Disney Trivia: 160 Questions (With Answers) About All Things Disney For Super Fans | Kidadl

FOR ALL AGES

Disney Trivia: 160 Questions (With Answers) About All Things Disney For Super Fans

Arts & Crafts
Learn more
Reading & Writing
Learn more
Math & Logic
Learn more
Sports & Active
Learn more
Music & Dance
Learn more
Social & Community
Learn more
Mindful & Reflective
Learn more
Outdoor & Nature
Learn more
Read these Tokyo facts to learn all about the Japanese capital.

It's time to put your knowledge to the test with our Disney trivia questions for kids.

Disney characters are fascinating and delightful. Their colorful and bold personalities are part of a magical world that is both awe-inspiring and surreal.

Growing up, you might have loved all the Disney Pixar movies and songs and all the stand-alone Disney films. Well, now's the opportunity to show off your immense Disney wisdom with this quiz, full of the hardest Disney trivia. Be it 'Mickey Mouse', ‘The Lion King', ‘Snow White’ or ‘Monsters Inc’, we have covered it all. Take this test to find out how much of a genuine fan you are!

Encouraged by the success of our [Disneyland trivia] and Disney song trivia in the past, we decided to come up with this set of difficult Disney trivia questions to test the memory of fans across the globe. Read on to take up the trivia about Disney movies and answer these trivia questions!

The Ultimate Disney Quiz Packed With Disney Trivia Facts

Here are some trivia questions that only a true Disney fanatic will be able to answer. Our childhoods have been filled with Disney. Let us put that knowledge to the test with these amazing Disney trivia questions!

1. Question: Which Disney film includes the hit song 'Let It Go'?

Answer: 'Frozen'.

2. Question: Do you know when and where Walt Disney was born?

Answer: December 5, 1901, Chicago, Illinois, U.S.

3. Question: Who was Walt Disney's favorite character?

Answer: Goofy.

4. Question: Who drew Mickey Mouse?

Answer: Ub Iwerks.

5. Question: Who is the bear in 'The Jungle Book'?

Answer: Balloo.

6. Question: Who equipped Hercules to be a hero?

Answer: Philoctetes (better known as Phil).

7. Question: What is the name of the toy store in 'Toy Story 2'?

Answer: Al’s Toy Barn.

8. Question: How many siblings does Prince Hans of the Southern Isles have in 'Frozen'?

Answer: 12.

9. Question: Which ‘Full House’ actor voices the character Aladdin?

Answer: Scott Weinger.

10. Question: What is the name of Andy’s neighbor in 'Toy Story'?

Answer: Sid.

11. Question: In which territory in Disney World is Big Thunder Mountain Railroad located?

Answer: Frontierland.

12. Question: What are the names of Cinderella’s stepsisters?

Answer: Anastasia and Drizella.

13. Question: What is Prince Eric and Ariel's child called?

Answer: Princess Melody.

14. Question: Which Disney Princess sang 'Once Upon A Dream'?

Answer: Aurora.

15. Question: At what age is Princess Aurora supposed to die?

Answer: 16.

16. Question: How was Princess Aurora supposed to die?

Answer: Princess Aurora is cursed by the wicked Maleficent, who prophesies that she would stab her finger on a spinning wheel's spindle and die before the sun sets on her 16th birthday.

17. Question: What name does Princess Aurora go by to protect her identity?

Answer: Briar Rose.

18. Question: What are Hades' minions in 'Hercules' called?

Answer: Pain and Panic.

19. Question: Where does Mike Wazowski go with his girlfriend, Celia, for her birthday feast in ‘Monsters Inc’?

Answer: Harryhausen’s.

20. Question: What does 'Hakuna Matata' mean?

Answer: No worries.

21. Question: What is the castle in Shanghai Disneyland Park called?

Answer: The Enchanted Storybook Castle.

Walt Disney Trivia Questions

Walt Disney was the father of Disney, the one who pioneered the Disney brand. The questions below are to test your Disney knowledge. Put your game face on and play away!

22. Question: Who are the seven dwarfs in the movie 'Snow White'?

Answer: Doc, Grumpy, Happy, Sleepy, Bashful, Sneezy, and Dopey.

23. Question: What are the names of the mountains in Magic Kingdom?

Answer: Space Mountain, Splash Mountain, and Big Thunder Railroad Mountain.

24. Question: How many fingers does Mickey Mouse have on each hand?

Answer: Four (three fingers and a thumb).

25. Question: What are the names of the little fox and the hound from 1981’s 'The Fox And The Hound'?

Answer: Tod (fox) and Copper (hound dog).

26. Question: What's the name of Walt Disney’s first-ever cartoon character?

Answer: Oswald the Lucky Rabbit.

27. Question: Who is Mufasa’s trusted counselor in 'The Lion King'?

Answer: Zazu.

28. Question: What’s the name of Simba’s villainous uncle from 'The Lion King'?

Answer: Scar.

29. Question: Christian Bale is the voice actor of which character in 'Pocahontas'?

Answer: Thomas.

30. Question: Which poisonous fruit did Snow White eat?

Answer: Apple.

31. Question: Angelina Jolie played which Disney villain?

Answer: 'Maleficent'.

32. Question: What is the Evil Fairy's name in 'Sleeping Beauty'?

Answer: Maleficent.

33. Question: Which of Angelina Jolie’s children appears alongside her in a scene for 'Maleficent'?

Answer: Vivienne.

34. Question: Which Disney princess came to Elsa’s Coronation Day in Arendelle?

Answer: Rapunzel.

35. Question: What is the name of Belle’s dad in 'Beauty And The Beast'?

Answer: Maurice.

36. Question: Which Disney Princess did Lily James play in a 2015 live-action remake?

Answer: Cinderella.

37. Question: Who attends to Pinocchio’s conscience?

Answer: Jiminy Cricket.

38. Question: What is the name of Goofy’s son?

Answer: Maximillian Goof.

39. Question: What was Goofy’s original name?

Answer: Dippy Dawg.

40. Question: Which circus is shown in the 1941 animated film 'Dumbo'?

Answer: WDP Circus.

Hard Disney Trivia Questions

Think you can answer the difficult ones too? Answer the questions below and see how many you get right!

41. Question: Which was the first Pixar film?

Answer: 'Toy Story'.

42. Question: In the Toy Story movies, what's the name of the pizzeria which appears in every movie?

Answer: Pizza Planet.

43. Question: Who made the iconic glass slipper for the live-action version of 'Cinderella' starring Lily James?

Answer: Swarovski.

44. Question: How many years old is Crush in 'Finding Nemo'?

Answer: 150.

45. Question: Who is Sleeping Beauty’s prince?

Answer: Prince Philip.

46. Question: Emperor Kuzco turns into which animal in 'The Emperor’s New Groove'?

Answer: Llama.

47. Question: What is the name of Remy’s culinary icon in 'Ratatouille'?

Answer: Chef Auguste Gusteau.

48. Question: In Ratatouille, what's the name of the 'special order' Linguini has to prepare on the spot?

Answer: Sweetbread a la Gusteau.

49. Question: When Anton Ego eats Remy's ratatouille, what is he reminded of right away?

Answer: His mother’s cooking.

50. Question: Pongo and Perdita initially had how many pups in '101 Dalmatians'?

Answer: 15.

51. Question: Do you recall the villain from the film '101 Dalmatians'?

Answer: Cruella de Vil.

52. Question: What is Tarzan’s adopted mother’s name?

Answer: Kala.

53. Question: Who composed the music for 'Toy Story'?

Answer: Randy Newman.

54. Question: The sorcerer’s name in the movie 'Fantasia' spells what word backward?

Answer: Disney.

55. Question: What is Princess Mia’s full name in the movie 'The Princess Diaries'?

Answer: Amelia Mignonette Thermopolis Renaldi.

56. Question: Which famous TV creator cowrote 'The Princess Diaries 2'?

Answer: Shonda Rimes.

57. Question: The Haunted Mansion is a dwelling for how many joyous haunts?

Answer: 999.

58. Question: What's the name of Rapunzel's chameleon?

Answer: Pascal.

59. Question: Who said, “Fish are friends, not food”?

Answer: Bruce.

60. Question: Duchess is a mother to how many kittens in 'The Aristocats'?

Answer: Three - Marie, Toulouse, and Berlioz.

61. Question: Which Disney character sang 'Kiss The Girl'?

Answer: Sebastian.

62. Question: What were Mickey Mouse’s first words ever spoken?

Answer: "Hot dog!"

63. Question: Which high school did Troy and Gabriella attend in 'High School Musical'?

Answer: East High School.

64. Question: What name does Mulan pick for herself while pretending to be a man?

Answer: Ping.

65. Question: Complete the quote, "All you need is a little faith, trust, and..."

Answer: Pixie dust.

66. Question: What is Flynn Rider’s actual name in 'Tangled'?

Answer: Eugene Fitzherbert.

67. Question: Who is Rapunzel's love interest?

Answer: Flynn Rider.

68. Question: Who is Miguel’s idol in 'Coco'?

Answer: Ernesto de la Cruz.

69. Question: How many Muses are in 'Hercules'?

Answer: Five.

70. Question: Who is Prince Eric’s dog in 'The Little Mermaid'?

Answer: Max.

71. Question: 'The Princess And The Frog' is set in which city?

Answer: New Orleans.

72. Question: In 'The Princess And The Frog', what country is Naveen the prince of?

Answer: Maldonia.

73. Question: In 'The Princess And The Frog', which classic New Orleans dessert does Tiana serve Mr. La Bouff during dinner?

Answer: Beignets.

74. Question: Who said, "It’s kind of fun to do the impossible"?

Answer: Walt Disney.

75. Question: How many bricks were used to make Cinderella's Castle in Magic Kingdom?

Answer: Zero.

76. Question: Mowgli was brought up by which animals in 'The Jungle Book'?

Answer: Wolves.

77. Question: Which Disney character sang 'How Far I’ll Go'?

Answer: Moana.

78. Question: What is the name of the Italian diner where the Lady and the Tramp share spaghetti?

Answer: Tony’s Restaurant.

79. Question: How old is Meredith Blake in 1998’s movie 'The Parent Trap'?

Answer: 26.

80. Question: Which fireworks show replaced 'Wishes' in 2017?

Answer: 'Happily Ever After'.

81. Question: Which cartoon character was the first to receive a star on the Hollywood Walk of Fame?

Answer: Mickey Mouse.

82. Question: What are the little fox and the hound called from 1981’s 'The Fox And The Hound'?

Answer: Tod and Copper.

83. Question: What does Elizabeth Swann confide to the pirates in 'Pirates Of The Caribbean' that her surname is?

Answer: Turner.

84. Question: What is the name of Simba's and Nala’s child?

Answer: Kiara.

85. Question: Quasimodo was the bell ringer of which popular cathedral?

Answer: Notre Dame.

86. Question: Which was Julie Andrews's first Disney movie?

Answer: 'Mary Poppins'.

87. Question: Name one actress other than Julie Andrews who was in the running for the lead role in Mary Poppins?

Answer: Angela Lansbury and Bette Davis

88. Question: Which planet do guests frequent in 'Star Wars: Galaxy’s Edge'?

Answer: Batuu.

89. Question: Which movie is Wall-E a fan of?

Answer: 'Hello, Dolly!'

90. Question: In 'Monster’s Inc.', there’s nothing more poisonous or lethal than what?

Answer: A human child.

91. Question: What are the names of the three Good Fairies in 'Sleeping Beauty'?

Answer: Flora, Fauna, and Merryweather. 

92. Question: Mike and Sulley enrolled in which league at Monsters University?

Answer: Oozma Kappa.

93. Question: What is the name of Pixar’s lamp mascot?

Answer: Luxo Jr.

94. Question: What’s the name of the daycare where Andy’s toys end up in 'Toy Story 3'?

Answer: Sunnyside.

95. Question: Disney created its first animated openly gay character in which movie?

Answer: 'Onward'.

96. Question: Which Disney film features the famous dialogue, "Mirror, mirror"?

Answer: 'Snow White'.

97. Question: What was Nemo’s mom's name?

Answer: Coral.

98. Question: Which character tells Buzz Lightyear that he’s his dad?

Answer: Zurg.

99. Question: Which condition is Dory dealing with?

Answer: Loss of short-term memory.

100. Question: Which animated film was the first Disney film to earn a Best Picture nomination?

Answer: 'Beauty And The Beast.'

101. Question: What name did Ursula use when she was a human form?

Answer: Vanessa.

102. Question: Russell belongs to which Scouting organization in 'Up'?

Answer: The Wilderness Explorers.

103. Question: Which Grammy winner wrote the songs on the 'Tarzan' soundtrack?

Answer: Phil Collins.

104. Question: What was the name of Jessie’s first owner in 'Toy Story 2'?

Answer: Emily.

105. Question: Who says, “The past can hurt. But the way I see it, you can either run from it or learn from it”?

Answer: Rafiki.

106. Question: The Queen of Hearts wants roses to be what color in 'Alice In Wonderland'?

Answer: Red.

107. Question: In 'Alice In Wonderland', how many colorful cookies does Alice end up eating at The White Rabbit's house?

Answer: Just one cookie.

108. Question: Who was Geppetto’s pet in 'Pinocchio'?

Answer: Figaro.

109. Question: Who is also known as Experiment 626?

Answer: Stitch.

110. Question: What is Princess Jasmine’s tiger called?

Answer: Rajah.

111. Question: What type of insect is Flik in 'A Bug’s Life'?

Answer: Ant.

112. Question: Which 'Full House' character voices Aladdin?

Answer: Steve.

113. Question: Where does Jasmine live?

Answer: Agrabah.

114. Question: In 'Sleeping Beauty', the fairies decide to bake a cake for Princess Aurora’s birthday. How many layers is the cake supposed to be?

Answer: 15.

115. Question: Which Disney character speaks the least?

Answer: Dumbo.

116. Question: What is Donald Duck’s middle name?

Answer: Fauntleroy.

117. Question: What were the names of Donald Duck's three nephews?

Answer: Huey, Dewey, and Louie.

118. Question: What was the original name of Daisy Duck?

Answer: Donna Duck.

119. Question: How far can Elastigirl from 'The Incredibles' stretch herself?

Answer: 98 ft (30 m).

120. Question: Who was Maui’s voice actor in ‘Moana’?

Answer: Dwayne Johnson.

Mickey Mouse and Minnie Mouse continue to be our favorite Disney characters.

Obscure Disney Trivia Questions

Here are some very new facts and questions for you! Get to know more interesting facts with these amazing questions and answers.

121. Question: Who was the first Black Disney princess?

Answer: Princess Tiana.  

122. Question: Who sings 'I’ll Make A Man Out Of You' in 'Mulan'?

Answer: Donny Osmond.

123. Question: What town is described as the 'cutest little town' in Carburetor County?

Answer: Radiator Springs.

124. Question: What are the names of Walt Disney's children?

Answer: Diane and Sharon.

125. Question: The World Showcase comprises of how many nations?

Answer: 11.

126. Question: What is the name of Disney’s personal island?

Answer: Castaway Cay.

127. Question: How many Walt Disney World Resort theme parks are there?

Answer: Four.

128. Question: 'Great Big Beautiful Tomorrow' is the theme song of which iconic Disney ride in Magic Kingdom?

Answer: The Carousel of Progress.

129. Question: Which character says, “Our fate lives within us. You only have to be brave enough to see it”?

Answer: Merida.

130. Question: Which siblings were behind several Disney movie songs and 'It’s A Small World (After All)'?

Answer: The Sherman Brothers.

131. Question: What were the names of Cruella’s henchmen in '101 Dalmatians'?

Answer: Jasper and Horace.

132. Question: In which US state is the 'Princess And The Frog' set?

Answer: Louisiana.

133. Question: Who was Maui's voice actor in 'Moana'?

Answer: Dwayne Johnson.

134: Question: Who plays the Genie in the 2019 live-action adaptation of 'Aladdin'?

Answer: Will Smith.

135. Question: What color is Rapunzel's hair at the end of the film?

Answer: Brown.

136. Question: In 'Toy Story', what is the name of the child who owns the toys?

Answer: Andy.

137. Question: Can you recall Woody’s vest color in the Toy Story movies?

Answer: Black & White.

138. Question: Which color dress does Cinderella wear to the ball?

Answer: Blue.

139. Question: How many dwarfs does Snow White live with?

Answer: Seven dwarfs.

140. Question: What type of creature is the Disney sidekick Mushu?

Answer: Chinese dragon.

141: Question: What is the address Dory has to memorize in 'Finding Nemo'?

Answer: 42 Wallaby Way, Sydney.

142. Question: In 'The Jungle Book', what kind of animal is King Louis?

Answer: Orangutan.

143. Question: What country does 'The Jungle Book' take place in?

Answer: India

144. Question: What is the name of the antagonist from 'The Little Mermaid'?

Answer: Ursula.

145. Question: In 'Zootopia', what kind of animal is Judy Hopps?

Answer: Bunny.

146. Question: What is the name of Elsa's sister in 'Frozen'?

Answer: Anna.

147. Question: Who wrote the hit song 'You've Got A Friend In Me'?

Answer: Randy Newman.

148. Question: What's the name of the Princess in 'Aladdin'?

Answer: Princess Jasmine.

149. Question: In 'Peter Pan', what is the name of Wendy’s dog?

Answer: Nana.

150. Question: Can you name the villain from 'Peter Pan'?

Answer: Captain Hook.

151. Question: What color is Peter Pan’s hat?

Answer: Green.

152. Question: Which Disney Princess sings 'Once Upon A Dream'?

Answer: Sleeping Beauty.

153. Question: Who's the fashion designer in 'The Incredibles'?

Answer: Edna Mode.

154. Question: Which Disney film has the tagline, "Fish are friends, not food"?

Answer: 'Finding Nemo'.

How much do you know about Pluto, Mickey Mouse, Minnie Mouse and friends?

More Quiz Questions About Disney Characters

Put your Disney character knowledge to the test and answer the following questions. From 'Dumbo' to 'Mulan', we've got them all covered. Take this Disney characters trivia quiz, and enjoy!

155. Question: What animal is 'Dumbo'?

Answer: Elephant.

156. Question: What is Simba's mother's name?

Answer: Sarabi.

157. Question: Which animal was Tarzan brought up by?

Answer: Gorilla.

158. Question: How long was Genie stuck in the lamp before Aladdin freed him?

Answer: 10,000 years.

159. Question: What's the name of Snow White's prince?

Answer: Prince Florian.

160. Question: Who was the first Disney princess?

Answer: Snow White.

161. Question: Which Disney princess is the youngest?

Answer: Snow White and Princess Jasmine.

162. Question: Which princess is the oldest Disney princess?

Answer: Elsa.

163. Question: Which princess has a live-action remake released in 2020?

Answer: 'Mulan'.

164. Question: Which song do Cinderella and Prince Charming dance to at the ball?

Answer: 'So This Is Love'.

165. Question: Which two Disney princesses are not officially recognized as Disney princesses?

Answer: Anna and Elsa.

166. Question: Which Disney princess has the least dialogue?

Answer: Aurora.

167. Question: How many sisters does Ariel have?

Answer: Six.

168. Question: What is the name of the teacup from 'Beauty And The Beast'?

Answer: Chip Potts.

169. Question: What French town is said to have inspired 'Beauty And The Beast'?

Answer: Riquewihr.

170. Question: When Gaston marries Belle, how many children does he wish to have?

Answer: Six or seven.

171. Question: What is Mulan’s pet dragon called?

Answer: Mushu.

172. Question: Which was the first live-action Disney remake to receive a PG-13 rating?

Answer: 'Mulan'.

173. Question: Which popular princess has the longest hair?

Answer: Rapunzel.

174. Question: What color was Rapunzel's hair before it was cut?

Answer Blonde.

175. Question: Which princess is based on a real person?

Answer: Pocahontas.

Easy Disney Trivia For Kids

Enjoy this movie trivia for kids with your tiny tots for some easy Disney trivia!

176. Question: What were Aladdin’s three wishes?

Answer: To become a prince, to be rescued from drowning, and to free the Genie.

177. Question: How many siblings did Walt Disney have?

Answer: Four.

178. Question: Which prominent Disney character makes an appearance as a stuffed animal in 'Frozen'?

Answer: Mickey Mouse.

179. Question: What are the names of Minnie Mouse's two pets?

Answer: Figaro and Fifi.

180. Question: What was Minnie's preferred accessory before she wore her iconic bow?

Answer: A hat with a white daisy sticking out the top.

181. Question: What part of Pinocchio's face grows when he lies?

Answer: Nose.

182. Question: Which Disney princess has a tattoo?

Answer: Pocahontas.

183. Question: What do Aladdin and his monkey Abu steal from the marketplace when you’re first introduced to them in the movie?

Answer: A loaf of bread.

184. Question: What is the name of Cinderella's evil mother?

Answer: Lady Tremaine.

185. Question: What color eyes does Cinderella have?

Answer: Blue.

186. Question: What does the enchanted cake in 'Brave' turn Merida's mother into?

Answer: A bear.

187. Question: Where does 'Brave' take place?

Answer: Scotland.

188. Question: What princess has a Scottish accent?

Answer: Merida.

189. Question: Who did Pocahontas’ father want her to marry?

Answer: Kocoum.

190. Question: Who’s the main villain in Pocahontas?

Answer: Governor John Ratcliffe.

191. Question: What color hair does Ariel have in 'The Little Mermaid'?

Answer: Red.

192. Question: In 'The Little Mermaid', what color are Flounder's stripes?

Answer: Blue.

193. Question: What does Ursula steal from Ariel?

Answer: Her voice.

194. Question: What are the names of Ursula’s eels in 'The Little Mermaid'?

Answer: Flotsam and Jetsam.

195. Question: What are the names of the three films in the Aladdin trilogy?

Answer: 'Aladdin', 'Aladdin And The King Of Thieves' and 'Aladdin: The Return Of Jafar'.

196. Question: Who is the villain in 'Aladdin'?

Answer: Jafar.

197. Question: Can you remember Aladdin’s vest color?

Answer: Purple.

198. Question: What year was the original 'Cinderella' released?

Answer: 1950.

199. Question: Who is the first animal in Disney’s 'Dumbo' to receive a baby from the storks?

Answer: Mrs Bear.

200. Question: Moana was chosen by whom to return the heart?

Answer: The ocean.

201. Question: What is the slogan for Monsters Incorporated?

Answer: "We scare because we care".

202. Question: Who brings Pinocchio to life?

Answer: Blue fairy.

203. Question: Which kind of wood is Pinocchio made of?

Answer: Oak.

204. Question: What's the first monster Hercules fights when he arrives in Thebes?

Answer: Hydra.

205. Question: Who was the only Disney main character who didn't talk throughout the entire film?

Answer: Dumbo.

206. Question: What's the name of the giant whale that swallowed Pinocchio?

Answer: Monstro.

207. Question: Which well-known Disney song debuted in the movie Pinocchio?

Answer: “When You Wish Upon a Star”

208. Question: Who created Pinocchio?

Answer: Inventor Gepetto.

209. Question: Which was the first ever Disney Movie?

Answer: 'Snow White And The Seven Dwarfs'.

210. Question: What does the evil queen tell the huntsman to bring her after killing Snow White?

Answer: Her heart.

211. Question: Which Disney Princess has a chameleon as a sidekick?

Answer: Rapunzel.

212. Question: Which shoe does Cinderella leave behind at the Ball?

Answer: Left.

213. Question: What is the name of the two mice in Cinderella?

Answer: Jaq and Gus.

214. Question: Can you name the villain from 'The Hunchback Of Notre Dame'?

Answer: Monseigneur Claude Frollo.

215. Question: What color is Winnie the Pooh’s shirt?

Answer: Red.

216. Question: What color is Tinkerbell’s dress?

Answer: Green.

217. Question: How many Oscars has Walt Disney won, and how many nominations did he have?

Answer: Walt Disney won 22 Oscars from 59 nominations.

218. Question: In 'Beauty And The Beast', what's the first item of food Lumière sings about in the song "Be Our Guest"?

Answer: Soup du jour.

219. Question: In the live-action version of 'Beauty And The Beast', who portrays Gaston?

Answer: Luke Evans.

220. Question: What’s Winnie the Pooh’s favorite thing to eat?

Answer: Honey.

221. Question: In the mirror, what does Snow White's Evil Queen say?

Answer: “Magic mirror, on the wall, who is the fairest one of all?”

222. Question: Which of the princesses was the first to receive a star on the Hollywood Walk of Fame?

Answer: Snow White.

223. Question: Who said the line, "Some people are worth melting for"?

Answer: Olaf.

224. Question: Which country is 'Beauty And The Beast' set in?

Answer: France.

225. Question: What does Belle's father do for a living?

Answer: Inventor.

226. Question: What kind of animal is Footstool?

Answer: Dog.

227. Question: What is the name of Feather Duster?

Answer: Babette.

228. Question: What book did Belle read to the Beast in the song "Human Again"?

Answer: Romeo and Juliet.

229. Question: What is the angel's name in 'Beauty And The Beast'?

Answer: Angelique.

230. Question: What type of creature is Pabbie?

Answer: Troll.

231. Question: At was age Elsa to be crowned queen?

Answer: 21.

232. Question: What type of creature is Sven?

Answer: Reindeer.

233. Question: What color cape did Elsa wear during her coronation?

Answer: Purple.

234. Question: Where did the Northuldra people live?

Answer: The Enchanted Forest.

235. Question: Who was the father of Ana and Elsa?

Answer: King Agnarr.

236. Question: What type of creature was Marshmallow?

Answer: Snow Monster.

237. Question: What is the name of the wind spirit?

Answer: Gale.

238. Question: What season does Olaf love?

Answer: Summer.

239. Question: What do the other animals call Mowgli in 'The Jungle Book'?

Answer: Man-Cub.

240. Question: Who sings “The Bare Necessities” in Disney’s 'The Jungle Book'?

Answer: Baloo.

241. Question: What do Timon and Pumbaa teach Simba to eat in 'The Lion King'?

Answer: Grubs.

242. Question: Which actress stars in Disney’s 'The Princess Diaries'?

Answer: Anne Hathaway.

243. Question: What is the name of the Jonas Brother’s band in the movie 'Camp Rock'?

Answer: Connect 3.

244. Question: What is Hamm in the movie Toy Story?

Answer: Hamm is a piggy bank.

245. Question: Which actress stars as the main character in Disney’s 'Cadet Kelly'?

Answer: Hilary Duff.

246. Question: Where does the prince first see Snow White in 'Snow White And The Seven Dwarfs'?

Answer: He sees her singing at her wishing well.

247. Question: What does the wicked queen ask the huntsmen to return with as proof that Snow White is dead in 'Snow White And The Seven Dwarfs'?

Answer: Snow White’s Heart.

248. Question: What is the name of the horse in the movie 'Tangled'?

Answer: Maximus.

249. Question: What is the name of the author who wrote the book 'Bridge To Terabithia' that Disney later recreated as a movie?

Answer: Katherine Paterson.

250. Question: Why is Flynn Rider wanted in 'Tangled'?

Answer: He is a thief.

251. Question: What is the name of the pub Flynn brings Rapunzel to in 'Tangled'?

Answer: The Snuggly Duckling.

252. Question: What do Rapunzel’s parents release once a year in 'Tangled'?

Answer: Sky lanterns.

253. Question: What kind of animal killed Tarzan’s real parents?

Answer: Leopard.

254. Question: Where does the movie 'The Aristocats' take place?

Answer: France.

255. Question: What is the name of the horse in the movie 'The Aristocats'?

Answer: Frou-Frou.

256. Question: What are the names of the four girls who make up The Cheetah Girls?

Answer: Dorinda, Chanel, Aqua, and Galleria.

257. Question: What is the name of the owl in 'The Fox And The Hound'?

Answer: Big Mama.

258. Question: What was the name of the town where Disney’s 'Chicken Little' took place?

Answer: Oakey Oaks.

259. Question: What is Sulley’s full name in Monsters, Inc.?

Answer: James P. Sullivan.

260. Question: Disney’s Mulan takes place in China during which dynasty?

Answer: Han Dynasty.

261. Question: What was the Rivera family business that began with Miguel’s great-great-grandmother Mamá Imelda in the movie 'Coco'?

Answer: Shoe-making.

262. Question: Who carves Pinocchio in Disney’s Pinocchio?

Answer: Geppetto.

263. Question: When were the original 101 Dalmatians released?

Answer: 1961.

264. Question: What did Peter accidentally leave behind in Wendy’s bedroom in 'Peter Pan'?

Answer: His shadow.

265. Question: Which mystical creatures does Peter take Wendy to meet in 'Peter Pan'?

Answer: Mermaids.

267. Question: What is Wendy’s last name in 'Peter Pan'?

Answer: Darling.

268. Question: The necklace Pocahontas’ father gave to her, originally belonged to who?

Answer: Her mother.

269. Question: Which actor voices John Smith in Disney’s 'Pocahontas'?

Answer: Mel Gibson.

270. Question: What name does Linguini give Remy in 'Ratatouille'?

Answer: Little Chef.

271. Question: What is the name of the chef that inspires Remy in 'Ratatouille'?

Answer: Gusteau.

272. Question: How does Remy direct Linguini’s cooking in 'Ratatouille'?

Answer: By pulling Linguini’s hair.

273. Question: What is Sleeping Beauty’s name?

Answer: Aurora.

274. Question: Which Disney movie features Keke Palmer and Corbin Bleu?

Answer: 'Jump In'.

275. Question: In what year was the original 'Lady And The Tramp' released?

Answer: 1955.   

276. Question: What is Tramp’s nickname for Lady in 'Lady And The Tramp'?

Answer: Pidge, short for Pidgeon.

277. Question: What famous line comes from the movie 'Lilo & Stitch'?

Answer: “Ohana means family…family means no one gets left behind or forgotten.”   

278. Question: What is Experiment 626 in the movie 'Lilo & Stitch'?

Answer: Stitch.

279. Question: What does Lilo put in Stitch’s bottle in 'Lilo & Stitch'?

Answer: Coffee.

280. Question: What is the name of the main character in 'Meet The Robinsons'?

Answer: Lewis.  

281. Question: Which three Disney characters were used in Disney’s animated recreation of The Three Musketeers?

Answer: Mickey Mouse, Donald Duck, & Goofy.  

282. Question: Where does Moana live?

Answer: Polynesia.   

283. Question: Maui steals whose heart to give humanity the power of creation in Moana?

Answer: Te Fiti’s heart.   

284. Question: What is the name of Goofy’s son in the movie 'A Goofy Movie'?

Answer: Max.

285. Question: What do the Kakamora use as armor in 'Moana'?

Answer: Coconuts.   

286. Question: Why do monsters scare the children in Monsters, Inc.?

Answer: To generate electricity for Monstropolis.  

287. Question: How many eyes does Mr. Waternoose have in Monsters, Inc.?

Answer: Five.   

288. Question: What is the slogan for Monsters Incorporated?

Answer: “We scare because we care.”

289. Question: What object causes Tess and Anna to switch bodies in the movie 'Freaky Friday'?

Answer: A magical fortune cookie.  

290. Question: What is the name of Anna’s little brother in 'Freaky Friday'? 

Answer: Harry.   

291. Question: What is the name of the character who proposes to Anna in Disney’s 'Frozen'? 

Answer: Hans.

292. Question: Who was Kristoff adopted by in the movie 'Frozen'? 

Answer: A family of rock trolls.  

293. Question: What is the name of the group of girls Dot belonged to in the film 'A Bug’s Life'?

Answer: The Blueberries.

294. Question: What was the name of the store that was having a 'Big Summer Blowout' in Disney’s Frozen? 

Answer: Wandering Oaken’s Trading Post and Sauna.  

295. Question: Which Disney movie features Marnie the witch? 

Answer: 'Halloweentown'.  

296. Question: What number is written on the front of Disney’s famous car, Herbie? 

Answer: 53.

297. Question: Where does 'High School Musical' take place? 

Answer: Albuquerque, New Mexico.  

298. Question: On what night do Troy and Gabriella first meet in the movie 'High School Musical'? 

Answer: New Year’s Eve.  

299. Question: What is Troy’s basketball number in 'High School Musical'? 

Answer: 14.

300. Question: What is the name of Elastagirl in Disney’s The Incredibles? 

Answer: Helen Parr.

301. Question: Who is Violet’s crush in the movie 'The Incredibles'? 

Answer: Tony.  

302. Question: What did Dash place on his teacher’s chair as a joke in 'The Incredibles'? 

Answer: A thumbtack.
 

Here at Kidadl, we have carefully created lots of interesting family-friendly trivia for everyone to enjoy! If you liked our quiz about Disney characters and more, then why not look at our 'Lion King' trivia or Pixar trivia for more?

Written By
Team Kidadl

The Kidadl Team is made up of people from different walks of life, from different families and backgrounds, each with unique experiences and nuggets of wisdom to share with you. From lino cutting to surfing to children’s mental health, their hobbies and interests range far and wide. They are passionate about turning your everyday moments into memories and bringing you inspiring ideas to have fun with your family.

Read The Disclaimer

Was this article helpful?