The Best Movie Trivia Game For Your Night In: 100 Questions (And Answers) All Movie Buffs Should Know | Kidadl

FOR ALL AGES

The Best Movie Trivia Game For Your Night In: 100 Questions (And Answers) All Movie Buffs Should Know

Arts & Crafts
Learn more
Reading & Writing
Learn more
Math & Logic
Learn more
Sports & Active
Learn more
Music & Dance
Learn more
Social & Community
Learn more
Mindful & Reflective
Learn more
Outdoor & Nature
Learn more
Read these Tokyo facts to learn all about the Japanese capital.

Few forms of art and entertainment bring people together as much as movies.

Combine that with the thrill of trivia, and the recipe of a fun night-in basically spells itself out. Be it a holiday movie trivia game, a horror movie trivia game, a Christmas movie trivia game, or a movie quote trivia game, a quiz about film never fails to work its charm on people.

Encouraged by your response to our Christmas movie trivia and 90s movie trivia, we decided to come up with this general all-purpose movies trivia full of exciting cinema quizzes to test your knowledge in everything film! If you are a film buff, take this movie quiz and find out how much you know!

General Movie Trivia

Before we dive headlong into the world of movies and movie trivia questions, let us first go through a set of customary trivia questions to get this set of films trivia started! Read on through this movie quiz and find out the answer to what makes a good trivia game!

Which is your favorite movie of all time?

1. Question: Where can you find movie trivia games?

Answer: One can find online movie quizzes and trivia games on Android's Google Play Store, iOS' App store, and a horde of online movie platforms on the internet.

2. Question: What are the best movie trivia game apps?

Answer: Trivia Star, Who is?, and Trivia.io to name a few.

3. Question: What are the best movie trivia board games?

Answer: Scene It?, Hollywood's Reel Schpeel, and Mad about Movies to name a few.

4. Question: What are the best movie trivia games?

Answer: Trivia Star, Who is?, on the phone, and, Scene It?, Hollywood's Reel Schpeel as trivia board games to name a few.

5. Question: What is a movie trivia game where you can win money?

Answer: Movie Challenge Quiz.

Famous Movies Trivia

Be it an 80s movie trivia game or a 90s movie trivia, irrespective of the circumstance in which you are in, trivia about the most famous movies of all time never loses its charm.  The greatest movies of all time are perfect material for every movie quiz out there. Take this movie quiz to see how much you know about your favorite flicks ever.

6. Question: What were the words that were uttered by a dying Charles Foster Kane in the 1941 movie 'Citizen Kane'?

Answer: 'Rosebud'.

7. Question: Who was the actress who played Mrs. Robinson in 'The Graduate'?

Answer: Anne Bancroft.

8. Question: Which was the first feature-length animated movie to be ever released?

Answer: 'Snow White And The Seven Dwarfs' (1937).

9. Question: Which color pill does Neo end up taking in 'The Matrix'?

Answer: Red.

10. Question: Which movie earned Tom Hanks his first Academy Award nomination?

Answer: 'Big' (1988).

11. Question: Which 1927 musical is considered as the first 'talkie'?

Answer: 'The Jazz Singer'.

12. Question: What is the name of the skyscraper that is featured in 'Die Hard'?

Answer: Nakatomi Plaza.

13. Question: In 'Elf', which flavor of Pop-Tarts does Buddy the elf use in his spaghetti?

Answer: Chocolate.

14. Question: Which horror movie had the marketing tagline, 'To avoid fainting, keep repeating, it's only a movie'?

Answer: 'The Last House On The Left' (1972).

15. Question: What is the name of the pop vocal group that performs at the wedding in 'Bridesmaids'?

Answer: Wilson Phillips.

16. Question: What are the names of the lead actors  in the 1966 movie 'Who Killed Virginia Woolf?'

Answer: Elizabeth Taylor and Richard Burton.

17. Question: Which American writer and director become popular by starring in multiple 'Spaghetti Westerns'?

Answer: Clint Eastwood.

18. Question: What was the name of the actor who played Juror Number 8 in '12 Angry Men (1957)'?

Answer: Henry Fonda.

19. Question: Who was the writer of the book on which the movie 'The Godfather' (1972) is based?

Answer: Mario Puzo.

20. Question: When he ad libbed, 'Here's Johnny!' in 'The Shining', which TV show is Jack Nicholson  actually referring to?

Answer: 'The Tonight Show Starring Johnny Carson'.

21. Question: What is the name of the 1984 movie directed by Bob Clark that stars Sylvester Stallone and Dolly Parton in the lead roles?

Answer: 'Rhinestone'.

22. Question: Which actor played the role of park owner John Hammond in 'Jurassic Park'?

Answer: Richard Attenborough.

23. Question: The famous line, 'You talkin' to me?' is uttered by Robert De Niro in which movie?

Answer: 'The Taxi Driver' (1976).

24. Question: The song and dance that takes place during the beginning of the 'The Rocky Picture Horror Time Show' is known as what?

Answer: 'The Time Warp'.

25. Question: Which movie earned Steven Spielberg his first Oscar win for Best Director?

Answer: 'Schindler's List' (1993).

26. Question: The 2001 movie 'Moulin Rogue!' starring Nicole Kidman is directed by whom?

Answer: Baz Luhrmann.

27. Question: In which 1950 movie does Bette Davis say the famous line, 'Fasten your seatbelts; it’s going to be a bumpy night'?

Answer: 'All About Eve'.

28. Question: On what instrument was the theme of 'The Third Man' performed?

Answer: Zither.

29. Question: Which iconic 1954 crime drama directed by Elia Kazan has Marlon Brando in the lead?

Answer: 'On the Waterfront'.

30. Question: In 'Rebel Without a Cause', which L.A. landmark finds a heavy feature?

Answer: Griffith Observatory.

31. Question: In the 2014 biopic 'Selma' the role of Martin Luther King Jr. is played by whom?

Answer: David Oyelowo.

32. Question: In the classics 'Frankenstein' and 'Bride of Frankenstein', who directed Boris Karloff?

Answer: James Whale.

33. Question: Who is the director of the 1978 movie 'The Deer Hunter' starring Robert De Niro in the lead?

Answer: Michael Cimino.

34. Question:  In 'The Night of the Hunter' which words are written on the knuckles of 'Reverend Harry Powell'?

Answer: 'Love' and 'Hate'.

35. Question: In which 2009 movie does Bill Murray play himself?

Answer: 'Zombieland'.

36. Question: Which movie earned Tom Cruise his first Oscar nomination for Best Actor?

Answer: 'Born on the Fourth of July' (1989).

37. Question: Who is the only actor from the 'Lord of the Rings' to receive an Oscar nomination for acting?

Answer: Sir Ian Mckellen.

38. Question: Following Katie Holmes' exit after 'Batman Begins', who played the role of Rachel Dawes in 'The Dark Knight'?

Answer: Maggie Gyllenhaal.

39. Question: Over the opening credits for which movie does the song 'Come and Get your Love' by Redbone play?

Answer: 'Guardians of the Galaxy'.

40. Question: Which 1964 musical blockbuster earned Julie Andrews the Oscar for Best Actress?

Answer: Mary Poppins.

Famous Directors Trivia

No movie quiz can ever be complete without mentioning the directors. Attempt this movie quiz to discover  amazing facts and design your own movie quiz or online movie trivia game better!

Can you name all the movies by your favorite director?

41. Question: Who was the director of the 1975 film 'Jaws'?

Answer: Steven Spielberg.

42. Question: Who is the director of 'Gone with the Wind' (1939) ?

Answer: Victor Fleming.

43. Question: The 1977 science-fiction movie 'Star Wars', was directed by whom?

Answer: George Lucas.

44. Question: Which movie earned director Martin Scorsese his first Oscar win for Best Director?

Answer:' The Departed' (2005).

45. Question: In which year did Francis Ford Coppola make 'The Godfather'.

Answer: 1972.

46. Question: In which year did Sofia Coppola make the movie 'Lost in Translation' starring Bill Murray and Scarlett Johansson?

Answer: 2003.

47. Question: In which year did Damien Chazelle make his directorial debut?

Answer: 2009.

48. Question: Daniel Day-Lewis' won his second Oscar for the 2007 movie 'There Will be Blood'. Who was it directed by?

Answer: Paul Thomas Anderson.

49. Question: Which movie in the 'Harry Potter' franchise has been directed by Alfonso Cuaron?

Answer: 'Harry Potter and the Prisoner of Azkaban'.

50. Question: For which movie did Mexican director Alejandro Gonzalez Inarritu win his first Oscar for Best Director?

Answer:' Birdman' (2014).

51. Question: In which year did Quentin Tarantino make his Palme d'Or winning movie 'Pulp Fiction'?

Answer: 1994.

52. Question: Suspenseful fear, small cameo roles, and great attention to detail were all distinguishing attributes of which English thriller director's filmography?

Answer: Alfred Hitchcock.

53. Question: Which director was responsible for the movies 'Halloween' (1978), 'The Fog' (1980), and 'The Thing' (1982)?

Answer: John Carpenter.

54. Question: Who was the director of the silent drama film 'Sunrise: A Song Of Two Humans (1927)'?

Answer: F.W. Murnau

55. Question: Which director's first feature starring Sean Gullette was entirely in black and white and had the board game 'Go' in it?

Answer: Darren Aronofsky.

56. Question: Who was the director of the 1993 movie 'Dead Alive'?

Answer: Peter Jackson.

57. Question: 'Raiders Of The Lost Ark' (1981) was directed by whom?

Answer: Steven Spielberg.

58. Question: The first Spider-Man franchise starring Tobey Maguire, Kirsten Dunst, and James Franco was helmed by which director?

Answer: Sam Raimi.

59. Question: Which director was responsible for the 2010 live-action movie of 'The Last Airbender'?

Answer: M. Night Shyamalan.

60. Question: Which director made their debut in the year 1985  with the movie 'Mala Noche'?

Answer: Gus Van Sant.

61. Question: Which directors are credited with starting the 'Dogme 95' movement in film?

Answer: Lars Von Trier and Thomas Vinterberg.

62. Question: Who is the director of the 1932 movie 'Grand Hotel'?

Answer: Edmund Goulding.

63. Question: Which director made their debut with the movie 'Bottle Rocket' (1996)?

Answer: Wes Anderson.

64. Question: Which movie was the directorial debut of 'Titanic' (1997) fame James Cameron?

Answer: 'Piranha II: The Spawning'.

65. Question: 'A Nightmare On Elm Street' starring Johnny Depp was directed by whom?

Answer: Wes Craven.

66. Question: This directorial duo's 2007 movie 'No Country For Old Men' won the Academy Award for best movie at the 2008 Oscars. Who are they?

Answer: The Coen Brothers.

67. Question: 'The Peacemaker' (1997) starring George Clooney and Nicole Kidman was directed by whom?

Answer: Mimi Leder.

68. Question: Which director was responsible for the movie, '2001: A Space Odyssey' (1968)?

Answer: Stanley Kubrick.

69. Question: The 1999 film 'Fight Club' was based on a book by writer Chuck Palahniuk. Who directed the movie?

Answer: David Fincher.

70. Question: Who directed 'Mulholland Drive' (2001)?

Answer: David Lynch.

Famous Actors Trivia

In the last phase of this movie quiz and the new movie trivia game attempt this actor movie quiz to test your knowledge of your favorite artists! We hope these questions will help you make your own fun movie trivia board game with various movie trivia game categories!

71. Question: Which actor played the role of Jack Ryan for the first time on screen?

Answer: Alec Baldwin.

72. Question: What was the popular actress' Audrey Hepburn's birth name?

Answer: Audrey Katheleen Ruston.

73. Question: Which actor had received his first Oscar nomination for the 2000 movie 'Gladiator'?

Answer: Joaquin Phoenix.

74. Question: Which actor won the Oscar for his acting in the movie, 'The Revenant' (2015)?

Answer: Leonardo DiCaprio.

75. Question: Which former James Bond actor was knighted in the year 2003?

Answer: Roger Moore.

76. Question: Which actor served as the narrator of the English version of 'March of the Penguins' (2005)?

Answer: Morgan Freeman.

77. Question: Anthony Hopkins, Brian Cox, and Gabriel Ulliel have all played the role of this infamous character on screen. Who is this character?

Answer: Hannibal Lector.

78. Question: Which actor is currently playing the role of James Bond?

Answer: Daniel Craig.

79. Question: Which popular actor born in the year 1917 had the middle name of Charles Durman?

Answer: Robert Mitchum.

80. Question: What color hat and coat did Warren Beatty wear in the movie 'Dick Tracy' (1990)?

Answer: Yellow.

81. Question: Which actor played the role of Cornelius in the 1968 movie 'Planet of the Apes'?

Answer: Roddy McDowall.

82. Question: Which Sinatra film that was originally made in 1962 was remade in the year 2004 and featured Denzel Washington in it?

Answer: 'The Manchurian Candidate'.

83. Question: What was the name of George Clooney's boat in 'The Perfect Storm' (2000)?

Answer: The Andrea Gail.

84. Question: After what did Humphrey Bogart name his production company at Santana?

Answer: His boat.

85. Question: Which four actors have played the role of Robin Hood on the screen?

Answer: John Cleese, Sean Connery, George Segal, and Kevin Costner.

86. Question: Which actor was originally slated to play the role of Luke Skywalker in the 'Star Wars' franchise?

Answer: Grant Goodeve.

87. Question: Which actor was Greer Garson's co-star in eight films through 1941 and 1952?

Answer: Walter Pidgeon.

88. Question: Who plays the Suburu driver in the movie 'The Cannonball Run' (1981)?

Answer: Jackie Chan.

89. Question: Which actor made their directorial debut with the 2017 film 'Get Out'?

Answer: Jordan Peele.

90. Question: Which British comedian played the lead role in 'The Punch and Judy Man' (1963)?

Answer: Tom Hancock.

91. Question: What is the name that is given to Robert De Niro's cat in 'Meet the parents' (2000)?

Answer: Jinxie.

92. Question: What is the name of Henry Fonda's cargo ship in the 1955 film 'Mister Roberts'?

Answer: USS Reluctant.

93. Question: For what magazine does Anne Hathaway work in 'The Devil Wears Prada' (2006)?

Answer: Runway.

94. Question: Which actress played the 'Unsinkable' Molly Brown in 'Titanic' (1997)?

Answer: Kathy Bates.

95. Question: Who won the Oscar for Best Actress for her role in the 2012 movie 'Silver Linings Playbook'?

Answer: Jennifer Lawrence.

96. Question: Which actor wrote the screenplay for 'Rocky' (1976)?

Answer: Sylvester Stallone.

97. Question: Name the only actor to have received an Oscar nomination for their acting in a 'Star Wars' movie?

Answer: Alec Guinness.

98. Question: Which actress voices Princess Elsa in the 'Frozen' films?

Answer: Idina Menzel.

99. Question: In 'Blade Runner' (1982) who played the role of detective Rick Deckard?

Answer: Harrsion Ford.

100. Question: Which actress was the first and the only woman of color to win the Oscar for best actress?

Answer: Halle Berry.

Here at Kidadl, we have carefully created lots of interesting family-friendly trivia for everyone to enjoy! If you liked our suggestions for movie trivia game then why not take a look at 2000's trivia, or Cartoon trivia.

Written By
Team Kidadl

The Kidadl Team is made up of people from different walks of life, from different families and backgrounds, each with unique experiences and nuggets of wisdom to share with you. From lino cutting to surfing to children’s mental health, their hobbies and interests range far and wide. They are passionate about turning your everyday moments into memories and bringing you inspiring ideas to have fun with your family.

Read The Disclaimer

Was this article helpful?