200 'Marvel' Trivia Questions Only True Avengers Will Get | Kidadl

FOR ALL AGES

200 'Marvel' Trivia Questions Only True Avengers Will Get

Arts & Crafts
Learn more
Reading & Writing
Learn more
Math & Logic
Learn more
Sports & Active
Learn more
Music & Dance
Learn more
Social & Community
Learn more
Mindful & Reflective
Learn more
Outdoor & Nature
Learn more
Read these Tokyo facts to learn all about the Japanese capital.

The Marvel comics, started in 1939 by Martin Goodman, is an American media and comic franchise centered majorly on superheroes.

It has since secured a popular fanbase and grown to be the best superhero movie for kids and families. In 2002 the first spider-man movie debuted with Toby Mcguire playing the main role, among many others.

Marvel has given birth to our all-time favorite superheroes like Iron Man, Wolverine, Doctor Strange, Ant-Man, Scarlet Witch, all The Guardians of the Galaxy, The Punisher, Deadpool, Black Panther, and Spiderman, to name a very few. The era of Marvel began in 1961 with the launching of 'The Fantastic Four', created by none other than Stan Lee, Jack Kirby, and others, and has undoubtedly since then, acquired a colossal loyal fanbase, purely built on more than 8,000 characters. Some of the famous characters are Spiderman, Captain Marvel, Ironman (aka Tony Stark), Thor, and the Guardians of the Galaxy. The last movies, 'Avengers Infinity War' and 'Avengers Endgame', have been the highest-grossing movies. This trivia will test your marvel knowledge quiz skills. This marvel movie quiz includes MCU trivia facts, Marvel characters trivia, and some easy marvel trivia with an impossible MCU quiz and your favorite marvel actors quiz for you.

Iron Man Movie Trivia

If you're a huge fan of the Iron Man movies, you're going to love this trivia list! We've collected some of the most interesting facts about the films. So put on your armor and get ready for some fun facts!

1. Question: How many Iron Man suits were designed by Tony Stark?

Answer: Fourteen - Mark I, Mark II, Mark III, Mark IV, Mark V, Mark VI, Mark VII, Mark XLII, Mark XLIII, Mark XLV, Mark XLVI, Mark XLVII, Mark L, Mark LXXXV.

2. Question: Where was Tony Stark when he was taken hostage?

Answer: Afghanistan.

3. Question: What new name does Col. Rhodes adopt after changing from "War Machine"?

Answer: Iron Patriot.

4. Question: What kind of technology powers Iron Man and prevents the shrapnel from penetrating Tony's heart?

Answer: Arc reactor technology.

5. Question: What was Tony Stark doing when he first met Black Widow?

Answer: Boxing.

6. Question: Who took Tony Stark hostage in Afghanistan?

Answer: Ten Rings.

7. Question: Who was Stark Industries' successor?

Answer: Pepper Pot.

8. Question: In which city did Tony Stark take part in Formula 1 race?

Answer: Moscow.

9. Question: Who Said this, "You want us to make baby bottles"?

Answer: Obadiah Stane.

10. Question: Which Los Angeles landmark is destroyed by the terrorists from The Mandarin?

Answer: Grauman's Chinese Theatre.

11. Question: Tony closes down which division of his company after being rescued?

Answer: Weapons.

12. Question: Who is the character who wants Tony's "Iron Man" costumes to be outdated?

Answer: Justin Hammer.

13. Question: Where was The Mandarin headquarters?

Answer: Miami.

14. Question: Who helped Tony Stark escape while he was hostage?

Answer: Dr. Yinsen.

15. Question: Where was the final battle of the Iron Man movie take place (Iron Man 3)?

Answer: On Oil tanker.

16. Question: Pepper Potts has allergies to what?

Answer: Strawberries.

17. Question: Who ultimately strikes Killian with the fatal blow?

Answer: Pepper Pot.

18. Question: What real-life celebrity is Tony Stark based on?

Answer: Howard Hughes.

19. Question: In his red-and-gold armor, who was the first bad guy Iron Man faced?

Answer: Mister Doll.

20. Question: Who are the people behind creating Iron Man?

Answer: Author and editor Stan Lee, screenwriter Larry Lieber, and painters Don Heck and Jack Kirby all contributed to the creation of the character of Iron Man.

21. Question: Which film was the Marvel Cinematic Universe's debut release?

Answer: Iron Man (2008).

22. Question: Who went with Tony Stark when he showed off the "Jericho" missile?

Answer: Lieutenant Colonel James Rhodes.

23. Question: Which college Tony Stark went to?

Answer: MIT.

24. Question: Full for J.A.R.V.I.S?

Answer: Just A Rather Very Intelligent System.

25. Question: What was the name of armor made by Obidiah Stane?

Answer: Iron Monger.

26. Question: What is the name of the young boy Tony meets in Iron Man 3 while he is stranded?

Answer: Harley.

27. Question: Roughly how many separate pieces make the Iron Man suit?

Answer: 450.

28. Question: Which Marvel film did Michael Bay call his favourite?

Answer: 'Iron Man' (2008).

The Hulk Movies Trivia

Are you familiar with every detail of The Hulk films? If not, you're in for a treat! Put your thinking cap on and prepare to get your knowledge tested!

29. Question: What does Tony say to Thaddeus Ross at the end of The Incredible Hulk?

Answer: They are putting a team together.

30. Question: In which University did Hulk work when he was exposed to Gamma radiation?

Answer: Culver University.

31. Question: Why was Hulk wanted by the General?

Answer: He wanted to create a military weapon using the Hulk research.

32. Question: What is the name of the Hulk's tyrannical alternate future?

Answer: The Maestro.

33. Question: Which actor came close to landing the Hulk role?

Answer: Arnold Schwarzenegger.

34. Question: In how many Marvel movies did Hulk appear?

Answer: Eight.

35. Question: Bruce protects who from the gamma bomb?

Answer: Rick Jones.

She-Hulk: Attorney at Law Trivia

She-Hulk is one of the most underrated and under-the-radar Marvel superheroes. So, in honor of her skills both as an attorney and superhero, today we're going to test your knowledge about She-Hulk with some trivia questions. Do you think you can ace this quiz? Let's find out!

36. Question: What's common between She-Hulk and Deadpool?

Answer: They both were able to break the fourth Wall.

37. Question: How is She-Hulk related to Hulk?

Answer: Her cousin.

38. Question: How did She-Hulk get her power?

Answer: From the blood transfusion of Hulk.

39. Question: She-Hulk was created in which year?

Answer: 1980.

40. Question: With whom from the Marvel universe does Jennifer have a close friendship?

Answer: Hellcat.

41. Question: What profession does She-Hulk have other than being a superhero?

Answer: Lawyer.

42. Question: For whom She-Hulk worked as a cosmic lawyer?

Answer: The Living Tribunal - the most powerful entity in the Marvel multiverse.

43. Question: What is She-Hulk's real name?

Answer: Jennifer Walters.

Avengers Trivia Questions

We hear 'Marvel', and then our head immediately goes to 'Avengers'. To be approved as a Marvel geek, answer this true marvel trivia game ultimate avengers quiz correctly! This avengers quiz questions and MCU trivia questions are going to prove if you are worthy or not.

The Infinity Gauntlet is a special part of MCU

44. Question: After the Dark Elves attempted to steal the Reality Stone, where do Lady Sif and Volstagg keep it?

Answer: To the Collector.

45. Question: Name all the six infinity stones?

Answer: The Space Stone, the Reality Stone, the Power Stone, the Mind Stone, the Time Stone, and the Soul Stone.

46. Question: Where was the Mind Stone situated before?

Answer: Loki's Sceptre.

47. Question: Name Thor's hammer?

Answer: Mjollnir.

48. Question: What does S.H.I.E.L.D. stand for?

Answer: Strategic Homeland Intervention, Enforcement, and Logistics Division.

49. Question: Who did The Winter Soldier take shelter with during 'Infinity War'?

Answer: Black Panther.

50. Question: Which villain is responsible for the original formation of the Avengers?

Answer: Loki.

51. Question: In the comics, who is the first avenger to quit the team?

Answer: The Hulk.

52. Question: What real-life celebrity is Tony Stark based on?

Answer: Howard Hughes.

53. Question: In the movies, which superhero refers to Spiderman as "Queen"?

Answer: Captain America.

54. Question: In 'Avengers: Endgame', what does Thanos use as a scarecrow?

Answer: His discarded armor.

55. Question: What is the name of the mysterious, brilliant blue cube that Loki wields?

Answer: Tesseract.

56. What's the first name of Agent Coulson?

Answer: Phil.

57. Question: The Avengers was first created by who?

Answer: Stan Lee and Jack Kirby.

58. Question: Which Marvel superhero has yet to make an appearance in The Avengers movies?

Answer: The Wasp.

59. Question: Who sold Ultron Vibranium?

Answer: Ulysses klaue.

60. Question: Who defeats the Chitauri army by diverting a nuclear missile into a wormhole?

Answer: Iron Man.

61. Question: Where do the Avengers fight the Chitauri in the US?

Answer: New York City.

62. Question: The Marvel Universe's strongest metal is...?

Answer: Vibranium.

63. Question: "Murder Bot" is a moniker used by who?

Answer: Ultron.

64. Question: In The Avengers, what kind of extraterrestrial race does Loki bring to conquer Earth?

Answer: The Chitauri.

65. Question: Who held the Space Stone last before Thanos took possession of it for his Infinity Gauntlet?

Answer: Loki.

66. Question: Hawkeye and Black Widow frequently talk about what city?

Answer: Budapest.

67. Question: Who did Thanos sacrifice to possess the soul stone?

Answer: His daughter Gamora.

68. Question: Whom does Loki kill in The Avengers?

Answer: Agent Coulson.

69. Question: What are the names of the primordial entities who created the Infinity Stones?

Answer: Cosmic Entities.

70. Question: What is the name of the axe made from a dying neutron star's heat?

Answer: Stormbreaker.

71. Question: Tony Stark's parents were killed by whom?

Answer: Winter Soldier.

72. Question: Which Marvel movie is the only one without a post-credits scene?

Answer: Avengers Endgame.

73. Question: What species does Loki belong to?

Answer: Frost Giant.

74. Question: Question: In the movie, which villain was the Keeper of the Soul Stone?

Answer: Red Skull.

75. Question: In the United Kingdom, what did Disney change the title of 'The Avengers' to?

Answer: 'Marvel Avengers Assemble'.

76. Question: During an interview, what did Tom Hiddleston say was the codename for the movie 'The Avengers'?

Answer: 'Group Hug'.

Loki TV Series Trivia

77. Question: What did Loki notice in a drawer at the TVA (Time Variance Authority)?

Answer: Infinity stones.

78. Question: Where does Loki meet Sylvie for the first time?

Answer: Haven Hills, AL, in 2050.

79. Question: Where did Sylvie hide to avoid the TVA here?

Answer: Apocalypses.

80. Question: When escaping the TVA, what moon do Loki and Sylvie find themselves on?

Answer: Lamentis - 1

81. Question: Which vintage arcade machine did Loki have in his hiding place?

Answer: Polybius.

82. Question: Which US Navy Destroyer appeared in the abyss for a split second before being rapidly devoured by Alioth?

Answer: USS Eldridge.

83. Question: To demonstrate that all TVA agents are variations, B-15 finds a Renslayer variant in the last episode. What exactly does the Renslayer version do?

Answer: Vice Principal.

84. Question: What information does Sylvie reveal to Loki as they flee the TVA?

Answer: All TVA workers are variants.

85. Question: Who voiced all three Time-Keepers?

Answer: Jonathan Majors.

86. Question: Where was Sylvie taken after being captured from Asgard?

Answer: Courtroom 37.

87. Question: What day did the attack on the Minutemen in France occur in episode one?

Answer: On 12/04/1549.

88. Question: What was Loki variant no.?

Answer: L1130.

Thor Movies Trivia

89. Question: In 'Thor: Ragnarok', how long does Loki say he was falling for?

Answer: 30 minutes.

90. Question: In 'Thor: Ragnarok', what object does Hela say she loves the most in Odin's room of treasures?

Answer: The Eternal Flame.

91. Question: In "Thor: The Dark World," who acted as the antagonist?

Answer: Malekith.

92. Question: In Thor: Love and Thunder, who is the antagonist?

Answer: Gorr the God Butcher.

93. Question: Who plays the new, powerful Thor in the film Love and Thunder?

Answer: Jane.

94. Question: What condition did Thor's girlfriend have?

Answer: Cancer.

95. Question: Who broke Thor's hammer?

Answer: Hella.

96. Question: Where does Thor go in the 2018 film Avengers: Infinity War to obtain a new axe?

Answer: Nidavellir.

97. Question: Kevin Feige, the film's producer, explains what the term "Rangnarok" means in the context of the story. What is it?

Answer: End of all things.

Captain America Movies Trivia

Whether you're a diehard fan of Captain America or just enjoy the movies, here's some trivia for you to test your knowledge on. Buckle up and get ready to geek out!

98. Question: Before Steve jumps into the ice, where does Peggy tell him she wants to meet up for a dance?

Answer: The Stork Club.

99. Question: What does the Winter Soldier say when Steve finally recognizes him?

Answer: Who the hell is Bucky?

100. Question: Who was the initial test subject for Dr. Erskine's serum?

Answer: Johann Schmidt.

101. Question: Who created Captain America's shield?

Answer: Howard Stark.

102. Question: What was the name of the document that sparked the conflict between Captain America and Iron Man?

Answer: Sokova Accords.

103. Question: What is the name of the covert organization Captain America is a part of?

Answer: S.H.I.E.L.D.

104. Question: Who commands the counter STRIKE squad for SHIELD?

Answer: Rumlow.

Captain Marvel Movie Trivia

If you think you already know everything about Captain Marvel, the strongest superhero in the Marvel Cinematic Universe then prove that you do!

105. Question: What is the name of the Kree civilization's A.I. leader?

Answer: The Supreme Intelligence.

106. Question: Vers and her squad are sent to rescue whom by the Supreme Intelligence?

Answer: Soh-Larr, a Kree spy.

107. Question: On Torfa, who ambushes Starforce?

Answer: Skrulls.

108. Question: What were the Skrulls looking for?

Answer: Light Speed Engine.

109. Question: Which S.H.I.E.L.D's agent approached Vers when she came on earth?

Answer: Nick Fury.

110. Question: Wendy Lawson was working on which project?

Answer: Project P.E.G.A.S.U.S.

111. Question: How did Captain Marvel get her powers?

Answer: After the accident of the Light-speed engine that she was testing.

112. Question: Who does Carol visit in an effort to recover her memories?

Answer: Her best friend, Maria Rambeau.

113. Question: Who blinded Nick Fury's one eye?

Answer: Goose, Carol's pet cat, which was an alien.

114. Question: Who contributes to Carol's new outfit design?

Answer: Monica.

Miss Marvel Trivia

115. Question: Which young actress portrays Ms. Marvel?

Answer: Iman Vellani.

116. Question: What object awakens Kamala Khan's dormant powers?

Answer: A bangle.

117. Question: Which Avenger's suit is created by Kamala's mother for Kamala?

Answer: The Incredible Hulk.

118. Question: What is the name of the government body looking for Kamala Khan?

Answer: The Department of Damage Control.

119. Question: What ludicrous moniker for Kamala went viral?

Answer: Night Light.

120. Question: What is the name of the supervillain group hunting Ms. Marvel?

Answer: The Clandestines.

121. Question: Which Pakistani city did Ms. Marvel visit?

Answer: Karachi.

122. Question: Kamala Khan admires which particular superhero?

Answer: Captain Marvel.

123. What does Ms. Marvel say just before she enlarges herself for the final battle?

Answer: Embiggen.

124. Question: What group are Waleed and Kareem members of?

Answer: Red Dagger.

125. Question: What is Kamala's YouTube channel's name?

Answer: Sloth Baby Productions.

Doctor Strange Movies Trivia

Answer these Multiverse quizzes to determine how versed you are in Doctor Strange in the Multiverse of Madness trivia.

126. Question: In "Doctor Strange", what artifact hides the Time Stone?

Answer: Eye of Agamotto.

127. Question: America Chavez and Stephen Strange are first seen being hunted by a demon in space at the opening of the film. What exactly were they looking for?

Answer: The Book of Vishanti.

128. Question: What unique abilities did America Chavez possess in the film?

Answer: She could travel the multiverse.

129. Question: Wanda slaughtered all of the Illuminati members except?

Answer: Karl Mordo.

130. Question: Which magical mountain did Chthon write the Darkhold on?

Answer: Mount Wundagore.

131. Question: What were Wanda's children's names?

Answer: Billy and Tommy.

Marvel Comics Trivia

This marvel comic trivia quiz and marvel trivia quiz will decide your ultimate fate.

Marvel superhero comic books are great fun to read.

132. Question: Name of the first She-Hulk comic book?

Answer: The Savage She-Hulk.

133. Question: What was Chen Lu's occupation before becoming a Radioactive Man?

Answer: A nuclear physicist (Journey into Mystery #93, June 1963).

134. Question: What was the color of Iron Man's original armor?

Answer: Gery. (Tales of Suspense #39).

135. Question: Name Thor's magic belt.

Answer: Megingjörð.

136. Question: Which supervillain is shared between Spiderman and Daredevil?

Answer: Kingpin.

137. Question: Name the first-ever Marvel Superhero.

Answer: 'Human Torch'.

138. Question: How old is Black Widow?

Answer: 70.

139. Question: What does Kingpin leave after killing someone?

Answer: A rose.

140. Question: Who turns Bucky Barnes into the Winter Soldier?

Answer: Russian Generals Vasily Karpov and Aleksander Lukin.

141. Question: What makes Thanos want to destroy half of the universe?

Answer: To impress his love, Death.

142. Question: Which Marvel supervillain played the part of Iron Man in the comics for a while?

Answer: Dr. Doom.

143. Question: Name the two war goats that pull Thor's chariot.

Answer: Toothgrinder and Toothgnasher.

144. Question: Where was the Winter Soldier born?

Answer: Barracks.

145. Question: Where does Iron Man's origin story begin?

Answer: Vietnam. (As per original comics)

146. Question: Who designed the Quinjet?

Answer: Black Panther.

147. Question: Who is called 'The Man Without Fear'?

Answer: Daredevil.

148. Question: In which Marvel Comics issue did Iron Man first appear?

Answer: 1963.

149. Question: Which word was owned by Marvel Comics from 1975 until 1996?

Answer: Zombie.

150. Question: What was the color of the Hulk originally?

Answer: Grey.

151. Question: Which superhuman race does Thanos belong to?

Answer: Titanian Eternals.

152. Question: In Iron Man comics, what is Pepper Pott's superhero name?

Answer: Rescue.

153. Question: In the original Iron Man comics, who kidnaped Iron Man?

Answer: The Mandarin.

154. Question: Who created Captain America's shield in the comics?

Answer: Dr. Myron MacLain.

155. Question: Who were the original Avengers in the comic book series?

Answer: Ant-Man, Iron Man, the Hulk, Thor, and The Wasp.

Marvel Superhero Trivia

Answer these Marvel superhero trivia questions and answers from Ant-Man, Black Panther, Guardians of the Galaxy, and Spider-Man movies, including some hard superhero trivia, to find out your true marvel calling for yourself!

156. Question: What technology powers Ant man's suit?

Answer: Pym particles.

157. Question: Which Ant-man character was originally a part of The Avengers?

Answer: The Wasp.

158. Question: In Ant-Man, what animal does Darren Cross unsuccessfully shrink?

Answer: Sheep.

159. Question: What is the name of an exotic car driven by Red Skull in Captain America?

Answer: V16 Hydra Schmidt Roadster.

160. Question: Name the building that situates the headquarters of the Fantastic Four.

Answer: Baxter Building.

161. Question: What part of Tony Stark's armor keeps him alive?

Answer: Magnetic chest plate.

162. Question: Which paper does Peter Parker work for?

Answer: The Daily Bugle.

163. Question: What is the name of Peter's spacecraft that is used by the Guardians?

Answer: Star Ship Lord.

164. Question: Captain America was frozen in which war?

Answer: World War II.

165. Question: What metal is Wakanda's most precious resource?

Answer: Vibranium.

166. Question: 'Matt Murdock' is whose secret identity?

Answer: Daredevil.

167. Question: Which actor played two superhero roles in the Marvel movies?

Answer: Luke Evans (Captain America and Torch).

168. Question: What is the name of Johnny Blaze's bike he drives in Ghost Rider?

Answer: Yamaha VMAX.

169. Question: Name of the vintage car of Agent Coulson?

Answer: L.O.L.A (Levitating Over Land Automobile).

170. Question: What is the real name of Deadpool?

Answer: Wade Wilson.

171. Question: Who is the sister of Black Panther?

Answer: Shuri.

172. Question: What were the three things Rocket claimed he needed to get free from prison?

Answer: A security band, a battery, and a prosthetic leg.

173. Question: In Spider-Man: Homecoming, what landmark does Peter Parker save his classmates from?

Answer: The Washington Monument.

174. Question: Which other Marvel character helped Peter in No Way Home?

Answer: Dr. Strange.

175. Question: After her death, Wonder Woman was granted divinity as what kind of goddess?

Answer: Goddess of truth.

176. Question: Peter asks Dr. Strange in Spiderman: No Way Home for the ability to travel through space and time and turn back the hands of time. How come he needed it?

Answer: To stop his identity from being revealed in the past.

177. Question: In the Wakandan folklore mentioned in the film Black Panther, what is the name of the Panther goddess?

Answer: Bast.

Hard Marvel Trivia

Do you like Impossible tasks? Take this impossibly hard marvel quiz to learn if you are a true Marvel nerd!

178. Question: What 'Top Gun' character is Captain Marvel's cat named after?

Answer: Goose.

179. Question: Which Marvel character is said to have inspired the creation of Darth Vader?

Answer: Doctor Doom.

180. Question: What language do the people of Wakanda speak?

Answer: A variant of Xhosa.

181. Question: In the Marvel Comic Universe, name the fictional company assigned to clean up after the mess the superheroes and villains leave behind.

Answer: 'Damage Control'.

182. Question: Where did S.H.I.E.L.D. begin its operation?

Answer: Ancient Egypt.

183. Question: Which issue was it that the first Marvel superhero appeared in?

Answer: Marvel #1 in 1939.

184. Question: Which supernatural being was Marvel prevented from using in their comics?

Answer: Werewolves.

185. Question: In what capacity did Stan Lee work in the comics department of a publishing company named 'Timely' after graduating high school?

Answer: Stan Lee was the office gopher.

186. Question: While writing fan letters, towards the end of each, what was the word used by Stan Lee?

Answer: Excelsior!

Agent Of S.H.I.E.L.D Movie Trivia

187. Question: What was the name of the project that revived Agent Coulson and altered his recollection of the incident?

Answer: T.A.H.I.T.I (Terrestrialized Alien Host Integrative Tissue I).

188. Question: Which Asgardian character from the film "Thor" visited Earth to confront an alien threat that is also from Asgard?

Answer: Sif.

189. Question: Which character was able to imitate others by donning a mask but was stuck with Agent May's face?

Answer: Agent 33.

190. Question: Which Inhuman was capable of teleportation?

Answer: Gordon.

191. Question: How were Inhumans created?

Answer: By an experiment done by Kree on humans.

192. Question: Who killed Jiaying and put an end to her plot to kill humans and reveal every Inhuman?

Answer: Cal.

193. Question: What group did Daisy Johnson, formerly known as Skye, belong to before she joined S.H.I.E.L.D.?

Answer: Rising Tide.

194. Question: What was the name of the group that pretended to be keeping Inhumans in captivity until a cure could be found but was actually working to build an Inhuman army?

Answer: ATU (Advanced Threat Containment Unit).

195. Question: Lash was an Inhuman who hunted down and killed any Inhumans he could locate. What was Lash's real name?

Answer: Andrew Garner, the ex-husband of Agent May.

Movies Marvel Quotes Quiz

When you are a true Marvel fan, quotes are child's play. Take these easy marvel questions to find out!

196. Question: Who said, "There are no men like me"?

Answer: Loki.

197. Question: Who said, "I have a plan: attack!"?

Answer: Iron Man.

198. Question: Which superhero says the line,"I Can Do This All Day"?

Answer: Captain America.

199. Question: Who said, "She's Not Alone"?

Answer: Black Widow.

200. Question: Who says, "We Have A Hulk" to Loki?

Answer: Iron Man.

Written By
Team Kidadl

The Kidadl Team is made up of people from different walks of life, from different families and backgrounds, each with unique experiences and nuggets of wisdom to share with you. From lino cutting to surfing to children’s mental health, their hobbies and interests range far and wide. They are passionate about turning your everyday moments into memories and bringing you inspiring ideas to have fun with your family.

Read The Disclaimer

Was this article helpful?