70 NFL Trivia Questions (And Answers): Can You Get A Touchdown? | Kidadl

FOR ALL AGES

70 NFL Trivia Questions (And Answers): Can You Get A Touchdown?

Arts & Crafts
Learn more
Reading & Writing
Learn more
Math & Logic
Learn more
Sports & Active
Learn more
Music & Dance
Learn more
Social & Community
Learn more
Mindful & Reflective
Learn more
Outdoor & Nature
Learn more
Read these Tokyo facts to learn all about the Japanese capital.

The NFL history can be traced back to times when games like rugby, soccer, and other types of football had all sports enthusiasts completely captivated. As the world marched into the 19th century, Americans started involving themselves in the initiation of their own version of the classic football game. Their version wasn’t very violent and was much more organized. It wasn’t long before colleges started playing and modifying the game further. Soon the players started getting paid, and the NFL came into being. Today, the National Football League is one of the most highly-regarded American sports leagues, with a worldwide following.

Do you find yourself at the edge of your seat every time you witness the NFL season playoffs? This NFL trivia quiz is perfect for all such football fanatics who just cannot get enough of their favorite American football league.

NFL Rules Trivia

A football field.

Are you an ardent follower of the NFL season playoffs? Even hardcore football fans can sometimes find it challenging to keep up with the rules of this game since they keep evolving over time. Test your knowledge by participating in the below NFL rules trivia quiz and see how well you do!

1. Question: To reach the red zone, the football team has to drive to what yard line?

Answer: The twenty.

2. Question: What is the length of the end zone?

Answer: 10 yards.

3. Question: How many players are on the defense in the NFL?

Answer: 11

4. Question: In the NFL, how many players are there in the offense?

Answer: 11.

5. Question: How long is a field supposed to be in an NFL game?

Answer: 100 yards.

6. Question: No new changes can be made to the NFL rules until the season gets over. True or False?

Answer: True

7. Question: Is it possible for a super bowl to end in a tie?

Answer: No, postseason games and Super Bowl cannot end in a tie.

8. Question: Does a 2-minute warning exist in an NFL game?

Answer: Yes.

9. Question: What is the duration of halftime in the NFL?

Answer: 12 minutes.

10. Question: Can a coach challenge an official’s judgment call in an NFL game?

Answer: No.

11. Question: If a player goes out of bounds, does the clock stop?

Answer: Yes.

12. Question: How many player units are there in a single team?

Answer: 3.

13. Question: How is the second half of an NFL game initiated?

Answer: A kickoff.

14. Question: Where do the kickoffs usually take place?

Answer: At the 35-yard line.

15. Question: Who gets the ball’s possession in case of overtime?

Answer: It is determined by a coin toss.

16. Question: How many points is a touchdown worth in an NFL game?

Answer: 6 points.

17. Question: Which player generally throws the football in an NFL game?

Answer: The quarterback.

18. Question: Which NFL player generally catches the ball during a game?

Answer: The wide receiver.

19. Question: Which player generally runs with the football in an NFL game?

Answer: The running back.

20. Question: Which is the position in an NFL game that does not get the football passed to them?

Answer: The cornerback.

21. Question: At which field position does the play begin?

Answer: At the line of scrimmage.

22. Question: How many ways can the ball be advanced by a quarterback?

Answer: Two.

23. Question: Do all NFL teams switch ends after every quarter?

Answer: Yes.

24. Question: How many timeouts does each team get in every half?

Answer: Three.

25. Question: Once the last play ends, how soon should the next play begin?

Answer: Within 40 seconds.

26. Question: Are there umpires in the NFL games?

Answer: Yes.

27. Question: Who has the final say on the field during a game?

Answer: The referee.

28. Question: Who protects the quarterback by blocking the defensive players?

Answer: The offensive lineman.

29. Question: The punter and the place-kicker are the same things, True or False?

Answer: False.

30. Question: How many points is safety worth?

Answer: 2 points.

NFL Football Trivia

Did you know The game of football originates from Britain.

Did you know that the NFL players were not required to wear helmets initially? You can learn more exciting facts right here. Put your inquisitive mind to rest and get geared up to test your NFL knowledge with these exciting NFL facts and trivia quizzes. Good luck!

31. Question: Which NFL team has won the most number of league championships?

Answer: Green Bay Packers have won 13 league championships.

32. Question: How many times have the New York Giants won the Super Bowl?

Answer: 4 Super Bowls.

33. Question: Which team has won the Super Bowl and gone undefeated in the regular season?

Answer: The Miami Dolphins.

34. Question: What were the Chicago Bears called initially?

Answer: Decatur Staleys.

35. Question: What was the Dallas Cowboys defense nicknamed during the 1960s and 1970s?

Answer: Doomsday Defense.

36. Question: In 1960, which object was featured on the New England Patriots team’s helmet design?

Answer: A hat.

37. Question: Which team was defeated by the Kansas City Chiefs in Super Bowl IV?

Answer: Minnesota Vikings.

38. Question: Why did the New York Titans become the New York Jets?

Answer: Due to their proximity to the LaGuardia Airport.

39. Question: Which city were the Los Angeles Rams representing when they won an NFL championship in 1999?

Answer: St. Louis.

40. Question: Who won the first Super Bowl?

Answer: Green Bay Packers.

41. Question: Who is the head coach of the Miami Dolphins team?

Answer: Mike McDaniel.

42. Question: When did the Detroit Lions win NFL championships back-to-back?

Answer: In 1952 and 1953.

43. Question: Which team was defeated by the Washington Redskins in overtime during the 2012 NFL season?

Answer: Baltimore Ravens.

44. Question: What was the record of the Denver Broncos team during their first season?

Answer: 4-9-1.

45. Question: Where and when was the first NFL Super Bowl held?

Answer: At Los Angeles Memorial Coliseum on 15th January 1967.

46. Question: How many rounds are there in an NFL Draft?

Answer: Seven rounds.

47. Question: How much does a Super Bowl ring cost?

Answer: A Super Bowl ring set's estimated cost is about $5 million.

48. Question: Who is the Lombardi Trophy named after?

Answer: Green Bay Packers coach Vince Lombardi.

49. Question: What was the National Football League initially called?

Answer: The American Professional Football Association or the APFA.

50. Question: What are NFL footballs made of?

Answer: Cowhide.

51. Question: Which NFL team has a big cat as their mascot?

Answer: The Carolina Panthers.

52. Question: Which NFL team is named after their first coach?

Answer: The Cleveland Browns

53. Question: Which NFL team shares their official logo with Georgia University?

Answer: Green Bay Packers.

54. Question: What is the approximate weight of a football used in NFL games?

Answer: 14-15 grams.

55. Question: Which was the first team to win 5 Super Bowls?

Answer: The San Francisco 49ers.

56. Question: Where is the headquarters of the National Football League?

Answer: New York City.

57. Question: Who is the NFL commissioner presently?

Answer: Roger Goodwell.

58. Question: What is the official theme song of the Tampa Bay Buccaneers?

Answer: Hey Hey Tampa Bay.

59. Question: Which team has the player Beattie Feathers played for?

Answer: The Chicago Bears.

60. Question: Which NFL team features their logo only on one side of their helmet?

Answer: The Pittsburgh Steelers.

NFL Team Trivia

Every fall, football fans from all over the world gear up to catch the gridiron action in the all-new NFL season. Think you know your NFL teams? Take our NFL players' trivia quiz and find out.

61. Question: Which states have three NFL teams?

Answer: Florida and California.

62. Question: Who selects the players for the Pro Bowl?

Answer: Coaches, players, and fans.

63. Question: Which team member from the Buffalo Bills holds the NFL sack record?

Answer: Bruce Smith.

64. Question: Which player from the Oakland Raiders wore a jersey with the ‘00’ number?

Answer: Jim Otto.

65. Question: Which division of the NFL do the Philadelphia Eagles belong to?

Answer: NFC East.

66. Question: How many teams are there in the NFL?

Answer: 32 teams.

67. Question: Which NFL team has the most Hall of Fame players?

Answer: Chicago Bears.

68. Question: Who has been the best wide receiver to ever play in the New Englands Patriots team?

Answer: Stanley Morgan.

69. Question: Which teams have had a perfect NFL season?

Answer: Chicago Bears and New England Patriots.

70. Question: Which NFL team has the most Super Bowl wins?

Answer: Pittsburgh Steelers and New England Patriots.

71. Question: Which NFL team has appeared in the Super Bowl the most times?

Answer: The New England Patriots.

72. Question: Which NFL teams have never played in a Super Bowl?

Answer: Jacksonville Jaguars, Cleveland Browns, Houston Texans, and Detroit Lions.

73. Question: Which NFL team has had the most losses in the Super Bowl?

Answer: Denver Broncos and New England Patriots.

74. Question: Which NFL team has played a Super Bowl in its home stadium?

Answer: Tampa Bay Buccaneers.

75. Question: Who has been the oldest player to ever play in a Super Bowl?

Answer: Tom Brady.

76. Question: Who is the NFL player with the most rushing yards in a Super Bowl?

Answer: Timmy Smith

77. Question: Which player has won Super Bowl MVP the maximum times?

Answer: Tom Brady.

78. Question: Which NFL team holds the record for scoring 8 touchdowns in one Super Bowl?

Answer: The San Francisco 49ers.

79. Question: Which player has won a Super Bowl as a player and a coach?

Answer: Tom Flores, Mike Ditka, and Tony Dungy.

80. Question: What is the mascot's name for the Dallas Cowboys?

Answer: Rowdy, a smiling buckaroo.

81. Question: Which team has a lightning bolt on their helmets?

Answer: Los Angeles Chargers.

82. Question: In the 2007 season, which NFL team did Reggie Wayne play for?

Answer: Indianapolis Colts.

83. Question: Which NFL team is fondly called the 'America's Team?'

Answer: The Dallas Cowboys.

84. Question: Which NFL team uses purple and gold as their color scheme?

Answer: The Minnesota Vikings.

85. Question: Which NFL team defeated the Miami Dolphins in their first Super Bowl?

Answer: The Dallas Cowboys.

Written By
Team Kidadl

The Kidadl Team is made up of people from different walks of life, from different families and backgrounds, each with unique experiences and nuggets of wisdom to share with you. From lino cutting to surfing to children’s mental health, their hobbies and interests range far and wide. They are passionate about turning your everyday moments into memories and bringing you inspiring ideas to have fun with your family.

Read The Disclaimer

Was this article helpful?