17 Thanksgiving Riddles To Chew On Over Dinner | Kidadl

FOR ALL AGES

17 Thanksgiving Riddles To Chew On Over Dinner

Arts & Crafts
Learn more
Reading & Writing
Learn more
Math & Logic
Learn more
Sports & Active
Learn more
Music & Dance
Learn more
Social & Community
Learn more
Mindful & Reflective
Learn more
Outdoor & Nature
Learn more
Read these Tokyo facts to learn all about the Japanese capital.

Thanksgiving Day is a communal festival celebrated to honor the sense of gratefulness people feel for the good things in their life.

Thanksgiving is an important occasion to get together with your family and create memorable moments that last forever. What's better than some challenging and funny Thanksgiving riddles on a family reunion?

Thanksgiving Day falls on the fourth Thursday of November in America. It is often associated with turkeys, cranberries, and pumpkin pies. No fowl language allowed, though! Here we have got some great Thanksgiving riddles for kids and adults alike that you can share with everyone while having dinner.

If you liked this article, don't forget to check out these Thanksgiving dad jokes and detective riddles.

Clever And Hard Thanksgiving Riddles

A Thanksgiving riddle can bring the family closer on holiday.

Solving Thanksgiving riddles can be a great way to enjoy your holiday with family. Take a look at this list of children's Thanksgiving riddles with answers to keep them busy.

1. I am a flower, but I don't bloom; I sound like a month and float over water. What am I? Answer: Mayflower.

2. You reap what you sow because of me, remove the first three letters, and I become an object you can wear. What am I? Answer: Harvest.

3. It can be hot or cold, made of fruit or vegetable, but everyone loves it at the Thanksgiving table. What is it? Answer: A pie.

4. What smells the best at Thanksgiving dinner? Answer: Nose.

5. We came across the oceans wearing black and white, and the kind of music we listen to is Plymouth rock. Who are we? Answer: The Pilgrims.

What Am I Thanksgiving Day Riddles

Cracking a puzzle is very exciting. With some tough Thanksgiving math riddles, you can challenge yourself. Puzzling jokes and riddles for Thanksgiving can brighten up the room. Take a look at these riddles that can truly make your brain work out.

6. I am yellow, but not Sun, I have cob, but I am not a web. What am I? Answer: Corn.

7. I don't know Math, but mathematicians love me at the Thanksgiving dinner. What am I? Answer: A pumpkin pi.

8. Riddle me this: I am soft but not a feather, I am sweet but not sugar. What am I? Answer: Candy Yams.

9. I am red but not a strawberry; I can be jelly at times but also crushed into juice. What am I? Answer: Cranberry.

10. If you get a turkey when you cross a key with a fowl, what will you get when you cross a turkey with fire? Answer: A roasted turkey.

Turkey Puzzles To Have A Good Time

Riddles about turkey can stuff your brain with curiosity

Thanksgiving dinner is incomplete without turkey. You can always increase the fun at the dinner using turkey riddles. Thanksgiving day is all about having a good time, so take a look at these brain teasers about Turkey.

11. I have legs and can walk; I am a key but can't open the doors. What am I? Answer: Turkey.

12. I am brown, big, and red all over. What am I? Answer: Turkey with cranberry sauce.

13. If apples and pears come from a tree, where do turkeys come from? Answer: A poul-tree.

14. If it took two people 3 hours to cook a turkey, how many hours would four people take to cook the same turkey? Answer: None, because the turkey is already cooked.

15. I get roasted, but I am not coffee, and I sound like a country. What am I? Answer: A turkey.

16. If the April showers bring May flowers, what do May flowers bring? Answer: The Pilgrims.

17. What did the farmer say to the green pumpkin in his garden? Answer: "Why orange you orange?"

Here at Kidadl, we have carefully created lots of great family-friendly Puns, Riddles, and Jokes for everyone to enjoy! If you liked our suggestions for 17 Thanksgiving riddles, then why not take a look at Sphinx Riddles or D&D Riddles.

Rajnandini is an art lover and enthusiastically likes to spread her knowledge. With a Master of Arts in English, she has worked as a private tutor and, in the past few years, has moved into content writing for companies such as Writer's Zone. Trilingual Rajnandini has also published work in a supplement for 'The Telegraph', and had her poetry shortlisted in Poems4Peace, an international project. Outside work, her interests include music, movies, travel, philanthropy, writing her blog, and reading. She is fond of classic British literature.

Read The Disclaimer

Was this article helpful?