production process of which movie brought disputes between Disney and Pixar?

Answer: ‘Toy Story 2’.

14.Question: What is the name of the in-house software that Pixar uses for its animations?

Answer: Presto.

15.Question: What is Pixar?

Answer: An animation studio.

'The Incredibles!' Trivia Quiz

'The Incredibles!' was the superhero movie that took the world by storm. Though the Pixar film crew left the movie's fans waiting for a long time, they made a spectacular comeback after 14 years with 'Incredibles 2'. Do you know 'The Incredibles' franchise? Get ready to know more, with these trivia questions.

16.Question: Which 'Incredibles' reference was made in the 'Cars 2' movie?

Answer: A shop in Radiator Springs was called 'Incredimobiles.'

17.Question: Who voiced Edna Mode?

Answer: Brad Bird.

18.Question: Who voiced Dash in each movie?

Answer: Spencer Fox and Huckleberry Milner.

19.Question: In 2007, which quote from the first movie was voted 15th in the 100 Greatest Movie Lines by 'Premiere'?

Answer: "You sly dog! You got me monologuing!"

20.Question: What is Edna's full name?

Answer: Edna Marie E Mode.

21.Question: When was 'Incredibles 2' released?

Answer: 2018.

22.Question: Who directed the music score for both movies?

Answer: Michael Giacchino.

23.Question: Who are the major villains in both the movies?

Answer: Syndrome in the first movie and Screenslaver in the second movie.

24.Question: What flavour fire-retardant does Edna Mode use for Jack-Jack's suit?

Answer: Blackberry flavoured.

25.Question: The actual name of the Screenslaver?

Answer: Evelyn Deavor.

26.Question: How many superpowers does Jack-Jack have in 'Incredibles 2'?

Answer: 17.

'Toy Story' Trivia Quiz

Test your knowledge of the movie that brought Pixar into the limelight and one that still has its place in our hearts. Take this Disney-Pixar trivia with answers to know if you are a 'Toy Story' fan!

27.Question: What years were the 'Toy Story' movies released (in order)?

Answer: 1995, 1999, 2010 and 2019.

28.Question: Where is the number 'A113' featured in the first movie?

Answer: The license plate number of Andy's mother's car.

29.Question: Who voiced Woody throughout the series of four movies?

Answer: Tom Hanks.

30.Question: Who reveals himself to be Buzz Lightyear's father in 'Toy Story 2'?

Answer: Zurg.

31.Question: Who is the master of the three green aliens at Pizza Planet?

Answer: The Claw.

32.Question: What is the show that stars Woody in the '50s?

Answer: Woody's Roundup.

33.Question: Who is the evil bear that smells like strawberries in 'Toy Story 3'?

Answer: Lotso.

34.Question: Where is Andy's name written on Woody?

Answer: Under his boot.

35.Question: Who is Duke Caboom from 'Toy Story 4' based upon?

Answer: Evel Knievel.

36.Question: What is the name of the Kindergarten school in 'Toy Story 3'?

Answer: SunnySide.

37.Question: Which toy from the 'Toy Story' series makes an appearance in another Pixar movie, 'Monsters Inc.'?

Answer: Jessie, the cowgirl appears in 'Monsters Inc'.

'Finding Nemo' Trivia Quiz

This tiny clownfish won our hearts and gave us one too many memories to cherish! Find out how much you really know about Nemo and friends with these Pixar trivia questions and answers, designed to test your knowledge.

Test your knowledge of 'Finding Nemo' in this Disney-Pixar quiz.

38.Question: In the Pixar movie' Monsters Inc.', where can we see Nemo?

Answer: Nemo is the toy that Boo gives Sully when he comes to her room to bid goodbye.

39.Question: Which member of the cast has a talk show, and which character did she voice?

Answer: Ellen Degeneres, she voiced Dory.

40.Question: Which characters did the director, Andrew Stanton, voice?

Answer: Crush the tortoise and the seagulls that chant "mine, mine".

41.Question: What is the address that Marlin and Dory find on the scuba diver's goggles?

Answer: P. Sherman, 42 Wallaby Way, Sydney.

42.Question: Who is Marlin's wife?

Answer: Coral.

43.Question: What is the sequel to 'Finding Nemo'?

Answer: 'Finding Dory'.

44.Question: A board game called 'Find Me' that had a clownfish made an appearance in another Pixar film, referring to 'Finding Nemo'. What movie was it?

Answer: 'Inside Out'.

45.Question: Which word does Nemo have a problem with pronouncing?

Answer: Anemone.

46.Question: What 'Cars' movie reference can be found in 'Finding Nemo'?

Answer: A car similar to Luigi (yellow Fiat 500) is seen outside the dentist's office window.

47.Question: Name the purple fish in the fish tank that is germaphobic.

Answer: Gurgle.

48.Question: Who is the girl that all the fish in the fish tank are afraid of?

Answer: Darla.

The Hardest Pixar Quiz With Trivia For Pixar Nerds

Why not take this Disney vs Pixar quiz?

This is the ultimate test-your-knowledge quiz that might leave you dizzy. Disney-Pixar has given us a total of 23 feature films, each one being a box office hit. See how your knowledge fares with this quiz of Pixar questions.

49.Question: What do 'Wall-E' and 'Star Wars' have in common?

Answer: The voice artist Ben Burtt. He voiced the character Wall-E and R2-D2 from 'Star Wars'.

50.Question: Who voiced Gypsy from 'A Bug's Life'?

Answer: Madeline Kahn.

51.Question: Which legendary easter egg from Pixar does the movie 'A Bug's Life' display?

Answer: The Pizza Planet truck from 'Toy Story'.

52.Question: What reference from 'Brave' can we see in ‘Cars 2?

Answer: A car version of Merida's family as a tapestry on the wall of the At Ye Left Turn Inn in London.

53.Question: Where can we find Arlo, from 'The Good Dinosaur' in the movie 'Monsters University'?

Answer: Amidst the toys scattered in the Scare simulator, a part of the Scare Games final event.

54.Question: Which well-known food critic praised the movie 'Ratatouille'?

Answer: Anthony Bourdain.

55.Question: What is Chef Gusteau's full name in 'Ratatouille'?

Answer: Auguste Gusteau.

56.Question: What was supposed to be the original title of the Pixar movie 'Brave'?

Answer: 'The Bear And The Bow'.

57.Question: What is the name of the castle in the movie 'Brave'.

Answer: Castle DunBroch.

58.Question: Which character from 'Finding Dory' can be seen as an easter egg in 'The Good Dinosaur'?

Answer: Hank the octopus.

59.Question: In 'Cars', who is Lightning McQueen named after?

Answer: Glenn McQueen.

60.Question: 'Tripledent Gum', the song that runs on playback in Riley's mind in 'Inside Out', is featured in the film, 'Cars 3' as a sponsor. Which cars does it sponsor?

Answer: Terry Kargas and Cam Spinner.

61.Question: Which character from 'Ratatouille', is shown on a magazine cover in ‘Inside Out’?

Answer: Colette.

62.Question: What is Linguini's full name in 'Ratatouille'?

Answer: Alfredo Linguini.

63.Question: Does Joy from 'Inside Out' have a shadow?

Answer: No.

64.Question: Which flower can be seen throughout the entire movie 'Coco'?

Answer: Aztec Marigold.

65.Question: Which famous female artist makes an appearance as an animated character in the 2017 film 'Coco'?

Answer: Frida Kahlo.

66. Question: Where does Riley move to from Minnesota in the movie 'Inside Out'?

Answer:  San Francisco.

67. Question: In 'Up', which badge does Russell need to get promoted to a Senior Explorer?

Answer: Assisting the elderly.

68. Question: Is Kevin a male or female bird, in the movie 'Up'?

Answer: Female.

69. Question: What is the name of the octopus in 'Finding Dory'?

Answer: Hank.

70. Question: In the movie 'Up', what does Carl work as?

Answer: A balloon vendor.

Here at Kidadl, we have carefully created lots of interesting family-friendly trivia for everyone to enjoy. If you liked this Pixar movies trivia quiz, then why not check out our Avengers trivia or movie trivia game for more?

Author

Written By

Kidadl Team

The Kidadl Team is made up of people from different walks of life, from different families and backgrounds, each with unique experiences and nuggets of wisdom to share with you. From lino cutting to surfing to children’s mental health, their hobbies and interests range far and wide. They are passionate about turning your everyday moments into memories and bringing you inspiring ideas to have fun with your family.

Share this article

FACEBOOK

TWITTER

COPY LINK

Subscribe_Hero
Get The Kidadl Newsletter
1,000 of inspirational ideas direct to your inbox for things to do with your kids.

By joining Kidadl you agree to Kidadl’s Terms of Use and Privacy Policy and consent to receiving marketing communications from Kidadl.