Kidadl

FOR ALL AGES

130+ 'Toy Story' Trivia Questions: Can You Get To Infinity And Beyond?

Contents
Is Woody your favorite character from 'Toy Story'?

Share this article

Subscribe for epic craft projects, kid-friendly workouts, riddles and more

Did you love toys as a kid and always wondered if they actually secretly do talk just like they do in the 'Toy Story' movie series?

Or perhaps you are new to the franchise and love the 'Toy Story' trilogy thanks to the fourth film that came out in 2019, with a new character named Forky? Or the famous 'Toy Story' dog chase scene with Woody and Buzz might be your favorite?

For whatever reason you love the movies, there will be something for you in this 'Toy Story' quiz, full of interesting facts about 'Toy Story'! These 'Toy Story' trivia questions and answers are the perfect way to pass your time. Revisit the plotlines and places from the famous 'Toy Story' films, like Pizza Planet, Al's Toy Barn, the park, the carnival and more. Not forgetting the iconic characters such as Buzz Lightyear, WOody, Jessie, Stinky Pete, Sid and more!

The movies were produced by Pixar Animation Studios and released by Walt Disney Pictures, so for more similar trivia, check out our 90's movie trivia and 'Harry Potter' movie trivia too. But for now, enjoy these easy trivia questions full of fun facts about 'Toy Story'.

'Toy Story' Movies Facts And Production Trivia

This trivia is full of 'Toy Story' fun facts and 'Toy Story' questions which you can easily answer if you have watched the entire movie series. Here's a question to get you started: how many people were employed in the production of 'Toy Story 1'? Do you know the answer? It's 110, interesting right? So, what are you waiting for, test your knowledge!

1. Question: Which 'Toy Story' movie is the shortest?

Answer: 'Toy Story 1'.

2. Question: What is Tim Allen's favorite line as Buzz Lightyear in 'Toy Story'?

Answer: "You are a sad strange little man and you have my pity."

3. Question: Who is the creator of Rex?

Answer: Joss Whedon.

4. Question: Where can you see Disney's registration trademark on Buzz's waistband?

Answer: Both the front and the back.

5. Question: Who wrote the film's signature tune 'You've Got A Friend In Me'?

Answer: Randy Newman.

6. Question: How many days did it take for the songwriter of 'You've Got A Friend In Me' to write the song?

Answer: One day.

7. Question: What was Buzz Lightyear originally going to be named ?

Answer: Lunar Larry.

8. Question: Who voices Woody?

Answer: Tom Hanks.

9. Question: Mel Gibson was considered to voice what character?

Answer: Buzz Lightyear.

10. Question: What breed is Scud?

Answer: Bull terrier.

11. Question: Who voices Lenny in 'Toy Story 1'?

Answer: Joe Ranft.

12. Question: Who voiced Wheezy in 'Toy Story 2'?

Answer: Joe Ranft.

13. Question: What is Andy's full name?

Answer: Andrew Davis.

14. Question: In which movie is Andy's full name revealed?

Answer: 'Toy Story 3'.

15. Question: Woody and Buzz meet for the first time in which film?

Answer: 'Toy Story 1'.

16. Question: Who is behind Bo Peep's voice?

Answer: Annie Potts.

17. Question: Which 'Toy Story' movie won a Golden Globe for Best Picture?

Answer: 'Toy Story 2'.

18. Question: The Life Magazine issue with Woody and Bullseye on the cover in 'Toy Story 2', is of what date?

Answer: 12 January 1957.

19. Question: Al's Toy Barn's address is the actual address of what studio?

Answer: Pixar Animation Studios in Richmond, California.

20. Question: How many months did it take to create 'Toy Story 2'?

Answer: Nine.

21. Question: What is the car that Buzz and Hamm drive to find Woody in?

Answer: Gyoza.

22. Question: What does Wheezy the penguin act as a tribute to?

Answer: The Linux mascot, Tux.

23. Question: What is Zurg's planet called?

Answer: Xrghthung.

24. Question: Which is the only toy with red hair?

Answer: Jessie.

25. Question: What movie's theme is heard when Al is in the elevator in 'Toy Story 2'?

Answer: The main theme from 'A Bug's Life' (1998).

26. Question: What was Jessie's character originally going to be?

Answer: A cactus called Señorita Cactus.

27. Question: Which 'Toy Story' film was co-directed?

Answer: 'Toy Story 2'.

28. Question: What is Woody's full name?

Answer: Woodrow Theodore Cowboy.

29. Question: The colours of the tiles in Al's Toy Barn ('Toy Story 2') are the same colours as the logo of what infamous search engine?

Answer: Google.

30. Question: Who became the new voice actor for Slinky in 'Toy Story 3'?

Answer: Blake Clark.

31. Question: What is the only line given to Big Baby throughout 'Toy Story'?

Answer: "Mama."

32. Question: Which was the first animated film to make $1 billion at the worldwide box office?

Answer: 'Toy Story 3'.

33. Question: A total of how many characters are there in 'Toy Story 3'?

Answer: 302.

34. Question: How many outfits does Ken wear in 'Toy Story 3'?

Answer: 21.

35. Question: What character is on Bonnie's band aid in 'Toy Story 3'?

Answer: Dory from 'Finding Nemo'.

36. Question: Which is the longest 'Toy Story' movie?

Answer: 'Toy Story 3'.

37. Question: In 'Toy Story 4', the record on the record player in the antique shop has the name of what musician?

Answer: Ernesto De La Cruz from 'Coco'.

38. Question: Who wrote the song, 'I Can't Let You Throw Yourself Away'?

Answer: Randy Newman.

39. Question: Which 'Toy Story' movie has the longest production cycle?

Answer: 'Toy Story 4'.

40. Question: In what movie do Jessie and Bo Peep interact for the first time?

Answer: 'Toy Story 4'.

41. Question: Who voices Duke Caboom?

Answer: Keanu Reeves.

42. Question: Where is Forky from?

Answer:Pizza Planet.

43. Question: Who voiced Bonnie's mom?

Answer: Lori Alan.

44. Question: In 'Toy Story 4', when was the Second Chance Antique shop established?

Answer: 1986, same year as Pixar.

45. Question: In which 'Toy Story' has Emperor Zurg not been mentioned?

Answer: 'Toy Story 4'.

46. Question: How was the character of Ducky related to the first 'Toy Story' film?

Answer: Ducky was the name of one of Sid's Mutant Toys.

'Toy Story 1' Quiz Questions

How much do you know about the different 'Toy Story' characters?

The first film, 'Toy Story', released in 1995 and produced by Pixar was an exceptional hit among its viewers. It was the first computer animated feature film, which is why it is also the shortest film in the Walt Disney 'Toy Story' movie series. It was written by John Lasseter and featured music by Randy Newman. Without any further ado, take our 'Toy Story' quiz.

47. Question: What is 'Toy Story' Sid's dog name?

Answer: Scud.

48. Question: What happens to the Little Green Man that Sid takes home from the Pizza Planet?

Answer: Scud gets him.

49. Question: What does Andy call Mr. Potato Head?

Answer: One Eyed Bart.

50. Question: What toy was blown apart by Sid with a firecracker?

Answer: Combat Carl.

51. Question: What is Buzz Lightyear's catchphrase when he tries to fly?

Answer: "To infinity and beyond."

52. Question: Who does Andy take to Pizza Planet?

Answer: Woody.

53. Question: Who said, "I've found my moving buddy!"?

Answer: Bo Peep.

54. Question: Who wore Woody's hat after the night in the toy box?

Answer: Shark.

55. Question: What is the name of Sid's sister?

Answer: Hannah.

56. Question: What is Sid's last name in the movie?

Answer: Phillips.

57. Question: Who gave Buzz the tape to fix his broken ship?

Answer: Robot.

58. Question: What song was playing in the car when Andy and his family were on the move?

Answer: 'Hakuna Matata'.

59. Question: What does the magic eight red ball read, when Woody asks it if Andy would pick him?

Answer: "Don't count on it."

60. Question: According to Buzz, who is his enemy?

Answer: Emperor Zurg.

61. Question: Who thanked Woody for saving her sheep?

Answer: Bo Peep.

62. Question:What does Andy's mother's license plate read?

Answer: A113.

63. Question: What is the Piggy Bank's name?

Answer: Hamm.

64. Question: Where was Buzz Lightyear (the toy) made?

Answer: Taiwan.

65. Question: Where is Buzz from?

Answer: A distant galaxy.

66. Question: In the movie, who held a meeting on the subject of Plastic Corrosion Awareness?

Answer: Mr. Spell.

67. Question: Who knocks off the Radio during the birthday party?

Answer: Rex.

68. Question: Where does Mr. Potato head says he's from?

Answer: PlaySkool.

69. Question: What color does Slinky choose when he pulls out the board of checkers.

Answer: Red.

70. Question: What color hat does Hannah give to Buzz?

Answer: Blue.

71. Question: What does Hannah name Buzz?

Answer: Mrs. Nesbitt.

72. Question: What is the common thing about all the dolls in Hannah's tea party?

Answer: They are all headless.

73. Question: What toy was Woody jealous of ?

Answer: Buzz.

74. Question: Who is Ducky's partner during the escape from Sid's house?

Answer: Legs.

75. Question: Buzz is combing who's hair in the song, 'Strange Things'?

Answer: Troll.

76. Question: What was Andy's birthday present?

Answer: Lunchbox.

77. Question: Who was put on 'Podium Duty'?

Answer: Snake and Robot.

'Toy Story 2' Trivia

'Toy Story' made its next appearance in 1999, again directed by John Lasseter and produced by Pixar Studios. It is the sequel to the first 'Toy Story' that came out in 1995. The movie also went on to receive a 100% rating on Rotten Tomatoes. This Walt Disney 'Toy Story 2' quiz focuses on the film's entire plot line, so if you have watched the film intently, this should be a piece of cake for you.

78. Question: What is the name of the girl who used to own Jessie?

Answer: Emily.

79. Question: Where does Al want to be displayed at?

Answer: In a museum in Japan.

80. Question: Who saves the three-eyed green Alien toys in the delivery van?

Answer: Mr. Potato Head.

81. Question: How many different sayings is Stinky Pete designed to say if you pull his string?

Answer: Nine.

82. Question: What other Disney characters made a brief appearance in this movie?

Answer: Heimlich and Flik.

83. Question: Who joins the toy family at the end of the movie?

Answer: Jessie and Bullseye.

84. Question: Who ends up together in Amy's backpack?

Answer: Barbie and Stinky Pete.

85. Question: What is the name of Ranch where Andy is headed to camp?

Answer: Triple-R Ranch.

86. Question: Who found Woody's hat that was lost in the beginning of the movie?

Answer: Slinky.

87. Question: Who stole Woody's hat?

Answer: Buster.

88. Question: What was the name of Al's business?

Answer: Al's Toy Barn.

89. Question: What addition did the toy Buzz Lightyear have in this movie?

Answer: A utility belt.

90. Question: Who steals Woody from the yard sale?

Answer: Al.

91. Question: What was Rex's suggestion of how to get into Al's apartment?

Answer: He suggested they use balloons.

92. Question: What outfit does Al wear for his Al's Toy Barn commercials?

Answer: A chicken outfit.

93. Question: Who saw Al steal Woody?

Answer: Buzz Lightyear.

94. Question: Who is Buzz Lightyear's father?

Answer: Emperor Zurg.

95. Question: Who found the case that Woody was in?

Answer: Slinky.

96. Question: Who sings the song 'You've Got A Friend In Me' at the end?

Answer: Wheezy along with some Barbies.

97. Question: How does Buzz convince the other toys he is the real Buzz Lightyear?

Answer: He shows them Andy's name on his foot.

98. Question: What color are Jessie's eyes?

Answer: Green.

99. Question: What does Al's license plate say?

Answer: LZTYBRN.

100. Question: Who helps Buzz decode what the license plate means?

Answer: Mr. Spell.

'Toy Story 3' Trivia

Is Buzz Lightyear your favorite 'Toy Story' character?

Walt Disney 'Toy Story 3' is a sequel to the 'Toy Story 2'. The movie hit the cinemas in 2010 under Walt Disney Pictures. As the movie title suggests, it is the third installment in the Walt Disney  'Toy Story' franchise. It was directed by Lee Unkrich who was also the editor of the first two films and co-directed 'Toy Story 2'.  The film went on to receive four Academy award nominations. If you think you know the plot line well and know plenty of 'Toy Story 3' facts, try out your luck at our 'Toy Story 3' quiz.

101. Question: Whom did Andy give all the toys to at the end of the movie?

Answer: Bonnie.

102. Question: Lotso was tied in front of what kind of truck?

Answer: Garbage truck.

103. Question: In the end, who helped Ken run the daycare?

Answer: Barbie.

104. Question: After using a tortilla as body, what did Mr. Potato Head use next?

Answer: A cucumber.

105. Question: Who watched the surveillance cameras at night for Lotso?

Answer: Monkey.

106. Question: Who taped monkey, not letting him alert Lotso?

Answer: Woody and Slinky.

107. Question: Who was the toy leader at daycare?

Answer: A Lots-O'-Huggin' Bear, or Lotso.

108. Question: What was the name of the daycare?

Answer: Sunnyside.

109. Question: Who called for a staff meeting with the toys at the start of the movie?

Answer: Woody.

110. Question: Who was happy to know that the daycare had a playground?

Answer: Jessie.

111. Question: Who had his own dream house?

Answer: Ken.

112. Question: Which toy told Woody the story about how Lotso became a mean toy?

Answer: Chuckles.

113. Question: Who fell head over heels for Molly's Barbie.?

Answer: Ken.

114. Question: what room did Lots-O'-Huggin' Bear tell Woody and the others to stay in?

Answer: Caterpillar room.

115. Question: What was the first toy that Andy takes out from the box to show Bonnie?

Answer: Jessie.

116. Question: After having been reset for more than five seconds, what language did Buzz start to speak?

Answer: Spanish.

117. Question: What was Woody doing when Bonnie saw him for the first time?

Answer: Hanging from a tree.

118. Question: What toy announces to the other toys that new toys are here?

Answer: Jack-in-the-box.

119. Question: Who is the garbage truck driver?

Answer: Grown up Sid from 'Toy Story 1'.

120. Question: How old is Andy in the film?

Answer: 17 years old.

'Toy Story 4' Trivia

Walt Disney 'Toy Story 4' made its release in 2019 as an animated film under Pixar Studios and directed by Josh Cooley. The movie is the fourth installment in the whole 'Toy Story' franchise and is a sequel to the third 'Toy Story' film. Take our 'Toy Story 4' quiz right now!

121. Question: What is the name of the cat from the antique store who loves to destroy toys?

Answer: Dragon.

122. Question: Woody gave his voice box to what character?

Answer: Gabby Gabby.

123. Question: Who jumps out of the RV's window?

Answer: Forky.

124. Question: What was the name of the ventriloquist dummies?

Answer: The Bensons.

125. Question: Giggle McDimples is whose best friend?

Answer: Bo Peep.

126. Question: What was the name of the antiques store?

Answer: Second Chance Antiques.

127. Question: Where are Bonnie and family travelling to?

Answer: Grand Basin.

128. Question: What is Forky's body made of?

Answer: Spork.

129. Question: What are the names of Bo Peep's sheep?

Answer: Billy, Goat and Gruff.

130. Question: What grade was Bonnie in the start of the movie?

Answer: Kindergarten.

131. Question: Who made Forky?

Answer: Bonnie.

132. Question: What is the name of the Canadian stuntman?

Answer: Duke Caboom.

133. Question: What's the name of Bonnie's kindergarten teacher?

Answer: Miss Wendy.

134. Question: What toy did Molly give away?

Answer: Bo Peep.

135. Question: Who rescued Woody at the park in the Grand Basin?

Answer: Bo Peep.

136. Question: After how many years did Woody see Bo Peep?

Answer: Nine.

137. Question: What was the name of the two stuffed animals that Buzz Lightyear met at the Carnival game?

Answer: Bunny and Duck.

138. Question: Who stayed back at the Carnival with Bo Peep?

Answer: Woody.

139. Question: Apart from Forky, what was the other toy that Bonnie made, made from?

Answer: Plastic Knife.

140. When was the first 'Toy Story' video game released?

Answer: The first 'Toy Story' video game was released in 1995.

Here at Kidadl, we have carefully created lots of interesting family-friendly trivia for everyone to enjoy! If you liked our suggestions for Walt Disney 'Toy Story' trivia then why not take a look at our Pixar trivia, or 'Lion King' trivia for more?

Author

Written By

Kidadl Team

The Kidadl Team is made up of people from different walks of life, from different families and backgrounds, each with unique experiences and nuggets of wisdom to share with you. From lino cutting to surfing to children’s mental health, their hobbies and interests range far and wide. They are passionate about turning your everyday moments into memories and bringing you inspiring ideas to have fun with your family.

Was this article helpful?

Subscribe for epic craft projects, kid-friendly workouts, riddles and more

By joining Kidadl you agree to Kidadl’s and and consent to receiving marketing communications from Kidadl.