Christmas Movie Trivia: 110+ Difficult Questions About Your Favorite Festive Films | Kidadl

FOR ALL AGES

Christmas Movie Trivia: 110+ Difficult Questions About Your Favorite Festive Films

Arts & Crafts
Learn more
Reading & Writing
Learn more
Math & Logic
Learn more
Sports & Active
Learn more
Music & Dance
Learn more
Social & Community
Learn more
Mindful & Reflective
Learn more
Outdoor & Nature
Learn more
Read these Tokyo facts to learn all about the Japanese capital.

Enjoying Christmas movies with the family after dinner is the most enjoyable moment during the Christmas holidays. Christmas is one of the most popular and widely celebrated religious occasions recognized by countries all over the globe. Christmas is perhaps the most significant holiday, and festival celebrated in the Americas. The occasion also appears as a key theme in various movies, with Christmas movies regarded as a separate genre of American movies. Are you and your family Christmas movie experts? Test your knowledge with this Christmas movie trivia game, full of fun questions about Christmas films. You can also learn interesting movie facts by going through the questions.   

Easy Christmas Movies Trivia

1. Question: How many ghosts appear in 'A Christmas Carol'?

Answer: Four.

2. Question: In the movie 'Elf', what is the first rule of the Code of Elves?

Answer: To treat every day like Christmas.

3. Question: How old was Kevin McCallister in 'Home Alone'?

Answer: Eight years old.

4. Question: Who won an Academy Award for playing Santa Claus in 'Miracle On 34th Street'?

Answer: Edmund Gwenn.

5. Question: What is the name of the last ghost that visits Scrooge in 'A Christmas Carol'?

Answer: The Ghost of Christmas Yet To Come.

6. Question: Name the movie released in 1947 and 1994 in which the protagonist does not believe in Santa Claus.

Answer: 'Miracle On 34th Street'.

7. Question: What were the people who took care of the young Grinch?

Answer: The Old Biddies.

8. Question: How did the Grinch come to Whoville?

Answer: On a basket.

9. Question: Can you name Rudolph's girlfriend in the animated version of 'Rudolph The Red-Nosed Reindeer'?

Answer: Clarice.

10. Question: Who voiced the Grinch in 'How The Grinch Stole Christmas' (1966)?

Answer: Boris Karloff.

11. Question: The 2022 movie 'Spirited' is based on which classic novel?

Answer: 'A Christmas Carol' by Charles Dickens. 

12. Question: What is the dog's name in the Christmas movie 'The Guardians Of The Galaxy: Holiday Special'? 

Answer: Cosmo. 

13. Question: Who plays the role of Santa Claus in the 2018 movie 'The Christmas Chronicles'?

Answer: Kurt Russell. 

Classic Christmas Movie Trivia

14. Question: What was the name of Rudolph's elf friend in the movie 'Rudolph The Red-Nosed Reindeer'?

Answer: Hermey.

15. Question: What year was the original 'Miracle On 34th Street' film released?

Answer: 1947

16. Question: Who is put on trial in 'Miracle On 34th Street'?

Answer: Santa Claus.

17. Question: Name the antagonist in 'The Christmas Carol' movie.

Answer: Ebenezer Scrooge.

18. Question: What character does Bing Crosby play in 'White Christmas'?

Answer: Captain Bob Wallace.

19. Question: What is the name of the magician's character in 'Frosty The Snowman'.

Answer: professor Hinkle.

20. Question: Where did the 1942 film 'Holiday Inn' take place?

Answer: Midville, Connecticut.

21. Question: How does Buddy get to the North Pole in the movie' Elf'?

Answer: He hides in Santa's sack.

22. Question: What are the neighbors' names in 'Christmas Vacation'?

Answer: Todd and Margo Chester.

23. Question: What is the full name of George Bailey's guardian angel in 'It's A Wonderful Life'?

Answer: Clarence Odbody.

24. Question: Name a classic Christmas story by Tim Burton that was adapted into an animated film in 1993.

Answer: 'A Nightmare Before Christmas'. 

25. Question: Name the animated TV short from 1969 centered around the adventures of a little girl with a living snowman.

Answer: 'Frosty The Snowman'. 

26. Question: Name the animated movie where Rudolph the reindeer plays the leading role.

Answer: 'Rudolph The Red-Nosed Reindeer'. 

27. Question: Who is the director of the 2003 Christmas movie 'Elf'?

Answer: John Favreau. 

28. Question: Which year did the Christmas movie 'The Muppet Christmas Carol' come out?

Answer: 1992.

Christmas Pop Culture Trivia

29. Question: What does Ralphie receive from his aunt as a gift in' The Christmas Story'?

Answer: A pink bunny suit.

30. Question: Name the Christmas movie about a family who has not celebrated Christmas for ten years.

Answer: 'A Christmas Visitor'.

31. Question: Who voiced the character of the conductor in 'The Polar Express'?

Answer: Tom Hanks.

32. Question: In 'It's A Wonderful Life', which movie was playing at the theater in Bedford Falls?

Answer: 'The Bells Of St. Mary's'.

33. Question: Who said the line, "I made my family disappear," in 'Home Alone'?

Answer: Kevin.

34. Question: What was the name of Santa's super-sled engine in 'Elf'?

Answer: The Kringle 3000.

35. Question: What gift does Cindy Lou give to Max in the 2000 movie 'How The Grinch Stole Christmas?

Answer: A plate of green eggs and ham.

36. Question: Finish the line from 'It's A Wonderful Life', "Every time a bell rings, an angel gets his _____".

Answer: Wings.

37. Question: What did the little lady want for Christmas in 'Miracle On 34th Street'?

Answer: A house.

38. Question: Who played a fake Santa and hid a piece of meat under his unkempt beard in the 1983 classic comedy 'Trading Places'?

Answer: Dan Aykroyd.

39. Question: Which song from 'Spirited' has been shortlisted for a nomination in the best song category for the 2022 Oscar awards?

Answer: 'Good Afternoon'.

40. Question: Which animated Christmas movie was included in the list of Guinness world records of 2006?

Answer: 'The Polar Express'. 

41. Question: Who voices the character Grinch in the 2018 animated film 'The Grinch'?

Answer: Benedict Cumberbatch

42. Question: Who directed the 2009 Disney movie 'A Christmas Carol'?

Answer: Robert Zemeckis. 

Name That Christmas Movie Quiz

Christmas movies are the perfect family activity.

43. Question: Name the movie where a woman hits a person in a bike accident and puts him into a coma. This movie also features a dog.

Answer: 'A Gift To Remember'.

44. Question: What is the name of the Christmas romantic comedy that stars Steve Lund in the role of Riley?

Answer: 'Christmas Incorporated'.

45. Question: The movie with characters Ryan, Sean, and Mia, was released in 2013.

Answer: 'Finding Christmas'.

46. Question: Which 1984 film was banned for portraying Santa Claus as a killer?

Answer: 'Silent Night, Deadly Night'.

47. Question: Name the movie released as a cartoon, then a movie that starred Jim Carrey.

Answer: 'How The Grinch Stole Christmas'.

48. Question: In which movie does Billy Bob Thornton appear as a not-so-savory Santa Claus impersonator?

Answer: 'Bad Santa'.

49. Question: What is the Christmas movie where the story revolves around a newly married couple in a blended family?

Answer: 'Our First Christmas'.

50. Question: Which Christmas movie stars Bing Crosby and Danny Kaye?

Answer: 'White Christmas'.

51. Question: In which movie does a group of children from Pleasant Bay set out to solve the mystery of the stolen magical jingle bells? 

Answer: 'A Christmas Mystery'.

52. Question: Which 2022 Christmas movie is centered around the Christmas party celebrated by a Chinese family?

Answer: 'A Big Fat Family Christmas'. 

53. Question: What is the name of the 2022 Christmas movie starring Linsday Lohan?

Answer: 'Falling For Christmas'. 

54. Question: Name the 2022 rom-com themed around Christmas, where a widower songwriter falls in love with a pop star.

Answer: 'Christmas With You'. 

55. Question: Name the movie where a single father and his children learn to adjust to their new lives on a farm.

Answer: 'Christmas On Mistletoe Farm'. 

56. Question: Name the 1982 animated Christmas movie by Jimmy Murakami and Dianne Jackson.

Answer: 'The Snowman'.

'How The Grinch Stole Christmas' Movie Trivia

57. Question: Who plays the Grinch in the movie 'How The Grinch Stole Christmas'?

Answer: Jim Carrey.

58. Question: Why does the Grinch hate Christmas?

Answer: He didn't like people, and Christmas made people happy.

59. Question: Complete the Grinch's line: "It's because I'm _____, isn't it?".

Answer: Green.

60. Question: Who is the Grinch's crush?

Answer: Martha May Whovier.

61. Question: What is the Grinch's dog's name?

Answer: Max.

62. Question: What award does the Grinch win?

Answer: Holiday Cheermeister Award.

63. Question: Name two people who feel bad for the Grinch.

Answer: Cindy Lou Who and Martha May Whovier.

64. Question: Who goes with the Grinch to the top of Mount Crumpit after stealing presents from Whoville?

Answer: Max.

65. Question: Where does the Grinch live?

Answer: Mount Crumpit.

66. Question: Who directed the movie 'How The Grinch Stole Christmas'?

Answer: Ron Howard.

67. Question: Who wrote the original children's story that the film is based on?

Answer: Theodor Geisel, popularly known as Dr. Suess. 

Hallmark Movie Trivia

68. Question: Name the Christmas movie about a hotel maid fired from her job.

Answer: 'Crown For Christmas'.

69. Question: Which movie revolves around the story of a girl asking Santa for a boyfriend on Christmas?

Answer: 'A Boyfriend For Christmas'.

70. Question: Which Christmas movie portrays the story of an army Sergeant serving in Afghanistan getting an unexpected gift?

Answer: 'The Christmas Card'.

71. Question: The movie features a young event planner in New York and stars Jessica Lowndes and Michael Rady.

Answer: 'Christmas At Pemberley Manor'.

72. Question: Name the Christmas movie that stars the father and daughter duo Greg and Briana Evigan.

Answer: 'Once Upon A Holiday'.

73. Question: Name the Hallmark movie about a young boy helping Santa in his busiest month.

Answer: 'Northpole'.

74. Question: Which movie was inspired by another movie by Richard Paul Evans?

Answer: 'The Mistletoe Inn'.

75. Question: What is the male actor's name from the movie 'Mistletoe Over Manhattan'?

Answer: Tedde Moore.

76. Question: Name the Christmas movie that stars Mark Anton and Jennifer Notas Shapiro.

Answer: 'Christmas Encore'.

77. Question: What is the name of the Ghost of Christmas Present in the movie 'Ghosts Of Christmas Always'?

Answer: Katherine.  

78. Question: Name the 2022 Christmas movie where an MI5 agent dawns the role of a nanny for the royal family.

Answers: 'The Royal Nanny'. 

79. Question: Name the 2022 Christmas movie where a prince falls in love with a dog trainer. 

Answer: 'A Royal Corgi Christmas'. 

80. Question: Name the Christmas movie centered around saving a small-town cookie company.

Answer: 'A Christmas Cookie Catastrophe'. 

81. Question: What festival do the characters in the movie 'Holiday Heritage' celebrate along with Christmas?

Answer: Kwanzaa.

82. Question: The movie 'Our Italian Christmas Memories' is centered around which family?

Answer: the Coluccia siblings.

83. Question: Name the 2022 Christmas movie where three brothers must take care of a baby.

Answer: 'The Wise Men And A Baby'. 

Name The Movie Characters Trivia

84. Question: What is the name of Kevin's neighbor in 'Home Alone'?

Answer: 'Old Man' Marley.

85. Question: Who is the only movie character in 'Krampus' to call the protagonist Krampus by his name?

Answer: Omi Engel (Grandma).

86. Question: In the movie 'The Christmas Story', what was Ralphie's father referred to as?

Answer: The Old Man.

87. Question: This movie is the story of pop star Adelaide Kay, who runs away from her controlling manager. Name the movie.

Answer: 'A Song For Christmas'.

88. Question: What is Ralphie's younger brother's name in the movie 'A Christmas Story'?

Answer: Randy.

89. Question: What is the name of the character played by Tim Allen in the movie 'The Santa Clause'?

Answer: Scott Calvin.

90. Question: Name the movie character that actor Rachel Boston played in 'A Rose For Christmas'.

Answer: Andy.

91. Question: Name the 'Cheers' actor who narrated many Disney Christmas classics.

Answer: Kelsey Grammer.

92. Question: What character does Jesse Metcalfe play in the movie 'Christmas Next Door'?

Answer: Eric Randall.

93. Question: What are the sisters' names in the movie 'White Christmas'?

Answer: Beth and Judy.

94. Question: Who plays the role of Scrooge in the movie 'Violent Night'?

Answer: John Leguizamo.

95. Question: Whose name does the character Present forget in the movie 'Spirited'?

Answer: Tiny Tim. 

96. Question: What is the full name of Bill Murray's character in 'Scrooged'?

Answer: Francis Xavier Cross.

97. Question: The name of Santa Claus' son and daughter in the 2019 movie 'Noelle'.

Answer: Noelle Kringle and Nick Kringle.

98. Question: What is the dog's name in the movie 'National Lampoon's Christmas Vacation'?

Answer: Snots. 

'The Polar Express' Movie Trivia

99. Question: What did Santa gift the boy in 'The Polar Express'?

Answer: A bell.

100. Question: What letter is punched on Hero Boy's ticket?

Answer: B.

101. Question: True or false? Tom Hanks voices multiple characters in the film.

Answer: True.

102. Question: What was the name of the protagonist of the film?

Answer: It is never mentioned.

103. Question: What drink does the girl take to Billy in the back car?

Answer: Hot chocolate.

104. Question: When did the train arrive at the boy's house?

Answer: 11:55.

105. Question: Where was Sarah, the protagonist's sister, when the train arrived?

Answer: Downstairs.

106. Question: How did the protagonist lose the bell?

Answer: His pocket had a hole through which the bell dropped.

107. Question: Who does the bell ring for?

Answer: The bell rings for those who believe.

108. Question: True or false? The movie was Castle Rock's first animated film.

Answer: True.

109. Question: How many characters did Tom Hanks give voice to in the movie?

Answer: Six. 

110. Question: Who wrote the book that the movie is based on?

Answer: Chris Van Allsburg.

'Home Alone' Movie Trivia

111. Question: Where does Kevin's family go for their Christmas vacation?

Answer: Paris.

112. Question: What name do the two robbers give themselves?

Answer: Wet Bandits.

113. Question: When was the first movie of the franchise released?

Answer: 1990.

114. Question: Why did the McCallisters oversleep?

Answer: Because their alarm clocks were reset.

115. Question: What does Kevin accidentally steal from the store?

Answer: Toothbrush.

116. Question: What food does Kevin order for takeout delivery?

Answer: Pizza.

117. Question: What was the burglars' calling card?

Answer: Leaving water running.

118. Question: How many years was the movie a Guinness World Record holder?

Answer: 25 years.

119. Question: True or False? The movie is based on a true story.

Answer: False.

120. Question: What kind of music did Kevin's mother listen to while traveling?

Answer: Polka.

121. Question: How old is the character Kevin in 'Home Alone'?

Answers: Eight years.

'The Santa Clause' Movie Trivia

122. Question: How many movies were released in the 'Santa Clause franchise?

Answer: Three.

123. Question: What number does the elf punch into the 'North Pole' keypad?

Answer: 1239

124. Question: Scott's company makes a hugely successful doll. What is the doll's name?

Answer: Do it all for you, Dollie.

125. Question: Who is the villain in 'The Santa Clause 3: The Escape Clause'?

Answer: Jack Frost.

126. Question: What sickness does Scott say the reindeer might have?

Answer: Keylime disease.

127. Question: In the movie 'Santa Clause 2', who does Scott marry?

Answer: Carol Newman.

128. Question: What did Sandman do to Santa's in-laws?

Answer: He puts them to sleep on the ride to the North Pole.

129. Question: Who was Charlie's favorite reindeer?

Answer: Comet.

130. Question: What was Mrs. Claus teaching her students at the movie's beginning?

Answer: Mathematics.

131. Question: What profession is Charlie's stepfather?

Answer: Psychiatrist.

132. Question: Who is the director of 'The Santa Clause' released in 1994?

Answer: John Pasquin. 

Hard Christmas Movie Trivia Questions

How much do you know about 'It's A Wonderful Life'?

133. Question: What job did Iris Simpkins have in the movie 'The Holiday'?

Answer: Wedding and Society columnist in The Daily Telegraph, a British newspaper.

134. Question: What is the name of the movie that Kevin watches in the film 'Home Alone'?

Answer: 'Angels With Filthy Souls'.

135. Question: Name the movie where the song 'White Christmas' first appeared.

Answer: 'Holiday Inn'.

136. Question: In the movie 'A Christmas Story', what was the name of the neighbor whose dog ate the Christmas turkey?

Answer: The Bumpuses.

137. Question: Name the 2014 romance movie about an aspiring astronomer.

Answer: 'One Starry Christmas'.

138. Question: In which movie do two characters who hate Christmas decides to act like a couple?

Answer: 'The Mistletoe Promise'.

139. Question: How many characters were played by Tom Hanks in 'The Polar Express'?

Answer: Seven.

140. Question: Which Christmas villain is number six on the list of the top 100 movie villains by the American Film Institute?

Answer: Mr. Potter from 'It's A Wonderful Life'.

141. Question: What object does George promise to give Mary in 'It's A Wonderful Life'?

Answer: The Moon.

142. Question: In 'The Polar Express', which letters does the conductor punch into Hero Girl's ticket?

Answer: LE.

143. Question: Name the saber-toothed cat sidekick to the infamous Turbo Man.

Answer: Booster.

144. Question: What year did 'It's A Wonderful Life' come out?

Answer: 1997

145. Question: Who wrote the screenplay for the movie 'Violent Night'?

Answer: Josh Miller and Pat Casey.

146. Question: How many songs did the actors sing in the 2022 Christmas movie 'Spirited'?

Answer: 18.

148. Question: Who is the voice actor for Cosmo in 'The Guardians Of The Galaxy: Holiday Special'?

Answer: Maria Bakalova. 

149. Question: Who plays the role of Mayor Donovan in the movie 'A Christmas Mystery'?

Answer: Beau Bridges.

150. Question: Who directed the 2005 Christmas movie 'The Nativity Story'?

Answer: Catherine Hardwicke. 

151. Question: Name the comic strip whose characters appear in the movie 'A Charlie Brown Christmas'.

Answer: 'Peanuts'.

Written By
Team Kidadl

The Kidadl Team is made up of people from different walks of life, from different families and backgrounds, each with unique experiences and nuggets of wisdom to share with you. From lino cutting to surfing to children’s mental health, their hobbies and interests range far and wide. They are passionate about turning your everyday moments into memories and bringing you inspiring ideas to have fun with your family.

Read The Disclaimer

Was this article helpful?