Kidadl

FOR ALL AGES

The Best Picture Trivia Questions For Kids: How Many Can You Recognize?

Contents
Test your picture knowledge here.

Share this article

Subscribe for parenting tips, family money advice, baby names and more

A picture can say thousands of words.

But can you work out the answers from these quiz pictures below? This picture trivia will assess the skills of your child based on a guessing game pictures trivia.

From famous images of logos, to landmarks, pictures help us to memorize since our brains often remember photographs better than written knowledge. That is why we have curated a photo quiz in the form of a guess the image game just for you!

Why not play some trivia rounds with your family, using this image quiz as the trivia picture round, to see who has the most memory to recall all the quiz images in our image trivia quiz.

If you like our fun picture quiz below, do also check our other fun trivia categories and useful trivia too.

Trivia Picture Round One: Famous Personalities

There have been numerous great people in history, their achievements are praised and they are still remembered today. We have prepared a picture quiz on famous personalities which you need to recall by seeing the quiz photos and telling us who the question is about!

1. Question: Born on 1 June 1926, the person in the picture below was originally named Norma Jean Baker. She was a famous actress in the early decades of the 20th century.

Born on 1 June 1926, who was originally named Norma Jean Baker?

Answer: Marilyn Monroe.

2. Question: This popular actor played comic roles. His greatest works include: 'The Great Dictator', 'Modern Times' and 'The Kid'. Can you name the celebrity in the picture trivia quiz below?

Who's greatest works include 'The Great Dictator', 'Modern Times' and 'The Kid'.

Answer: Charlie Chaplin.

3. Question: In the following guess the photo, he was the 16th President of the United States.

Who was the 16th President of the United States?

Answer: Abraham Lincoln.

4. Question: Guess the great person in the photo trivia question below who was a renowned scientist. He discovered the Theory of Relativity.

Who discovered the Theory of Relativity?

Answer: Albert Einstein.

Trivia Picture Round Two: Movie Picture Trivia

Do you watch movies? Can you recall movie characters in the picture quiz below? We are offering a close up picture quiz with answers below. Let's continue these visual trivia rounds with some movie trivia pictures for you to guess.

5. Question: Name the important character in the movie 'Star Wars', he is actually 50 years old.

What is the important character in the movie 'Star Wars', aged 50.

Answer: Yoda.

6. Question: Guess the hero from Gotham who saves the city with his sidekick Robin.

Which hero from Gotham who saves the city with his sidekick Robin.

Answer: Batman.

7. Question: Name the 'Star Wars' character, who had the potential to become one of the most powerful Jedi.

Which 'Star Wars' character had the potential to become one of the most powerful Jedi?

Answer: Darth Vader.

8. Question: The fictional superhero created by Stan Lee is one of the youngest characters in Marvel Comics.

Which superhero created by Stan Lee is one of the youngest Marvel characters?

Answer: Spiderman.

Trivia Picture Round Three: Pictures Logo Quiz

In the trivia pictures below, you can guess the brands from their logos. How well will you do at this picture round trivia? Good luck at guessing these logo quiz pictures!

9. Question: Guess the photo of a reputed carbonated drink brand.

Guess the photo of a reputed carbonated drink brand.

Answer: Coca Cola.

10. Question: Can you name the lovable fast food chain brand in this trivia picture?

Can you name the lovable fast food chain brand in this trivia picture.

Answer: McDonald's.

11. Question: The famous website where you can watch endless videos.

The famous website where you can watch endless videos.

Answer: You Tube.

12. Question: This popular brand is synonymous with the late founder Steve Jobs.

This popular brand is synonymous with the late founder Steve Jobs.

Answer: Apple.

Trivia Picture Round Four: Places

In the trivia picture rounds so far, did you guess the correct answers to the trivia game images? Most funny picture quizzes get harder as they progress, so can you solve these trivia pictures and answers?

13. Question: Built to protect the country from invaders, this is the only monument in the world that is visible from space. Name the place.

What is the only monument in the world that is visible from space?

Answer: Great Wall of China.

14. Question: This lotus shaped building is a multi-performing arts center located in New South Wales, Australia. Can you name the building from the picture?

Which lotus shaped building is a multi-performing arts center located in New South Wales?

Answer: Sydney Opera House.

15. Question: The official residence and workplace of the president of United States, the building is located in Washington DC. Can you name the place from the picture?

What is the official residence and workplace of the president of US?

Answer: The White House.

16. Question: Next in this picture quiz, can you name this famous sculpture which features the faces of four former US Presidents.

Which famous sculpture features the faces of four former US Presidents?

Answer: Mount Rushmore.

Trivia Picture Round Five: Flags

Here is some more fun trivia for a quiz night with your family. This trivia picture round displays images of national flags. Do you know all the flags? Let's see by taking a look at our visual trivia questions in this next picture quiz.

17. Question: The flag of the most populous country.

What is the flag of the most populous country.

Answer: China.

18. Question: Name the flag of the Kingdom which comprises of the countries England, Scotland, Wales and North Ireland.

Which flag comprises England, Scotland, Wales and North Ireland?

Answer: United Kingdom.

19. Question: Name the flag of the second most populous country and the seventh largest country in the world.

What is the flag of the second most populous and seventh largest country in the world?

Answer: India.

20. Question: Name the country whose capital is Washington DC.

Name the country whose capital is Washington DC.

Answer: United States.

Trivia Picture Round Six: Food Image Quiz

How well can you answer this picture quiz all about food? This is one of the best picture rounds, we guarantee it will make you hungry!

21. Question: What is the most popular flavor of ice cream in most countries?

Vanilla is the most popular flavor of ice cream in most countries.

Answer: Vanilla.

22. Question: In which Japanese staple dish, is the food prepared with raw fish rolls?

Sushi is prepared with raw fish rolls.

Answer: Sushi.

23. Question: What are the twisted pasta called?

Fusilli is called the twisted pasta.

Answer: Fusilli.

24. Question: Where did burger originate?

The burger originated from the US.

Answer: United States.

25. Question: Can you name the fried dough confectionery with a hole in the middle?

Donuts are a fried dough confectionery with a hole in the middle.

Answer: Doughnut.

Trivia Picture Round Seven: Human Body Trivia Picture

Here's a guess the picture game all about the human body that assesses how well you know your body. Why not play this image quiz on quiz night and see how much you know?

26. Question: Which part of the body pumps blood around the body?

The heart part of the body pumps blood around the body

Answer: Heart.

27. Question: Which part of the body has an iris, retina and cornea?

The eye has an iris, retina and cornea.

Answer: Eye.

28. Question: Where is the tiniest bone of the human body found?

The ear is where the tiniest bone of the human body is found.

Answer: In the ear.

29. Question: What is the second largest growing tissue in the body?

Hair is the second largest growing tissue in the body.

Answer: Hair.

30. Question: How many bones are present in a hand?

27 bones are present in a hand.

Answer: 27.

Here, at Kidadl, we have created lots of great family-friendly trivia for everyone! If you liked our picture trivia, check out our book trivia and artist trivia too!

Author

Written By

Kidadl Team

The Kidadl Team is made up of people from different walks of life, from different families and backgrounds, each with unique experiences and nuggets of wisdom to share with you. From lino cutting to surfing to children’s mental health, their hobbies and interests range far and wide. They are passionate about turning your everyday moments into memories and bringing you inspiring ideas to have fun with your family.

Was this article helpful?

Subscribe for parenting tips, family money advice, baby names and more

By joining Kidadl you agree to Kidadl’s and and consent to receiving marketing communications from Kidadl.