65+ New York City Trivia Questions (And Answers): How Well Do You Know The Big Apple? | Kidadl

FOR ALL AGES

65+ New York City Trivia Questions (And Answers): How Well Do You Know The Big Apple?

Arts & Crafts
Learn more
Reading & Writing
Learn more
Math & Logic
Learn more
Sports & Active
Learn more
Music & Dance
Learn more
Social & Community
Learn more
Mindful & Reflective
Learn more
Outdoor & Nature
Learn more
Read these Tokyo facts to learn all about the Japanese capital.

What is New York City best known for?

Well, try out this easy New York City trivia for kids to find out what makes the big apple one of the greatest cities in the world. New Yorkers are envied by an infinite number of tourists who visit New York City every year to witness the Empire State Building, Central Park, Brooklyn Bridge, and the Statue of Liberty.

The continuously bustling city is densely populated with people from different walks of life striving to fulfill their dreams. NYC holds the key to the rich historical glory of the united states manifested through its landmark statues and cultural diversity. Among the numerous fun facts about New York City, it is exciting to know about the famous people living there. Take this engaging quiz and get introduced to unbelievable facts about NYC. Hop on and be ready to get surprised!

New York City Borough Trivia

Manhattan is the most densely populated New York City borough.

New York City occupies about 8.85 million people and stands tall in the united states. Divided into different boroughs, the city witnesses many worldwide events like parades and film festivals. Plunge into the New York City trivia night by attempting this easy and breezy New York City quiz and learn some unbelievable facts about New York City.

1. Question: What is the name of a free ferry service that provides a great view of the Statue of Liberty?

Answer: Staten Island ferry.

2. Question: Which is the largest New York City borough in terms of its total area?

Answer: Queens.

3. Question: Which is the least populated borough in New York City?

Answer: Staten Island.

4. Question: In which New York City borough could you find the biggest metropolitan zoo in the USA?

Answer: The Bronx.

5. Question: Which New York City borough is connected with Jersey City and New Jersey through the Holland Tunnel?

Answer: Manhattan.

6. Question: Which is the most densely populated borough in New York City?

Answer: Manhattan.

7. Question: How many boroughs are there in New York City?

Answer: Five.

8. Question: Which among the five New York City boroughs is situated on the southern end?

Answer: Staten Island.

9. Where is the largest park in New York City located?

Answer: Manhattan.

10. Question: Which New York City borough has the most significant area on the US mainland?

Answer: Manhattan Island

11. Question: Which borough occupies the northernmost position in New York City?

Answer: The Bronx.

12. Question: In which borough are the two airports of the New York metropolitan area located?

Answer: Queens.

13. Question: Which bridge connects Manhattan with Brooklyn?

Answer: The Brooklyn Bridge.

14. Question: Which borough is located on the eastern side of New York City?

Answer: Queens.

15. Question: Which is the smallest borough in New York City by area?

Answer: Manhattan.

16. Question: Where are Liberty Island and the Statue of Liberty located?

Answer: Manhattan.

17. In which New York City borough is the death rate higher than the birth rate?

Answer: Queens

18. Question: Which borough is said to be the poorest in New York City?

Answer: The Bronx.

19. Question: Which is the wealthiest borough in New York City?

Answer: Staten Island.

20. Question: Who was the person behind the idea of the name The Bronx?

Answer: Jonas Bronck.

21. Question: What is the Bronx famous for?

Answer: Baseball.

22. Question: Which New York City borough is home to the largest landfill on the eastern coast?

Answer: Staten Island.

23. Question: Where is Harlem situated?

Answer: Manhattan.

24. Question: Which borough provides the most affordable living conditions?

Answer: The Bronx.

25. Question: Which borough is considered the best in New York City?

Answer: Brooklyn.

History Of New York City Trivia

Times Square was once named Longacre Square.

New York City, the city that never sleeps, is fondly called the big apple. Want to find out why? Being one of the most densely populated and busy cities in the united states, New York has a long history to share. Try your luck in answering these seemingly tricky New York City trivia quizzes and amuse yourself. Get ready to pick your favorite ten interesting facts about NYC from the trivia set.

26. Question: To which sport does the term big apple refer to?

Answer: Horse racing.

27. Question: What is the Oldest Building in New York City??

Answer: The Wyckoff Museum.

28. What is the favorite pastime of New Yorkers in central park?

Answer: Birdwatching.

29. Question: What color were NYC taxis initially before Yellow?

Answer: Red and green.

30. Question: In which year did the first American pizza joint start working in New York City?

Answer: 1905.

31. Question: Where is the smallest church in the world situated?

Answer: Oneida, New York City.

32. Question: Who was assassinated in the Audubon Auditorium in Manhattan?

Answer: Malcolm X.

33. Question: Who is the only US president buried in NYC?

Answers: Ulysses S. Grant.

34. Question: From which New York City landmark did the subway system start its journey?

Answer: City Hall.

35. Question: In which decade did the Harlem renaissance begin in New York City?

Answer: 1920s.

36. Question: The world-famous Times Square is named after which popular newspaper?

Answer: New York Times.

37. Question: When was the Brooklyn Bridge built on the East river?

Answer: On May 24, 1883.

38. Question: When was New York City founded?

Answer: 1624.

39. Question: What is the former name of New York City?

Answer: New Amsterdam.

40. Question: What is the name of the birthplace of the gay rights movement in Manhattan?

Answer: The Stonewall Inn.

41. Question: What are the words imprinted on the top left-side corner of all New York Times newspapers?

Answer: 'All the news that's fit to print.'

42. Question: Who was New York City named after?

Answer: The Duke of York.

43. Question: A safety deposit box in New York City preserves the eyeballs of which famous scientist?

Answer: Albert Einstein.

44. Question: In which year did terrorists destroy the JP Morgan Bank?

Answer: 1920.

45. Question: Who paid for the pedestal of the Statue of Liberty?

Answer: The US

46. Question: Which historical bar was not open to women until the '70s?

Answer: McSorley's Ale House.

47. Question: Which year witnessed the Triangle Shirtwaist factory fire that ultimately led to a massive revolution in the workplace?

Answer: 1911.

48. Question: When did the New York subway system start its journey?

Answer: 1904.

49. Question: Which president was born in New York City?

Answer: Theodore Roosevelt.

50. Question: Which street in Manhattan is called Swing Street?

Answer: 133rd street.

51. Question: How many World Fairs events took place in New York City after 1900?

Answer: Two.

52. Question: When was the Yankee Stadium built?

Answer: 1923.

53. Question: When was the first building built in New York City?

Answer: 1652.

54. Question: Which is the oldest part of New York City?

Answer: Manhattan

55. Question: Which is the most widely spoken language in New York City?

Answer: English.

56. Question: Which is the largest ethnic group in New York City?

Answer: White.

57. Question: Which European group was the first to settle in NYC?

Answer: Dutch.

58. Question: Which historical New York City structure was built in 1931?

Answer: Empire State building.

59. Question: How many counties represent Long Island?

Answer: Four counties.

60. Question: Where is the largest art museum in the western hemisphere located?

Answer: New York City.

61. Question: How many floors are there in the Empire State Building?

Answer: 102.

Famous People From New York City Trivia

While taking the list of five interesting facts about New York, the one that would stand out is the question about various famous people who have their roots in New York and the heart of the United States. There are plenty of legends of America New York City trivia to know more about, with plenty here in these New York City trivia facts that you may have otherwise missed. All the best!

62. Question: Who are the two most famous people living in New York City?

Answer: Robert De Niro and Madonna

63. Question: Who are the two famous celebrities born and brought up in Manhattan?

Answer: Robert Downey Jr. and Scarlett Johansson.

64. Question: Who is one of the most famous young Instagram stars born and living in New York City?

Answer: James Charles.

65. Question: Name two celebrities who live in Manhattan.

Answer: Justin Timberlake, Robert De Niro

66. Question: Which American actress and songwriter was born and brought up in New York City?

Answer: Lady Gaga (Stefani Joanne Angelina Germanotta)

Author
Written By
Kidadl Team

The Kidadl Team is made up of people from different walks of life, from different families and backgrounds, each with unique experiences and nuggets of wisdom to share with you. From lino cutting to surfing to children’s mental health, their hobbies and interests range far and wide. They are passionate about turning your everyday moments into memories and bringing you inspiring ideas to have fun with your family.

Read The Disclaimer

Was this article helpful?

DMCA.com Protection Status